dinsdag 6 januari 2015

“Crowdfunding –“Gold in Rio 2016”- Basketball Experience Rolstoelbasketbal Gelukt”


Uw razende reporter was zaterdag 13 december weer op pad.

Ik was op weg naar ons nationaal trainingscentrum van het NOC-NSF Papendal te Arnhem om
mee te helpen bij de BENE-competitiedag dat daar was georganiseerd voor 8 teams in de
rolstoelbasketbalklasse. Een snel opgezet toernooi voor teams uit België en Nederland om met elkaar te sparren net voor de Kerst en het naderende einde van 2014. Deze teams uit Nederland waren het CTO wat zelf op Papendal traint, het team BC Apollo uit Amsterdam met in de gelederen Mark de Hond, het team Only Friends uit Amsterdam en ook het team SC DEVEDO uit Ermelo. En dan waren er 4 teams uit België zoals onder andere: Herk On Wheels uit Herk de stad (uit de regio van Hasselt), de Antwerp Players uit Antwerpen, de Sint Jan Zedelgem Lions uit Zedelgem en de Silver Spokes SRUG uit Gent.

Het gameschema van de dag was als volgt. Er werd in 2 halen op Papendal gespeeld, en wel de oude sporthal en de recent nieuw gebouwde sporthal was ook een gedeelte waar werd gespeeld. Men speelde om 10, 12, 14 en nog een ronde om 16 uur in deze 2 hallen.

Om 10 uur speelde
BC Apollo RS1 tegen Silver Spokes Gent RS4                        uitslag 60-43.
En CTO RS1 tegen Herk on Wheels RS1                                uitslag 58-39.
Om 12 uur speelde
S.C. DEVEDO RS1 tegen Antwerp Players RS4                      uitslag 28-68.
En Sint Jan Zedelgem Lions RS2 tegen Only Friends RS1        uitslag 40-59.
Om 14 uur speelde
CTO RS1 tegen Silver Spokes Gent RS4                                  uitslag 67-27.
En BC Apollo RS1 tegen Sint Jan Zedelgem Lions RS2              uitslag 54-41.
Om 16 uur speelde
S.C. DEVEDO RS1 tegen Herk on Wheels RS1                        uitslag 67-50.
En Only Friends RS1 tegen Antwerp Players RS4                      uitslag 41-67.


Het was een fantastische dag met aangename partijtjes Rolstoelbasketbal met mooie talenten zoals bijvoorbeeld Bo Kramer, dit is een talent in wording spelend bij het team S.C. DEVEDO 1 en verder natuurlijk onze trots bij de Dames Rollers Inge Huitzing de genomineerde voor Paralympisch sporter van het jaar (wat ze helaas niet is geworden), maar voor haar was dit op dat moment niet zozeer een bezwaar, daar ze op diezelfde dag in het huwelijksbootje stapte. 

Waar wij van luluhoops haar mee feliciteren met dit heuglijk feit.

Tevens sprak ik ook nog even met Toine Klerks een van de drijvende krachten en directeur achter
Basketbal Experience, samen met Gert-Jan van der Linden en Rik Spitters, de drijvende krachten
omtrent de crowdfunding acties voor 3 films. De stichting Basketball Experience in samenwerking met het bedrijf Curious Media. 

Ik sprak met Toine Klerks naar aanleiding van het crowdfundingproject “Gold in Rio 2016” waar men een documentaire gaat maken over de Nederlandse Dames en Heren rolstoelbasketballers op weg naar de Paralympische spelen van Rio in 2016. Wat als doel heeft Rolstoelbasketbal in beeld te brengen bij een groter publiek via deze documentaires.

Het doel was om 5000 euro op te halen om de 1e van de beoogde 3 documentaires te kunnen maken omtrent het rolstoelbasketbal en hun gang naar Rio 2016. Met een crowdfundproject van 31 dagen werd een project opgestart om dit bedrag op te halen.


Maar het tegenovergestelde gebeurde tijdens deze crowdfunding. Na 3 weken was de beoogde bedrag van € 5000,= al binnen. Maar het werd nog beter, want een paar dagen later haalde men 2 bedrijven binnen en wel de bedrijven Maiburg Waalwijk en de Haagse Hogeschool. Waardoor het eindbedrag op € 10.240,= uitkwam. 

Nu kan men dus ook het 2e deel van de beoogde 3 delen maken. 


Schermafbeelding 2014-12-09 om 14.50.52

De bedoeling van het project is alles met het rolstoelbasketbal op weg naar Rio 2016 te belichten
in het algemeen. Maar ook om de regels omtrent rolstoelbasketbal uit te leggen en kennis te maken voor mensen die er nog niet over hebben gehoord om zo te zorgen voor een hogere opkomst bij het publiek. En zo ook het beoogde 3e deel waar te maken en aldus uit te zenden op een landelijke tv-kanaal zoals een Netflix of een NPO 1/2/3 of andere tv-kanaal.

De 3 delen worden uitzendingen van zo’n 20 minuten per stuk en zo landelijk uitzenden is de grote wens achter dit project, maar daar moeten de drijvende krachten achter dit project de tv-kanalen nog warm voor worden gemaakt.

Het 1e deel is het trainen, de trainingsstage, de mensen en wat ze er voor over hebben met als doel om een medaille te halen in Rio. Maar nog veel interessanter; de handicap zelf en nog meer de nadruk op het verhaal achter de sport vanuit verschillende oogpunten, zoals bijvoorbeeld al een
trainingsstage in Spanje (waar dan ook het grootste gedeelte van de film uit zal bestaan).

Deel 2 zal over ook een trainingsstage in het buitenland gaan, toernooien, naar het EK en de
kwalificatie voor Rio 2016.

En deel 3 gaat over naar Rio 2016 zelf gaan en alles in Rio. Maar hier is nog geld voor nodig, in de vorm van misschien subsidies of men zal een nieuwe crowdfunding hiervoor opzetten om ook dit deel te kunnen maken. Alleen verwacht men dat hier wel wat meer kapitaal voor nodig zal zijn.


Tevens werd op 22 december bekend dat ABN Amro een verbintenis aanging met de NBB tot 1 januari 2017 voor het rolstoelbasketbal. Zie ook het bericht op de NBB-site via de link hieronder. Voor sponsering/ondersteuning van mensen en instellingen die iets willen bereiken met een duwtje in de rug voor de rollers op weg naar Rio 2016 als hoofdzaak.


Uw reporter  MvR.  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten