maandag 16 oktober 2017

Dettmann: "Euroliga greed threatens the future of basketball"



Dettmann: ”Euroliigan ahneus uhkaa koripallon tulevaisuutta”







Het is menens voor de nationale team basketball hier in onze oude continent. Het was de boxxx wedstrijd die ging tussen FIBA en ULEB.

Na de schermutselingen was er in eens die gesprekken waar sec. generaal van Fiba Europe Bouwmann die gesprek had met Uleb`s chairman Bartemeou. Daar deed Fiba water bij de wijn en ging van Donderdag de wedstrijden spelen naar een dag later op Vrijdag de wedstrijden van Nationale team`s window`s spelen.

In eens was daar toch de common senszzzz. Eeeeeeehhh ...waar komt deze zin de onder getekende nou eens bekend voor. Eeehhh .... laat het me weten aub.

Maar deze beweging van Fiba werd niet gepareerd door Uleb en die dachten over na en zeiden dat de spelers te veel gingen reizen tussen de wed. door en dus zei ULEB ..... Neeeeeeeeuuu ...wij bewegen niet en houden voet bij stuk en geven de spelers ...NIET VRIJ om mee te doen met de Nationale Team`s mee te doen.

Daar waren de Nationale Bonden van gerronomeerde landen in Europa niet blij mee en de voorzitter van de Spaanse basketball bond ... de voormalige ster van Spanje ... Jorge Garbajosa ...die ging met de spelers afgevaardigden van EuroLeague spelers praten.

Die waren er tegen dat Uleb zo radicaal was en hebben ongenoegen geuit en Garbajosa zei ook dat als de Spaanse spelers weigerden te komen als ze opgeroepen worden dat dan tegen de Spaanse wet was en zij dan in overtreding zijn.

Nu komt uit een andere hoek ook kritiek naar Uleb `s halsstarrigheid. Niemand minder dan de bonds coach van Finland ... Henrik Dettmann .. The Wolff Pack coach ...die maakt korte metten met Uleb halsstarrigheid en weegt de grond met ULEB.


Finnish national team head coach Henrik Dettmann fired shots against EuroLeague and praised the importance of the national teams.

“EuroLeague follows business logic and business logic only. It presents a grave danger for not only European basketball, but the whole of institutionalized sport as well. We’re talking about something much bigger than just a couple of qualifiers games here and there. We’re talking about referee education, junior player development, the basic everyday operations of basketball clubs.”


Komt niet aan de nationale team zegt Dettman. De nationale team`s zijn de bakermat voor de jonge toekomst van elke land in opleiding. Ook de opleiding van de jonge scheidsrechters die het roer over moeten nemen.

De korte samenvatting van onder getekende.
Dit zei Dettmann in een gesprek met de Finse basketball Bond web site.

Als dat niet genoeg Knockkk Out is voor Uleb , was daar heden dag Montenegro de eerste land in Europa die zijn sterren opgeroepen heeft voor de Nationale Team en zo toont Montenegro ballen en zegt gewoon ...Kom niet aan onze NT.

Montenegro the first NT with EuroLeague players in preliminary squad

Montenegro coach Zvezdan Mitrovic announced the national team’s preliminary squad ahead of the World Cup Qualifiers, including EuroLeague players in the list.




Bron -- www.basket.fi
http://www.basket.fi/uutiset/etusivun_uutiset2/?x33156=52194813

Bron -- www.eurohoops.net
http://www.eurohoops.net/en/fiba/534267/henrik-dettmann-vs-euroleague/



Door     LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten