zondag 14 juli 2013

Positief heen en gedesillusioneerd huiswaarts.







Ik ging op weg voor een eerste blik van de basketbal Venue Locatie voor het EYOF. Ik kwam aan bij de sporthal Olympos aan de Uppsalalaan 3 in de Utrechtse Uithof. Zoals de naam Olympos van de hal al verklaart een Olympische venuehal verwacht je dan.  Wel goed bereikbaar met de Auto via de snelwegen A28-A27 en openbaar vervoer is ook goed vanwege de vlakbij gelegen ziekenhuizen: Het Wilhelmina Kinderziekenhuis, Universitair Medisch Centrum Utrecht(UMC Utrecht) en dan ook de Utrecht University Library Uithof(Universiteitsbibliotheek Uithof). De sporthal heeft twee speelhallen welke zijn.

 Hal A welke iets groter is in de zin van tribunes, maar qua ruimte totaal niet veel groter dan Hal B.

Hal A


Hal B

 Mocht het druk worden bij wedstrijden van Landen teams waar veel supporters van het land op af komen zal het in Hal B passen en meten worden alles in goede banen te kunnen leiden. Verder de aankleding is op dit moment niet zichtbaar op een entreeboog en dat de 2 hallen zijn aangekleed!! Zal dit effect hebben op de al afgeroepen karige opkomst qua ticketverkoop wat in menige nieuwsblad-internetsite staat vermeld de laatste week(weken)?????  Maar verder ja een baskettoren buiten om op te ballen en voor de schrijvende in de zaal zal beperkte ruimte zijn om hun werk te kunnen uitoefen is toch echt geen goede uitstraling voor zo’n evenement. Daarnaast zijn voor de beeldende wel goede mogelijkheden voor goede beelden te maken in de hallen. Tevens nog wat punten op de i zetten voordat er maandag kan worden gestart  schat ik zo.


 De Dutch Angels U16


Het Tsjechische team
Maar de oefenwedstrijd van de Dutch Angels U16 tegen de Tsjechische dames U16 waar ik voor kwam ging jammer genoeg verloren voor de Angels in een eindstand van 59-83. Startende vijf van de Angels waren Anne van Vlijmen, Janis Ndiba, Daniëlle Pruis, Laura Westerik en Ella Bouman. De vijf startende vijf Tsjechische speelsters waren (4)Karolina Malečková , (5) Lenka Šoukalová, (12) Tereza Šipová, (13) Petra Holesinská, (14) Julia Reisingerová.




Na een moeilijk begin van de Angels vielen de eerste punten wel bij de Tsjechische dames tot een score van 0-5 toen Anne Vlijmen de eerste score voor de Angels er in gooide een mooi 3tje. Anne Vlijmen kreeg alleen slecht nieuws op vrijdag te horen dat ze op het punt van beginnen van het EYOF afvalt vanwege haar leeftijd. Ze zal dus niet deel uit maken van de selectie in de zin van niet mogen spelen tijdens de EYOF, niet mee mogen naar de openingsceremonie van het EYOF in de Galgenwaard op zondag 14 Juli en niet bij het team mogen verblijven in het (olympische dorp) hotel onder andere. Een harde tegenvaller voor de Dame die al een lange tijd van te voren is aangemeld voor dit evenement en hard heeft gewerkt om haar te bewijzen dat ze een geschikt teamlid is voor de Angels.






Na het drietje van Anne duurde het tot een stand van 3-15 met nog 2.30 op de klok voor het tweede 3tje valt van de hand van Eveline Kallenberg en de stand op 6-15 komt. De Angels blijven zo moeite hebben met de Tsjechische Dames maar de score wordt speelbaar voor de Angels gehouden van het eerste kwart met de kwartstand van 12-20 voor de Tsjechische Dames.



Het tweede kwart komen de Angels beter in de game en komen tot een ruststand van 35-38 wat positief is om de rust in te gaan. Maar na de koffie/Thee break komen de Angels moeilijk uit de startblokken en de stand komt aan het einde kwart 3 op 41-63 wat betekent dat de Angels maar 6 punten maakt tegen een 25 van de Tsjechische dames. Dit is het bepalende kwart van deze game wat de Angels uiteindelijk nekt en .


Het laatste kwart gaat weer redelijk gelijk op qua scorend vermogen met een 18 tegen 20 punten wordt de eindstand dus van deze oefenpot bereikt van 59-83.



Topscoorders voor de Nederlandse Angels zijn Janis Ndiba (met 8 Pt, 4 Reb en 1 St) en Laura Westerik (met 8 Pt, 1 Reb en 1 As). Mirte Scheper maakt 7 Pt, Eveline Kallenberg en Christy Buderman 6 Pt, Laura Steggink en Asa Kantebeen 5 Pt,  Femke Slim, Anne Vlijmen, Ella Bouman alle drie 4 Pt en Daniëlle Pruis scoort 2 Pt.  

Bij de Tsjechen was de topscorer speelster (13) Petra Holesinská met 19 pt,2Reb, 2 as en 3 st best presterend. (14) Julia Reisingerová 18 Pt, (11)Michaela Gaislerová 13 Pt, (15) Michaela Krejzová 8 Pt, (5) Lenka Šoukalová en (8) Karolina Fadrhonsová maken beide 7 Pt, (9)Michaela Matušková 4 Pt, (10) Dominika Pacliková en (12) Tereza Šipová maken beide 3 Pt en als laatste maak (7)Kateřina Rokošová nog 1 Pt.
Hieronder het programma van de komende drie dagen in de Venuehal Olympos.

 Maandag 15 juli
Dinsdag 16 Juli
Woensdag 17 Juli


The handyman.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten