donderdag 27 juni 2019

Birsel Vardarli - Demirmen


THANKS FOR EVERYTHING





Op de dag waar  E.K basketball voor vrouwen is al begonnen komt het nieuws dat de Beste Point Guard van een tijdperk in Europa stopt met basketball.

Birsel Vardarli -- Demirmen

stopt met basketballen bij  haar club Fenerbahce Istanbul en hangt
haar sneakers aan de takken van de basketball boom der eeuwigheid.



Afbeeldingsresultaat voor birsel vardarlı milli takım

Onderstaande schrijven is van de web site van haar club Fenerbahce Istanbul.

Yellow navy club's official website on the subject of the statement made the following statements: 
"proudly carrying our team's uniform for 13 years, not only with the success of the court in the best way to represent Fenerbahce captain Birsel Vardarlı Demirmen basketball career ended with numerous success. We proudly convey our deepest thanks to our captain, who has proudly engraved records in our history and, above all, who carries our striped  uniform with his spirit and belonging to all our services and contributions to date. "

Considering all branches in our history; 
 
The most official appearances (675) 
 
Maximum living in Turkey Championship (10) 
 
The winning more trophies with our players (22) 
 
(10 Championship in Turkey, Turkey Cup 6, 6 President's Cup)

Afbeeldingsresultaat voor birsel vardarlı milli takım

Birsel .....

Zij werd in 2004 gekozen voor de Nationale Dames team van Turkije en van af dat moment is ze tot aan vorige jaar vaste waarde geweest voor Turkije. Van af 2005 is Turkije wel toonaangevend geweest in Europa en Birsel samen met Nevriye Yilmaz o.a. de toon beeld geweest van de Nationale dames ploeg. Het E.K van 2007 werd net niet gehaald en die van 2009 op een zure wijze ook niet gehaald ,maar dat waren de voet stappen van gouden generatie van Turkije vaar Birsel onderdeel er van was.

Maar het E.K van 2011 in Polen daar was Turkije en Birsel wel aanwezig en deed hun naam wel eer aan op op als 2è te eindigen op het podium en het eerste plak was daar. 

Onder getekende ..weet de Halve Finale tegen Frankrijk waar ere hard werd gewerkt en er niks werd mee gegeven en Frankrijk moest en zal de Finale halen ,maar Birsel Vardarli eigenhandig zei neeeeeeeen ... en won Turkije van Frankrijk en zaten toen in de Finale tegen ... Russiaaaa.

Ach .... Birsel weet ook geen ander en ondergetekende ook hoe die Finale was in Polen, maar dat is een andere verhaal.

Was dat hem ..nouuu neee ... die tweede plek gaf dus het voorrecht om de Olympische Spelen van Londen 2012 aan te doen en dat was een geweldige ervaring voor Birsel en de Turkse dames ploeg. Een eervolle vermelding als 5è en zat er meer in ..helaaszzz.

Het E.K van 2013 is dan daar in Frankrijk en zou je zeggen de..het hoogste podium
voor Birsel en Turkse team. Ondergetekende was in Frankrijk om te zien en Birsel en het Turkse dames ploeg kamen wel op het podium maar als 3è.

Waar de ploeg van coach Mondelo en dus Spain alles en iedereen kort en klein maakten en in de Halve Finale trof Birsel en de Turkse dames Spain en weet als gisteren nog dat Spain naar de Finale moest en La France al lang in de Finale zat.

Maar die verhaal is weer een andere om een andere keer te vertellen.

Die derde plek gaf dus meer boost en van daar uit werd er geen podium behaald in de E.K. van 2015 in Hungaria - Romania maar wel als 5è die plek bemachtigd om de Olympische Spelen van Rio 2016 te behalen. Daar werd ook een eervolle 5 è plek behaald opnieuw en daar van was Birsel Vardarli - Demirmen grootwaarde voor de Turkse dames ploeg.


Het zij zo en tijd wacht op niemand en Birsel Vardarli - Demirmen stopt dus met basketballen.

Birsel ....

Dank je wel voor je tomeloze inzet en je inzicht. Zo als jij op Point Guard positie zal ondergetekende niet gauw meer zien op het parket.
Wens je veel gezondheid en geluk toe samen met je nasten geliefden.


Onderstaande stukje is in Birsel Vardarli- Demirmen haar taal.

Birsel Vardarli - Demirmen .....

Tesekurler Turk basketboluna verdigen her sey icin. Bizleri bu guzel oyununla buyuledigin icin. Tesekurler clubun icin yaptigin hersey  icin. Tesekurler milli takim icin yaptigin hersey icin.
Sana ve ailene ve sevdiklerine bundan sonraki yasaminda oncelikle saglik ...sihat ve guzel gunler dileklerimle.
Allah yaptigin hersey icin basketbol adina ... ve onun disinda .. senden razi olsun.

Saygilarimla.
Hasan Ulu


Bron -- basketdergisis.com
             fenerbahce.org

www.fenerbahce.org/haberler/basketbol-kadin/2019/6/her-sey-icin-tesekkurler-kaptan-birsel-vardarli

http://basketdergisi.com/birsel-vardarli-veda-etti.html



Door                   LuluHoops


Geen opmerkingen:

Een reactie posten