zondag 23 april 2017

EuroLeague Women Final Four 2017 -- Half Finals


Afbeeldingsresultaat voor logo euroleague women








Game 1

Fenerbahce upset reigning champs to make Final



Als wij hier in onze kikkerlandje toe zijn aan de Play - Offs van alles en iedereen was voor ondergetekende kiezen of delen. Waar de EuroLeague Women toe was aan hun climaxx van het seizoen waar dei was in Ekaterinburg waar de plaatselijke UMMC alle honeurs waarnam en de team`s van Fenerbahce Istanbul -- ZVVZ USK Praha -- en de ongeslagen Dynamo Kursk op bezoek kwamen en uit te maken voor The Champ van EuroLeague Women.

Zo als vermeld hadden jullie deze betoog te goed van de ondergetekende. Immers het ging onze kikkerlandje stilletjes voorbij en ondergetekende kon niet LIVE .. verslag van doen waar ondergetekende rond huppelde in geeeeeeeeeeeeeeeeeeeeweldige stadje  Berlin.
Daarom zegt ondergetekende ... Ich Bin Ein Beeeeeeeeeeeeeeeerliner.

Het zij zo en het is ook voor wie het interessant vind nie waar.

De Half Finals waren op Vrijdag avond waar eerst UMMC Ekaterinburg op nam tegen de powerhouse van Fenerbahce Istanbul. Daar dachten menigeen dat UMMC eventjes deze klus zoude klaren en simpeltjes naar de Final zou stappen in hun eigen huis. Nikszzzz ischhzz minder waar en de game hero ..eeehh game womeeeeeeeeen was Jantel Lavender met een heuse Double - Double waar zij 21 punten en 10 rebounds noteerde en haar team en het strijd voor ging. Tel daar bij op dat de beste point guard van Europa er bij op en dat is Birsel Vardarli - Demirmen met haar 4 punten - 4 rebounds en 7 assist er bij op om Jantel Lavender te ondersteunen in haar strijd.

Wat denken wij van volgende stats die niet om liggen in deze strijd van de speelsters van Fenerbahce Istanbul.  Sandrine Gruda die 5 punten - 7 rebounds en 2 assist. Candece Parker 4 punten en 15 rebounds. Veremeyenka  15 punten en 6 rebounds en 3 assist. Allie Quigley 17 punten en 2 rebounds en 3 assist.

Dit zijn de cijfers die niet om liegen en de feiten liegen niet en de cijfers komen hard aan. Wat deed dan UMMC dan terug. Niet veel en alleen Diana Taurasi was de game hero in deze strijd met haar geweldige 26 punten waar zij de top scorer was van deze Half Finals Game 1.

Cijfers liegen niet betoog ondergetekende hier boven en als Fenerbahce dan totaal rebounds overwicht had in deze Half Final Game 1 met totaal rebounds van 47 tegen 27 van UMMC.
Waar de thuis ploeg ...UMMC  dus .... zij gaven 17 Offensive rebounds weg en dat is killing.

Noch Deana Nolan .. noch Griner ... noch Meesseman .... noch Lytell .. noch Vieru ... noch  Arteshina  noch Baric .... moet ik nog door gaan me noemen van namen van UMMC ... neeeuu niet nodig nie waar en deze cijfers leggen bloot waar het pijn deed bij UMMC.

Zo kwam UMMC van koude kermis thuis en ging Fenerbahce wederom naar de Finale van EuroLeague Women Final Four en won met 70 - 61 van UMMC


Jantel Lavender (Fenerbahce)


Hier had Fener lang er naar uitgekeken deze lopende seizoen en net voor de Final Four had Fenerbahce haar Griekse coach Dikeulakos op straat gezet en de jonge energieke Turkse coach Firat Okul als hoofd coach aangesteld.
Het was dus een ingrijpen van de leiding van club Fenerbahce  met een duidelijk signaal en het gewenste effect te ketenen net voor deze treffen met de organiserende club. Het pakte goed uit en op naar de Finale dan maar.


http://www.fiba.com/europe/euroleaguewomen/2017/news/fenerbahce-upset-the-locals-and-reigning-champs-ummc-to-make-final


Game 2 

Flawless Dynamo Kursk make historic first Final after dramatic overtime success against Prague





De tweede Half Finals van deze EuroLeague Women ging tussen de former The Champs van Prague tegen de nog ongeslagen team in deze Women EuroLeague seizoen de team van Lucas Mondelo de Champions maker bij uitstek de sluwe en ervaren Spanjaard`s team Dynamo uit Kursk van achter de Ural gebergte vandaan kwamen. Daar speelt de geweldige jonge ster in de maak der Russia `s  Maria Vadeeva. Zij speelde de sterren van haar hemel in deze Halve Finales. Toch is de onder getekende erg blij dat wij met  onze site het enige waren samen met mijn rechter hand The Hnady Mann .... M.v R die van dichtbij van genoten van achter onze tele lens.

Immers zij deed in 2013 mee aan de EYOF hier in onze kikkerlandje en dat was in Utrecht. Zou zeggen neem gerust de tijd hier op onze web site en ga gerust naar de foto album maar eens van dicht bij kijken. Zij is de trots van moedertje Russia  en zij is de onbetwiste Ster van Womens basketball hier in Europa in de maak en als zij dat nu al niet is nie waar. Zij was met haar 73 % shot precentage op het parket weergaloos met haar 17 punten in deze Half Final wedstrijd en dat zonder enige bal verlies.  Daaaaaaaaamnedddd ... als de ondergetekende dat leest .. heeft ondergetekende wel spijt er van dat de ondergetekende deze wed. niet LIVE kon zien op de tele en rond huppelde ergens in een koude sporthal te Beeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerlin.

Keuzes deszzz levens nie waar.

Maar deze treffen tussen Prague en  Kurks ging geweldig tegen elkaar op waar de game hero`s op het parket alles gaven en de jonge Maria .... deed daar geweldig mee. Candece Dupree ... good oldd nie waar en zij had een geweldige Double - Double met haar 39 punten ...eehhhh say waaahhh ... yeeepppp 39 punten en 13 rebounds waar zij 3 x block shot had en 1 x steal noteerde. Toch was het net niet genoeg waar Angel Mc Courtney .. de bengel van de buurt harde strijd voor ging voor haar coach Mondelo en haar jonge ster in de maak ..Maria waar Angel 28 punten  3 rebounds 5 assist 3 steals noteerde. Deze treffen gaat gelijk op en beide team`s doen elkaar niet onder.

Beide ploegen laten zien dat zij de Finale waardig zijn en wel ... eeehh niet vergeten dat Dynamo nog steeds ongeslagen is tot dus ver in de EuroLeague Women seizoen. Tot aan de laatste 4 min van deze treffen gaat het gelijk op en het staat gelijk met 73 - 73 met nog 4.09 te gaan in de 4`e kwart.

Van af dat moment is het nagels bijten en net niet paasses geven en die niet aankomen en mis schoten volgen elkaar op en het adrenaline giert op en zeeeeeeeeeenuwen zijn sterk te voelen aan beide kanten op het parket. Het is Helena Ciak .. de La France power center van Kursk  die een schotje lost en 75 - 73 van maakt met nog maar 3 min. te gaan naar het einde van deze 4è kwart.
De stop de klok fouten komen nu wat eerder op het parket en de fouten volgen elkaar op waar de beide ploegen geen bal in kunnen flikkeren en het is niemand anders dan gooood old Candece Dupree van Prague die op 1.16 te gaan weer gelijk maakt onder de bord en we zien 75 - 75 op het bord.

Daar na gaat Angeeeeeeeel ... naar de vrije worp lijn en zij schiet van de 2 x vrije worpen maar 1 x raak en komt Kursk 1 punt voor en we gaan de laatste minuut in van deze tweede Halve Finale wedstrijd. Waar Marta Xargay de Spaanse Off Guard van Pargue die een schotje neemt en 2 punten noteeert na 10 seconde aanval er na en we zien 77 - 76 voor Pargue. Waar de time outs elkaar op volgen en de gemiste ballen ook elkaar op volgen volgen dan de stop de klok fouten en de goden zijn Kursk gunstig waar Vidmer naar de vrije worp lijn gaat met nog maar 0. 01 seconde te gaan waar nog steeds 77 - 76 voor Prague is en Vidmer schiet de eerste vrije worp ......Misssssssssssss .... daaaaaaaamneddd .... zeeeeeeenuwen .. de gaaaaaaaaaaaaame ballll in de handen van Vidmer.

Naar huis en de eerst verlies en dan de kater of ... naar de over timeeeeeeeeeeeee  en zij schiet de tweeeeeeeeeeede vrije wooooooooooooooooooooooooooooooorppppppppppp .... raaaaaaaaaaaak.

Daaaaaaaaaaaaaaamneeeeeeeeeeeeeeed .... waaaaat een climaxxxx en wij staan weer gelijk op 77 - 77 en gaan dus de over time in.

In deze over time is het Angeeeeeeeeeeeeeeeeeeel .... timeeeeeeeeeeeeeee.
Zij gaat furieus van start en neemt haar coach Mondelo en haar jonge ster in de maak ...Maria ... en dus haar team Kursk op sleep touw en zij schot raak van in de perimeter een schotje raak 79 - 77 Kurks op 4.19 in de over time. Prague kan geen bal meer raak schieten in de 2 volgende minuten van deze over time en op 3.13 is Dupreeeeeee die weer gelijk maakt  op 79 - 79. Van af dat moment is het Angeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel die hard de upper cut geeft aan Prague  en de Knockkkk Out is geeeeeeeeeeeeweldig en zij gaat scores na scores maken en de team van Kursk gaat gard van door en de moed is op bij Prague en vermoeid heid en de moe gestreden Warriorrrr ... good old Dupree kan niet meer. Het is  Angeeeeel op 2.31  die 81 - 79 van maakt en het is ..Angeeeeeeeeel die op  1.13 die 85 - 79 van maakt en het is Angeeeeeeeeeeel die op precie op 1.00 te gaan is in deze over time die 87 - 79 van maakt en de 8  punten marge op het bord noteert waar Marta Xargay die 1 x vrije worp raak schiet en het eind resultaat noteert op het bord en met 87 - 80 wint Dynamo Kurks deze tweede Half Finals en zijn nog steeds ongeslagen en gaan met deze status naar de Finals van EuroLeague Women en komen weer Fenerbahce Istanbul tegen in deze Finale.



Dynamo Kursk


http://www.fiba.com/europe/euroleaguewomen/2017/news/flawless-dynamo-kursk-make-historic-first-final-after-dramatic-overtime-success-against-prague


Bron -- www.fiba.com



Door          LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten