maandag 1 oktober 2018

World Champions ... Team USA





Na 8 dagen basketball hier om de hoek ...tjaaaaa ...wel een beetje zwemmen dan ..in Tenerife te Spain heeft team USA hun 3 `e World Champion ticket behaald.
Dit is sweeeeeeet 3 peat .. in mooie Amerikaans nie waar. Team USA heeft het weer geflikt en dat is 3 x op rij Wereld Kampioen worden.

The Final .... tegen Australia was een wedstrijd die niet spannend was. Team USA heeft hun les goed gelezen en alles goed onthouden. Liz Cambage werd vakkundig uit de wedstrijd gehouden en de rest waar ik eerder over schreef had niks in te brengen.





Vaak is het zo dat The Final geen spannende wedstrijd is en de wedstrijd voor derde en vierde plek meer in zich heeft en leuk om naar te kijken. Team USA begon met een run van 10 - 0 in deze Final en had Opals hier niks in te brenegn. Snel trein naar de Cup die langs de lijn stond gestald was in het vizier van team USA. Onder aanvoering van Diana Taurasi en Sue Bird werd Liz Cambage vakkundig uit wedstrijd gehouden door Britney Griner. Na die 10 - 0 run is team USA nooit achter om gekeken en nooit de voorsprong uit handen gegeven. Met een stand van 35 - 27 voor team USA gingen we daar in Tenerife de kleedkamers in. Waar Taurasi en Sue Bird en Co na de rust gas gaven werd er daarna iedereen door gewisseld bij team USA en hebben elke speelster hun bijdrage geleverd aan deze mooie krooning van team USA en wonnen ze deze Final met 73 - 56 van Australia.

Waarschijnlijk is ...was dit de laatste keer dat we Diana Taurasi en Sue Bird zagen in de nationale team van team USA.

Bijzonder is te vermelden dat Sue Bird haar 4รจ wereld ticket pakt met deze overwinning en zij heeft nu de record te pakken in basketball historie dat zij de enige speler - ster is die deze titel heeft. Noch bij de mannen en bij de vrouwen niemand heeft deze titel.
Names ons ...Sue Bird ...van harte gefeliciteerd.






De MVP van de toernooi ... de TISSOT MVP prijs is naar Brenna Steward ...de play maker van team USA gegaan.




Dan de All Star 5 van de toernooi bestaat uit ....
Diana Taurasi ... Emma Meesseman ... Liz Cambage ... Astou Ndour ... Brenna Steward




Wat er dan over blijft is de eind resultaat van 8 dagen basketball op een eilandje.

Final standings of the FIBA Women's Basketball World Cup 2018

1. USA
2. Australia
3. Spain
4. Belgium
5. France
6. China
7. Canada
8. Nigeria
9. Japan
10. Turkey
11. Greece
12. Senegal
13. Latvia
14. Korea
15. Argentina
16. Puerto Rico
Bron -- fiba.com
             basketfaul.com


Door                    LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten