vrijdag 12 april 2024

Disssqusting ...


Photo -- fiba.basketball/euroleaguewomen

Het is voor je om te schamen ...

Wat nou zeg ..

Hoe haal je in je bolle hoofd om 2 beste team`s uit je competitie tegen elkaar te laten spelen in de Halve Finale  van EuroLeague Women Final Four te Mersin in Turkiye.

Voor dat de Russian team`s geweigerd werden heeft ondergetekende nooit gezien dat UMMC Ekaterinburg tegen CSKA Moscow of tegen andere Russian team`s tegen elkaar speelden in de Halve Finale van je beste competitie van je zelf.

De hoogste competitie hier in Europa.

Het is niet te begrijpen dat nu deze tijd dat er 2 x team`s uit Turkiye zo veel investeren in Womens Basketball hier in Europa dat je die in de tweede Halve Finale tegen elkaar laat spelen en uit moorden zo dat niet weer 2 x Turkiye team`s in de Final gaan spelen.

Gewoon weg ...  Walgelijk .... DISQUSTINGGG ... 

Inderdaad dat schrijf je niet zo  en toch is het pakkend en valt op.

Toch ...

Wie is ondergetekende.

De tweede Halve Finale was die tussen toren hoge favos van EuroLeague Women dat is FenerBahce Alagoz Holding tegen Cukurova Basketbol Mersin -- CBK dus waar die organiserende club zijn en wij allen te gast zijn daar in Servet Tazegul Sports Hall te Mersin. De parel van Zuid Turkiye aan de Mediteraneeeeeeeee kust.


Het werd van af begin van de eerste kwart gevecht achter de 3 - punters lijn waar bij bij Cukurova Basketboll waar  Laura Cornelius speelt. Samen met Emese Hof die bij ZVVZ USK Praha speelt zijn dus die geweldige ervaring op de hoogste niveau dames basketball der Europa.

Die eerste kwart was nog niet moe en schnel heen en weer en wie het laatste adem heeft en speedy gonzales aan de kant van Cukurova Basketbol en dat is Olivia Epoupa die iedereen en ook de Reffeerrees voor bij dribbelde kwam zich zelg tegen.

Zij heeft geen schot en je kan wel hard verdedigen en als je dan weinig punten en dreiging hebt van buiten waarom geef je Laura Corneluis niet meer speel tijd coach Ceyhun Yildizoglu zegt ondergetekende van uit zijn luie stoel. Dus was de eerste kwart voor FenerBahce Alagoz Holding die bij de les was en de ring op zocht en zagen we 27 - 20 voor FenerBahce.

De tweede kwart is de inzet daar van Cukurova Basketbol en FenerBahce Alagoz Holding houd stand waar geduldig ring werd gezocht in afwezigheid van Elizabeth Williams van Cukurova Basketbol. Zij werd niet opgesteld door de coach van Cuurova Basketbol voor deze Halve Finale en The Q Off Turkiye werd boven hand gekozen. Zij heeft geen drive en is traag in de defens en dus tegen Emma Meesseman en ook tegen Napheesa Collier niet opgewassen en houd FenerBahce Alagoz Holding de marge klein en de tweede kwart is voor Cukurova Basketbol met 21 - 20.


Na de rust zijn de rapen gaar daar in Mersin waar het uitverkocht is iets van 10.00000000000 ....eehhh zegge maar uitverkochte uitzinnige passie mee levende basketball fanszzzzz daar in Mersin.


Photo -- fiba.basketball/euroleaguewomen


In deze derde kwart houd FenerBahce Alagoz Holding stand. Loopt weg naar marge van 7 - punten en thuis team Cukurova Basketbol komt terug naar 2 - punten. Daarna stomme bal verliezen van Epoupa en maar van achter de 3- punters lijn bal weg flikkeren door thuis team Cukurova Basketbol en niet naar de ring gaan en hard werd verdedigd door FenerBahce Alagoz Holding maar deze derde kwart word wel gewonnen door Cukurova Basketboll met 20 - 18.

De marges zijn klein en het zijn de schoten en geforceerde schoten die van Cukurova Basketbol die niet in gaan. De tempo is nog steeds hoog en de krachten vloeien weg uit lichaam waar de Halve Finale eigenlijk de echte Finale moest zijn door domme zet van FIBA Europe.

De tijd van Russian team`s is voorbij en nu is Turkiye die bij dames basketball hier in Europa die veel investeren in dames basketball.

Dat moet je niet weg zien beste FIBA Europe. 

Afgelopen Woensdag avond was de Finale van de 2 `e Cup bij dames basketball hier in Europa en dat heet dan ook EuroCup Women. Daar in was de Finale tussen nieuwe elan London Lions tegen BJK BOA Basketbol -- Besiktas BOA uit Istanbul.

Daar werd ook pootje gelicht omdat ULEB -- de andere bond bij mannen kant hier in Europa en dus ook FIBA Europe team`s willen in hun topp competitie uit Top METREPOLEN van Europa zoa als London -- Paris.

Daar verloor BJK BOA uit Istanbul in en tegen London waar de dienst doende reffszzz daar geen fouten durften te fluiten tegen London Lions waar zij Gemeen en verschrkelijk worstel basketball speelden en dat werd toe gelaten.

Word wakker nie waar,,, Word veel investeert en dat moet ingezien worden.

In deze vierde en laatste kwart is de energie daar en FenerBahce loopt uit naar 9 - punten marge in deze wedstrijd maar Cukurova Basketbol vecht terug in eigen huis en word spannen op 74 - 74 gelijk waar nog iets van 4 - min. te gaan is in deze tweede Halve Finale.

Dan stopt de wedstrijd omdat bij de Bank van FenerBahce Alagoz Holding wat tumult is. De vaart is dan uit spel waar Cukurova Basketbol op dreef was waar de scheidsen het spel stil legden. Dat heeft iets van 6 - min. geduurd en dat was eigenlijk funest voor Cukurova Basketbol. Daar door kon FenerBahce Alagoz Holding op adem komen en de omme keer in de Monney Time nie waar.

Daar na vak kundig heeft coach Valerie Garnier met haar team FenerBahce Alagoz Holding de rest van de vierde kwart uitgespeeld en zij wonnen deze kwart met 23 - 18 en wonnen dus deze tweede Halve Finale wedstrijd met 89 - 80.

Photo -- fiba.basketball/euroleaguewomen

Dus staan zij Zondag in de Finale om 18.00h Ned. tijd tegen regerende European Champ coach Rachid Meziane team ESBVA Villeneuve dÀSCQ Lille Metrepole.

De derde plaats wedstrijd is dan om 15.00h Ned. tijd tussen de verliezers van de eerste dag en dus ook The Claaaaaaaaaash tussen Emese Hof tegen Laura Corneluis.

In deze wedstrijd heeft Laura Cornelius maar 4 min. speel tijd gehad van haar coach en daar in kwam zij niet aan score toe. Jammer zij had meer verdiend dan Epoupa.


Wat wel op valt is dat Kayla Mc Bride haar team FenerBahce Alagoz Holding voor ging in deze strijd. Zij had 25 - punten - 6 - reb. en 5 - assist. Emma Meesseman had 17 - punten 4- reb. en 6 - assists op haar naam had. Maar heuse Doubble - Doubble met 15 - punten en 11 - reb. had Nikolina Milic van FenerBahce Alagoz Holding die op vielen.

Photo -- fiba.basketball/euroleaguewomen

Wat ook op viel zijn de 3- punters.

FenerBahce Alagoz Holding had 8x raak uit 15 pogingen en dat is goeeee ... en Cukurova Bsketbol had 5 x raak uit 25 pogingen. Dat doet dus de das om in Monney Time nie waar.

Ook meer info in de link.



Photo -- X .com // twitter.com/ EuroLeagueWomen


Bron -- fiba.basketball

https://www.fiba.basketball/euroleaguewomen/23-24/game/1204/Fenerbahce-Alagoz-Holding-Cukurova-Basketbol-Mersin#tab=boxscore


Door                             LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten