zondag 22 november 2015

The Youngsters .... Potanin Perileri












Het is een andere tijd .
Het is een andere lichting.
Het is een andere normen en waarden.
Het is een andere basketball van andere planeet waar de Euro Kwalificatie rondes begonnen zijn.

Onze Orange Angels die gaven een Kaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaboeeeeeeeeeeeeeem .... dreun weg aan Croatie in eigen huis in hoofdstad van onze kikkerlandje te Amsterdam.

Zo als eerder vermeld schrijf ik niks meer over Orange Angels , maar feliciteer aller eerst onze bonds coache`s coach De Wit en Salem met deze eerste overwinning thuis in Amsterdam.
Natuurlijk de gehele staff en zekers onze jonge Orange Angels met deze strijd die zij op het parket lieten zien
waar zij wonen met 76 - 67 van Croatie. Deze overwinning pakt niemand jullie af en komende Woensdag komt Lexxx Bleuxxsess ... en Celine Dumercccc ... naar Amsterdam.

Nieuwe ronde nieuwe kansen en elke wedstrijd begint met ... 0 -- 0
Toch ........

Ach wie is LuluHoops .....


Maar deze grijze duif was thuis en keek naar de Turkse Firy Tailers Off The Ringggg .... eehhhhhh ....
Potanin Perileri ..... en dat deed hij met de geheeeeele famigliaaaaaa .. met neeefjesszz en mijn enige nichtjeeeeeeeeeeeee ... Pinar.

De turkse dame snationale team zit ook met een nieuwe lichting. Gooooood old Nevriye Yilmaz en de nummer 1 point guard van Europa ... Birsel Vardarli- Demirmen die waren er niet bij. Bewust niet gekozen
er word gezegd ... dat zij hier en daar wat pijntjeszzz hebben , maar zij focussen zich op hun club team`s eehhhhh ... Nevriye voor  Galatasaray odebank en Birsel voor Fenerbahce en zij sparen zich eigenlijk voor de Olympic Qualificatie Toernooi en daar door vroegen zij hun excuses om niet voor de nationale team te spelen met deze groep`s wedstrijden voor de EK. van 2017 te CZE Rep.


Turkije zit in de groep met Israel -- Bosnia - Gerzogovina en Roemenie.
Heden avond speelt Turkije thuis ook in hoofdstad van Turkije en dat is Ankara tegen Israel.
Door de hoge veiligheids maatregelen in Ankara waren de trio scheidsrechters te laat voor de tipp off.
Die zaten vast in de file  naar de Ankara Arena  toe en kwamen 15 min. te laat naar de hal en begon deze wedstrijd 15 min. later dan gepland.

Ik zeg het meteen  Turkije won met 73 - 53 van Israel waar de jonge  guard Olcay Cakir en de power forward Bahar Caglar stempel drukten op deze wedstrijd. Turkije maakte 20 keer bal verlies en daar in 5 keer dat zij de bal niet eens richting ring konden flikkeren en dus 24 sec. overtreding maakten.Daar tegenover was dat Turkije rebound overwicht had met 40 tegen 21 van Israel.

Was on Turks waar Potanin Perileri ... Turkije dus .... hoe deze wedstrijd begon in de eerste kwart minder focus op verdediging maar zeer goed in de aanval. Dat zijn wij niet gewend van Turkije op het parket.
Wie anders dan Olcay Cakir .. de jonge point guard van Turkije die met een 3 - punter lekker de wed. begint. Dan hebben beide ploegen in de begin fase  3 x toe een  5-0 run op het bord waar midden de eerste kwart gepasseerd word met 10 - 5 voor Turkije als daar naast Olcay Cakir  ook Lara Sanders en Bahar Caglar ok bemoeit met de scores aan de kant van Turkije zien we 18 - 11 voor Turkije met nog 3 min. te gaan in deze eerste kwart is ook Doron en Karni die bij Israel ook ballen in flikkeren en met een buzzer schot van Isil Alben gaat Turkije met 20 - 15 naar de bank toe einde eerste kwart.

Begin de tweede kwart flikkert Olcay Cakir 2 x toe een 3- punter achter elkaar in en iszzzzz leeekkelle  zo begin en de warme Turkse thee iszzz lekkeeeelll met al die lekkers op de tafel en mijn neeeefjeszzz en nichtjeee mee bleeeeren op de bank.
Heeeeeeeeeeeeerlijk toch ..... zo LIVE wedstrijd op den Tv.

Met deze 3- punters van Olcay Cakir vind Turkije hun ritme in de aanval en de run is dan 10-0 en de marge gaat naar 13 punten voor Turkije als we zo vroeg in de tweede kwart zitten en we zien 28 - 15 op het bord.
Het is dan ook powerrrrrr forward ... Bahar Caglar die ballen in flikkert na de goed uitgespeelde en paassing game van Turkije waar zij  vrije gespeelde word en zij dan ook haar team niet in de steek laat zien wij met zo kort naar de rust toe dat Turkije voor staat met 34 - 21.
Israel blijft in achtervolging met de steals die zij maken waar Olcay Cakir achter elkaar in deze fase van deze wed. 4 x toe een 3- punters in knalt en zij dan al op 12 punten totaal staat en de laatste 4 scores van Turkije door Bahar Caglar gemaakt word en zij dan op 10 punten totaal komt gaan we de rust in hier in Ankara Arena met 36 - 27.


13. Ayse Cora (Turkey)

Olcay Cakir


Na de wel verdiende heeeeeeeeerlijke Turkse thee in de kleed kamers en wij onze nieuwe bak thee voor onze neus krijgen ... leeeessszzz me vrouuuuwekeeeeeeeeeeeee ... dank je lieverd ..... het is Turkije die goed van start gaat na de rust  waar Olcay Cakir begint me 5 x scores en daar bij helpen Isil Alben en Lara Sanders en Bahar Caglar ook mee en we zien een run van 13 - 5 van Turkije en het verschil en de marge in deze wedstrijd gaat naar 17 punten  we zien 49  - 32 op het bord voor Turkije. Waar Israel met Clark en Shafir vast klampt aan deze wedstrijd en niet weg gespeeld wilt worden is Aysegul Gunay .. de andere jonge point guard van Turkije en Tugce Canitez die voor Lara Sanders in kwam waar zij op 3 fouten last naar de bank ging waren Tugce en Aysegul die Turkije op de been hielden met hun scores.

Israel klamp vast aan deze wedstrijd zeide ikee .... en met de steals en harde defens kwamen zij terug tot 12 punten verschil en met 12 punten verschil 53 - 41 gaan we de laatste kwart in hier in Ankara Arena.

De eerste 50 secondes van de vierde kwart scoorde Turkije 4 punten achter elkaar en zo kwam de marge weer naar 16 punten en de wedstrijd leek gespeeld te zijn.
Israel trok van leer daarna en gaf Turkije in de opvolgende 5 min. lang geen kans  meer en Turkije scoorde heel weinig 5 min. lang maar het marge werd er niet minder om en die bleef gelijk.

Als Bahar Caglar en Pinar Demirok scores maakten aan de kant van Turkije en Clark bij Israel op de been bleef  was zo naar het midden toe van de laatste kwart de strijd daar en de ballen die gingen minder door het netje en we zagen 57 - 45 voor Turkije in die midden fase van de vierde kwart.

Toen kwam de Off Guard .. dus de 2 è point guard van Turkije .. de jonge Ayse Cora het parket op en verlos Israel van hun lijden en zij ging penetreren en ging naar de basket en haar energie en booooooost gaf Turkije weer adem zagen we kort voor het einde wedstrijd  op het bord 65 - 48 voor Turkije en dat was de vrouwekeeeeeee met hameeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer en Turkije won dus uit eindelijk met 19 punten verschil met 72 - 53.


13. Ayse Cora (Turkey)

Ayse Cora


De verrassing van deze avond in deze poules kwam uit Roemenie waar zij thuis tegen Bosnia - Herzogovina speelden en Roemenie won thuis na een zeer spannende wedstrijd met 67 - 65 van Bosnia - Herzogovina.

Dus heeft de wedstrijd komende Woensdag avond tussen Bosnia - Herzogovina en  Turkije daar in Bosnia een andere betekenis en lading mee gekregen.


Hier onder de stats van de wed. tussen Turkije tegen Israel.
Die zijn van de web site van
www.basketdergisi.com

The stats below are from the web site of
www.basketdergisi.com

The nice photo`s are from the web site of
www.fibaeurope.com


TURKEY: 72 - Israel: 53 
Referees: Branislav Mrdak (Serbia), Marko Vuckovic (Slovenia), Anton Makhl's (Russia) 


Türkiye: Tuğçe Canıtez 5, Olcay Çakır 17, Bahar Çağlar 16, Işıl Alben 7, Lara Sanders 5, Ayşegül Günay 2, Şaziye İvegin 4, Ayşe Cora 8, Esra Ural 4, Yasemin Dalgalar, Tilbe Şenyürek 2, Pınar Demirok 2

İsrail: Levitsky 10, Clark 17, Doron 10, Shafir 6, Karni 4, Zairy 3, Galinski, Abramzon 3, Lev, Kolodny, Banet



13. Ayse Cora (Turkey)






Door      LuluHoops



Geen opmerkingen:

Een reactie posten