zaterdag 8 april 2017

Road To ....Istanbul


Turkish Airlines EuroLeague Playoffs at a glance!


Het is maar hoe wij hier in onze kikkerlandje er tegenaan kijken en ons bezig willen houden met basketball om de hoek bij ons. Steeds maar meer zijn wij laaaaaaaaaaaaaaiend over de sport belevenis van over de groooooooooooooooooooote plas.

Ja wij als kleine kikker landje hebben daar veel jong grut rond huppelen en nooooooooooit ...komt er een uit voor onze Orangeeeeeeeeeee Lioooooooons. Waar de gekte van weet ik veel er breed uitgemeten word en de sport belevenissen daar in dat landje geheel anders is dan wat wij oude continent van maken en beleven , is het maar likkebaardend en primetime zend tijd voor reserveren.

Maar het basketball om de hoek stoppen in Kanaal 13 ????? Waar niemand die kan ontvangen en kan mee beleven. Het is elke keer het zelfde van onder getekende nie waar en daar door doet het pijn om te horen nie waar en waar kern van waarheid in zit en wij onze Beker Finale .... Carla De Liefde Troffee maar moeite voor doen om  die dan op de laatste moment zeggen .... Yeeeeeeeszzzzzzzz
wij gaan het streeeeeeeeeeeeamen mensen en dat op Vrijdag avond.

Wie denken wij daar mee te bereiken ...Uuuuu ...ondergetekende .....
Uuuuuuuuuuu ..en ondergetekende weten die datum en houden die wel ergens vrij en wij maken geen moeite om anderen daar in te interesseren en waarom vraagt ondergetekende dit ruim van te voren te doen. Het zij zo en wie is ondergetekende nie waar.

Als we terug komen tot heden dag zijn de kaarten geschut in den top van EuroLeague basketball en dat is Turkish AirLines EuroLeague. Waar die toe is aan de Play off`s ronde en dan heet het Road To Istanbul.

Het was wel beetje spannend  tot aan de laatste speel ronde wie tegen wie gingen spelen en de 1è 8 ploegen gingen door naar die Play Off ronde waar dus Nr.1 tegen Nr. 8 speelt etc. etc.
Waar de eerste 3 al bekend waren en die plaatsen niet meer in gevaar kwamen was Real Madrid CSKA Moscow en Olympiacos Pireus 1è drie waren in die volgorde.

Daar onder was het wel effe niet gemakkelijk waar nummer`s 4 tot en met 8 een janboel hebben van gemaakt tot aan de laatste 30`e speel ronde van EuroLeague. Het hing van een team af wat die in hun laatste thuis wedstrijd zouden gaan doen en dat was Baskonia Vitoria Gasteiz.

Waar lag de omslag punt ... als Baskonia thuis won ...dan zouden de team`s van Fenerbahce Istanbul Efes Pilsen Istanbul .... Darussafaka Dogus Istanbul ... Panathiankos Superfoods Athene en ook Red Star Belgrade ..eeehhh solly gewoonte .... Crevna  Zvezda MTS Belgrade moet ik zeggen.

Zo als u nu snapt waren er 6 team`s die in de race waren voor de nog 5 Play Off plaatsen en zeker op welke plek die gingen eindegen. Waar een ding zeker was dat Darussafaka Dogus Istanbul en Red Star Belgrade in Istanbul tegen elkaar speelden en dat was dus rechtstreekse Knockk Out voor de laatste en 8è plaats. Voor de resterende team`s was het om CSKA Moscouw te ontwijken in deze Play Off ronde en dus niet als 7è eindigen. Voor deze team`s was dus alles afhankelijk wat Baskonia zou doen. Wint Baskonia  dan waren er 33 x opties om de bepalen wie op welke plek zouden eindigen waar dus Fenerbahce -- Efes Pilsen -- Panathinakos en Baskonia naar elkaar gingen kijken.

Toch beslist de Spaanse en Griekse aangelegenheid van ULEB Board dat Baskonia zijn thuis wed. op Dinsdag avond speelt en de anderen op Woensdag avond speelt. Belachelijk voor woorden maar ach wie is ondergetekende. Nouuuuuuuu Baskonia speelde thuis tegen de worstelende grootmacht van wel eer Zalgiris Kaunas ...met als coach Sarunas Jasikivecius en Baskonia deed niks in die wedstrijd en zij verloren thuis van Zalgiris met slechte spel en zo was alles weer naar de vuilnisbak gegooid en hoeften  wij niks meer rekenen.

Want door dat Baskonia verloor zijn zij als 7è geeindigd en Panathinakos is als 4è geeindigd boven Fener waar de wedstrijden van Fenerbahce ... Efes Pilsen en Dacka tegen Red Star ...waren overbodig geworden en dus die speelden voor de Jan met de korte achter naam wedstrijd.

Dus is dit het eind resultaat en hier boven in de mooie diagram te zien wat de Play Off paringen zijn
waar dus coach Obradovic van Fener ...kostte wat kostte ... in deze Playy Off ronde CSKA Moscow ontweek anders zouden zij als 7è geeindigd en dus tegen CSKA moesten spelen.

Weten wij nog ....The Final Four van afgelopen jaar en dus de Final daar in Berlin

Hij wilde ook niet tegen de ander 2 Turkish team`s spelen ...waar zij dus in Turkish Competitie al veelvuldig hadden gespeeld en dus geen geheimen waren.
Al zijn plannen waren daar op gesteld ...eindigen op 4è plek of op 3è plek en het werd de 5è plek waar zij dus de thuis voordeel kwijt zijn geraakt.

TEAMWL+/-
1Real Madrid *237232
2CSKA Moscow *228253
3Olympiacos Piraeus *1911109
4Panathinaikos Superfoods Athens *191176
5Fenerbahce Istanbul *181223
6Anadolu Efes Istanbul *17135
7Baskonia Vitoria Gasteiz *171369
8Darussafaka Dogus Istanbul *16145
9Crvena Zvezda mts Belgrade16147
10Zalgiris Kaunas1416-41
11FC Barcelona Lassa1218-98
12Galatasaray Odeabank Istanbul1119-130
13Brose Bamberg1020-35
14Maccabi FOX Tel Aviv1020-160
15Unics Kazan822-120
16EA7 Emporio Armani Milan822-195


Zo als we zien ...........  er zijn 2 Spain ....2 Greece team`s in de Playy Off en die namen zijn er altijd daar als om de knikkers gaat. Waar dus nu 3 x Turkish team`s zijn.

Dat  gaat volgende jaar veranderen en er blijven maar 2 over waar er een Wild Card gaat naar een Spain team eeehhh .... naast Real Madrid ...Barcelona en Baskonia ... komt dus een Sapin team bij met een Wild Card eneeeeeeeeeeee ...de winnaar van ULEB Cup komt ook omhoog naar EuroLeague en dat is ... Unicja Malagaaaaaaa ....eehhh ook een Spaim team.

Hoezooooooooo ..... Spaaanse en Griekse aangelegenheid.

Ach ... ik ga jullie niet meer lastig vallen met de eigenzinnige relaas van ondergetekende en zien wie dus de Final Four in Istanbul gaan halen en er bestaat een kans dat de 3 Turkish ploegen die wel kunnne gaan halen ....op papier dan.

Alle info is van de web site van ULEB.


Bron -- www.euroleague.net

http://www.euroleague.net/news/i/7q8u6q5oskdgqexk/turkish-airlines-euroleague-playoffs-at-a-glance




Door              LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten