donderdag 22 november 2018

EuroBasket Women 2019










De laatste window voor EuroBasket Women 2019 was daar en er waren tranen er waren geluk zoekers er waren top prestaties er waren sleeegte spelende team`s die wel door kwamen er waren lucky loosers.
Tjaaaaaaaaaaaaaaaaa ... er waren.

De snel trein naar de top wacht op niemand en met de winst in onze eigen huis van onze Orange Angels in Amsterdam tegen Bulgaria was daar de aller ..aller ..aller laatste interland wedstrijd voor Tanya Broring.

Met haar 152 interlands heeft Tanya vaarwel gezegd tegen Orange Angels en zij hebben met de winst partij tegen Bulgaria met 89 - 68 Tanya vaarwel gezegd. Met deze overwinning heeft onze Orange Angels deze poules met regerende Europesche Kampioen .. Spain dus als derde ten einde gebracht.

Tanya .... de dochter van coach Ria Broring ...

ik zag haar prille stappen maken op het parket en met Tanya en coach Broring vele basketball herinneringen mee gemaakt Op ... en Naast het parket.

Met Tanya gaat ook een lichting van Nederlandse dames basketball ten einde waar we heeeeel veeeel hoop ingestoken hadden. Met hun pijn en doorzettings vermogen op het parket ... met hun hard werken en zweet op het parket hebben wij naast het parket met ze mee geleefd. Veel energie ten overvloede maar pijntjeszzzz en blessures en pech ... heeft deze lichting geremd naar de eeuwige roem.

Maaaaarrr .... ook de keuzeszzz deszz levens heeft ook zijn harde realiteit laten zien waar die keuzes verkeerd uitpakten.

Tanya ..............
Dank je wel.



Wat er dan over blijft  zien we hier onder.

Wel moet mede delen dat Greece en Bosnia Herzogovina veeeeeeeeeeeel pech hadden. Kijk maar goed naar Poules A waar er 3 landen gelijk eindigen met  gewonnen en verloren wedstrijden en ook met gelijke aantal punten van 10. Daar bij eindigde Bosnia Herzogovina wel op de tweede plek en pech heeft dat hun doel saldo net niet genoeg was.

Dit geld ook voor Greece in Poules D waar bij Greece als tweede eindigde met 10 punten maar wel 4/ 2 op win en verlies partijen. Daar door is Greece ook een Un Lucky loosers. De top van dames basketball is keeeeeeeeeeeeeei hard en sta je met beide voeten op de grond.















































Dus na het zien van de eind ranking van de groepen zijn de 16 landen bekend die mee gaan doen aan de EuroBasket Women 2019 in Latvia en Serbija.















Bron -- fiba.com
http://www.fiba.basketball/womenseurobasket/qualifiers/2019/qualifiedteams




Geen opmerkingen:

Een reactie posten