zaterdag 6 juli 2013

Dutch Angels Rollers Europees Kampioen 2013.


Het Nederlandse Dames Rollerteam de Dutch Angels zijn Europees kampioen geworden in Frankfurt Duitsland.

Dutch Angels Rollers winnen van de Duitsers in een spannende game welke live was te volgen op de Duitse zender ARD heden middag. Na heel de wedstrijd te hebben voorgestaan met tot de meeste momenten 4 punten op de Duitsers werd het in de laatste 29 seconden nog een spannende pot met 2 punten verschil. Het waren nog spannende seconden maar door een goede vrijworp poging van Inge Huitzing waar ze 2 maal scoorde en de daarop volgende 2 maal voor de Duitse A, Zeyen welke een vrijworp miste en de laatste raakte met nog 5 seconden op de klok kon Nederland de winst naar zich toe halen.



Dankzij het goede spel van Inge in het eerste kwart werd Duitsland al meteen bij het begin onder druk gezet. Boxscores 1e kwart 11-14, 2e kwart 23-25, 3e kwart 37-42 en met een eindstand van 56-57 werd de winst binnen gehaald door de Dutch Angels. Inge Huitzing was de Angstgegener van de Duitsers wat iedere time-out bij de Duitsers werd aangehaald door de Duitse coach Holger Glinicki. Maar Mariska Beijer moest goed uit het spel worden gehouden werd ook meermaals benadrukt door Holger Glinicki vanwege haar lengte.


Scores van Inge Huitzing van 24 pt, 11 Reb en 7 As topscoorder bij de rollers met andere scores van Cher Korver 18 pt, 1 Reb, 2 As en Mariska Beijer 10 pt, 8 Reb, 1 As 

Dutch Angels Rollers gefeliciteerd namens ons  met deze prestatie.


Door The Handy Mann

Geen opmerkingen:

Een reactie posten