vrijdag 28 oktober 2022

Yildiz ...


Photo -- basketball.nl


Het droevige nieuws op de web site van onze basketball bond dat Yildiz Pronk ons heeft verlaten op jonge leeftijd heeft ondergetekende heel erg geraakt.

Waar ondergetekende vond Yildiz was zij voor ondergetekende een geweldige speelster en een echte STER.

Yildiz -- betekend in de ondergetekende moeder taal een STER aan de hemel. Zo was Yildiz ook voor ondergetekende.

In mijn vroegere leven als bonds arbitter waar ondergetekende voor de bond ging zijn kwaliteiten op het parket liet zien was Yildiz jonge STER aan de hemel lichaam bij LELY. Zij speelden hun wedstrijden in de Apollo Hall.

Waar anders dan de basketball mekka van Nederland in onze Hoofdstad. Na dun wedstrijd bleef ondergetekende hangen in Apollo Hall to in de avond om Yildiz te mogen aanschouwen met haar team.

Na de kampioen jaar bij Lely was zij te bewonderen in Landsmeer. Ook dan ben ik van uit Zuiden des landes naar Landsmeer gereden om alleen maar Yildiz te bewonderen.

Yildiz was een geweldige spel verdeler en geweldige atleet. Yildiz heeft veel betekent voor dames basketball in onze Hoofdstad Amsterdam en omstreken.

Yildiz was veeeeeeeeeeel toegankelijk voor iedereen. 

Ondergetekende heeft nooit genoegen gehad om op het PARKET te mogen staan met Yildiz samen en dat vind ondergetekende een groot gemis nu Yildiz ons te vroeg heeft verlaten.

Van uit het bericht op de web site van onze basketball bond maakt ondergetekende er op uit dat Yildiz het strijd verloren heeft voor leven en heen is gegaan op een markante datum en dat is 23 Oktober.

Natuurlijk is nummer 23 voor oudere jongeren onder onszzz een magischhhh nummer nie waar en Yildiz heeft tot laatste moment basketball geademd.

Het is heel erg wrang om te lezen dat Yildiz het strijd vroeg verloren heeft waar ondergetekende vecht voor zijn gezondheid.


Yildiz ... het was me waar genoegen om je te mogen leren kennen.

Yildiz ... dank je wel voor je lichtende STER zijn voor dames basketball.

Yildiz ... je bent onze STER  aan de horizon.

Yildiz ... dank je wel voor dat je verlichtende STER bent op het parket.

Yildiz ... jou insperatie als een STER was lichten naast het parket.

Yildiz ... jou lichtende STER is te vroeg heen gegaan.

Yildiz ... het mocht nie zo zijn dat jou STER lang ons blijven verlichten.

Yildiz ... dank je wel voor dat je YILDIZ bent.

Yildiz    Rust Zacht in en op een velle STER aan de hemel.


Hasan Ulu



Bron -- basketball.nl

https://www.basketball.nl/nieuwsoverzicht/memoriam-jildis-pronk-ademde-basketball-tot-haar-laatste-zucht-op-zondagavond-23-oktober-2022/


Door                           LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten