vrijdag 20 mei 2022

Turkish AirLines EuroLeague ... Final 4 - Suplement


Photo -- twitter.com/Euroleague

Het is dan de dag er na de Semi - Finals van ULEB ... Turkish AirLines EuroLeague.

Het is we raaaaaaaaaaaeerrr .... normaal gesproken zijn we gewend om op Vrijdag avond de Semis te spelen en dan na 1 x dag rust op Zondag avond de troost prijs en The Final game te spelen.

Die K ..... met dt voetbal heeft roet in eten gegooid en het zij zo en dus was het op een dood gewoon Donderdag avond na de avond eten ... scheneeeell ... scheeeenell het eten op en voor de buis gaan zitten.

De hutje mutje volle Stark Arena te Belgrado was tot op de knokkkk vol en 15.000 zegge Vijftien Duizend REDS fans - Olympiacos fans waren opper beste waar er 23.000 er in kan in die Stark Arena.

Tel daar bij op dat er maar 2000 Efes Pilsen Istanbul fans er waren in Blaaaaauww dan is het plaatje rond en we kunnen starten met de eerste Semi - Final.

Het is Olympiacos die hard van stapel gaat  en The Bigg Mann in the middle en dat is Mustapha Fall van Olympiacos die heerst onder de borden is het 14 - 7 voor Olympiacos en vlucht Ergin Ataman de coach van Efes Pilsen naar de time out.

Na de time out komt zijn counter part aan Efes Pilsen kant en dat is ALL TIME BLOCK LEADER van EuroLeague en dat is Bryant Dunston en is het evenwicht hersteld onder de borden maar  en 21 - 18 voor Olympiacos aan het einde eerste kwart.

De verse onverzadigde krachten komen op in de tweede kwart en de tempo in deze tweede kwart gaat omhoog en zekers in deze wedstrijd. Bij Efes Pilsen zijn de Amerikaanse point guard Shane Larkin eehhh ...sorry ... hij heeft Turkish paspoort. Dus TURKSE point guard van Efes Pilsen en dat is Shane Larkin en Elijha Bryant de shooting guard van Efes Pilsen draven door met deze hoge tempo en het antwoord komt van de Griekse point guard van Olympiacos en dat is Kostas Sloukas en zekers ook de shooting forward Hassan Martin. Zo met deze draaaff tempo gaan we naar het einde van deze tweede kwart en dus naar het zo nodige rust van de wedstrijd.

Eeeehhhh ... rust en de rust en van de rust die rust zo de nodige rust.

Het zij zo en we zien dan 43 - 42 op het bord voor Olympiacos Pireus. Ik heb per post mijn geweldige Turkisg Thee verstuurd naar Istanbul en denkee dat die dan ook per Turkish AirLines Jumbooo Jett naar Stark Arena is gevlogen.

Dat heeft coach Ergin Ataman van Efes Pilsen Istanbul dan ook gebruik van gemaakt en wat zien we meteen begin derde kwart een 9 - 2 runn van Efes Pilsen en we zien dan 51 - 45 op het bord. Dat is in pak weg 1.45min. wedstrijd begin derde kwart en coach Georgios Bartzokas van Olympiacos moet naar een heeeeel vroege time out vluchten.

Daaa help nie coach Bartzokas. Er zat Turkish Theee in de kleed kamers en dat had u niet. 

Waar Elijha Bryant achter elkaar 2 x een 3- punter raak schiet en daar boven op de Bigg Mann van Efes Pilsen en dat is Bryant Dunston die een verwoestende dunkkkkk ... om de oren geeft bij Olympiacos zien we de voorsprong naar Doubble - Doubble cijfers lopen en we zien 59 - 48 op het bord.

Dat was wel de wakker worden gonggggg voor Olympiacos waar zij beter gingen spelen naar het einde van de derde kwart en het is de tweede point guard van Olympiacos en dat is Tyler Dorsey die met een buzzerrr 3- punter schot raak schiet en het marge is dan maar 3- punten we met 66 - 63 voor Efes Pilsen naar de vierde kwart gaan.

Het is dan puntje voor en puntje of 2 achter in het verloop van de vierde kwart waar op dunn helft van deze kwart Efes Pilsen voor staat met 71 - 70. De kansen aan de beide kanten worden niet meer makkelijk benut door dat hard gewerkt word en de strijders moe zijn en dat is met blote ogen te zien. Alles goee en wel als we naar de Crunchhh Time gaan en dat is de laatste 2 - min. van deze eerste Semi Final en Efes Pilsen staat voor met 73 - 70. Spoooooookeeeeeeeey.

Iedereen mist kansen en vrije worpen en waar Shane Larkin op de vrije worplijn staat met nog 1.16 min. te gaan schiet hij ook maar 1 x raak en we zien 74 - 70.

Olympiacos en met name Kostas Sloukas maakt 74 - 72 er van als we onder de 1 min. zitten. De aanval daar op heeft Adrian Moerman de Frenchh Connection die lang op de bank zat en koud het parket op komt krijgt hij een wel uitgespeelde paasing game in Efes Pilsen aanval en hij staat achter de 3- punters lijn en hij schiet misszzz. Waaaaaaa een ... pech schrijf onder getekend het maar.

Hij is niet die persoon OP DAT MOMENT in de game die deze bal moet schieteeeeeeeeeeeeeeen.

Het zij zo en aanval van Olympiacos is wel raak daar op volgend en het is  Hassan Martin die een 2 - punter raak schiet met nog 0.19 sec. te gaan naar het einde van deze Semi Final  waar het gelijk staat op 74 - 74 en coach Ergin Ataman neemt zijn laatste time out.

In die time out waar ondergetekende en miljoeneeeeeeeeeen hier in Europa ook kunnen horen zegt coach Ergin Ataman aan zijn point guard Vasa .. Vasilije Micic we hebben 0.19 sec. op de klok en laat het af dwarrellen naar 0.06 sec. en daaaaaan passzzz je ACTIE IN ZETTEN.

Expleciet en keeei hard zegt de coach dat tegen zijn spelers en tegen zijn point guard. Waar van akte.

Time out over en bal word op eigen helft onder eigen basket ingenomen en neemt Vasa de bal in handen en gaat over de middel lijn het klok verder tikken ...

Tikk ... Tokkk ... Tikkk Tokkk .... Tikkk Tokkkk

Mannnnn ... Spooooooooooooooooookeyyyyyyyyyyyyyyyy

Schiet op aub. Doet nou maar.

Tikkkkk .... Tokkkk .... Tikkk ... Tokkk.

Vasa krijgt een Screen -- blok van Adrien Moerman en komt over en gaat verder en zet zijn verdediger op verkeerde been Cross Dribbleee en achter de 3- punter lijn Looooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooost .... hij de bal en Nothing But Neeeeeeeeeet.

Swissssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssh

Swissssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssh

Swisssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssh

Photo -- twitter.com/Euroleague

Photo -- basketfaul.com

Raak en zooooo wint Vasa in eigen homme town in Belgrado met Efes Pilsen Istanbul van Olympiacos Pireus met 77 - 74 en plaatst zich hier mee in The Final Zaterdag avond om 19.00h plaatselijk down town.

Photo -- euroleaguebasketball.net

Had wel 2 uur nodig om bij te komen van spanning en Spooooooookeyyy einde wedstrijd en de tweede Semi Final tussen Real Madrid en Barcelona de El Clasicoooo ... was eigenlijk voor bij gevlucht om eerlijk te zeggen.

Het was wel hard en venijnig zo als verwacht. Barcelona en coach Sarunas Jasikevicius waren beter in de eerste helft. Laporvitolla en Mirotic van Barca namen hun team op sleeptouw en het was 45 - 34 het rust stand. Dan zou je zeggen dat het binnen moet harken deze tweede Semi Final.

Niks is minder waar en de Oudjeszzzzz ... Point Guard van Real Madrid Sergio LLuLL gaf niet over en kwamen terug in de wedstrijd waar er ook voor stonden met 60 - 56  einde derde kwart.

Sergiooooooooo LLuLL ... word nooooit oud aub.

Toch ...

Daaaaaaat is kaaaaaaaaaaaboemm voor Barca en The Bengel van ULEB EuroLeagues fijne coach Saras van Barca.

Photo -- basketdergisi.com

Het is toch hard werken voor die spaarzame punten waar na 35 min. spel 70 - 64 is voor Real Madrid en zo dendert deze wedstrijd naar zijn climaxxx en met 86 - 83 wint Real Madrid van aarts rivaal Barcelona en The Final gaat tussen Efes Pilsen Istanbul tegen Real Madrid.

Photo -- twitter.com/Euroleague ---- Sergioooooooooooooo ...

Deze The Final is op Zaterdag avond om 19.00h plaatselijk Belgrado. De troots wedstrijd tussen Olympiacos tegen Barcelona is dan om 16.00h plaatselijk.



Bron -- euroleaguebasketball.net

             basketfaul.com

             basketdergisi.com

            twitter.com/Euroleague


Door                             LuluHoops 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten