maandag 21 december 2009

Het Hoofdgerecht

Finale Final Four


Wat moeten we van deze editie verwachtten tussen het treffen van
Probuild lions landsmeer en HLB Accountants den helder.
Je kunt zeggen de zo veelte, maar toch is het weer een finale.

Vergeet niet dat we weer in die mooi indoor sportcentrum landsmeer zitten en hier kan het erg heet zijn af en toe. Gezien dat het vriest buiten kan je maar zorgen dat u hier binnen bent.
Het loopt al storm , maar ik kan jullie wel een plaatsje reserveren en vraag me af of er iets beters te doen zaterdag avond alleen maar op die bekende bank te blijven hangen.

Kijkend naar landsmeer die wel goede amerikanen hebben is het aan den helder kant wel een gemis waar marloes roetgerink niet aanwezig is en geniet van een wel verdiende vakantie.
Is toch wel goed om te zien waar die kracht vandaan komt aan den helders kant.
Kijken of de kolkende arena der gladiatoren wie er levend van afbrengt en die strijd levert of de jonge gretige speelsters van den helder onder de bezielende leiding op veld van de zusters kooi de strijd aan gaat met die goede Amerikanen van landsmeer.

Als ik kijk naar de warm lopende dames voor mij op die arena zie ik dat mijn twee goede collega`s en maten floris jan …. Gooo with the flooo …
Samen met edward … holle bolle geeeii …..
Eeehhh solly …. Staat wel de toekomst met een ervaren rot daar te huppelen rond
Die aren, zie ik uit me ooghoek dat er maar paar minuutjes te gaan is voor de
Opgooi van de ze finale.


Als jasmijn overbeeke de eerste 3- punter in knalt is lekkel begin voor landsmeer en als daar kati lekkel mee door gaat met een steal is het meteen al 5-0 voor landsmeer en is het erg zoeken voor den helder.
Maar als we de grens voorbij zijn van de helft van de eerste kwart is het maar 9-8 voor landsmeer, waar dus de vizier aan beide kanten niet scherp is en beide coaches driftig door wisselen. Waar de tweede 3- punter van molly mcdowell komt en daarna de derde 3- punter van marie is daar die voorsprong voor landsmeer 17-12
En is maar nog een min. Te gaan in deze kwart waar leoni kooi den helder op het been houdt als macha van der linde daar een vrije worp tegen aan gooit en een steal
Coast to coast is daar maar 17-15 voor landsmeer.
Wat doe je ….. gewetens vraag … als je je center mist en je beste speelster niet lekker in de wedstrijd zit en je verwacht dat je de laatste aanval wilt gaan spelen in deze kwart en ze gooit de bal zo maar out of bounds …..
Is daar de gonggg voor de wel verdiende kruiden thee en zien we 17-16 voor landsmeer.
Ik probeer aan woorden te denken in deze kwart om jullie lekkel te maken, maar als dit tweede bedrijf van deze enerverende finale van deze editie van de final four
Is daar de eerste time out van laki lakner met nog maar 4.01 te gaan en en is de wedstrijd weer opengebroken en gaat de score heen en weer zien we 27-30 voor den helder waar kim hartman twee maal raak schiet van achter de vrije worp lijn.
Als er daar kati harty haar 17 è punt schoort en is maar minder dan een minuut te gaan voor de kruiden thee in de kleedkamers is de ze fnale weer open met 33-34 voor den helder waar kati harty niet opgeeft en deze strijd op leven en dood voor gaat voor haar team en zij 20è punt noteert voor haar zelf zien en horen we de gonggg en gaan de kleedkamers in met 35-34 voor landsmeer.


Als laki niet op zijn stoel rustig kan zitten is kati die een 3- punter in knalt en de aanval opent voor die fel begeerde beker. Waar coach van veen meteen een time out neemt is dat kati de zaligheid en werk lust in deze arena open tentoon stelt
Is het 42-34 voor landsmeer waar kati de absolute uitblinker is met nu al 25 punten voor haar, kijken of van veen iets magisch uit die hoed kan toveren.

Dat konijntje is daar waar leoni de zinvolle aansluit 3- punter raak schiet zien we nog 6.01 te gaan in deze derde kwart is het 42-39 voor landsmeer en zien dat Laura kooi haar 4è fout krijgen is het nu menens voor den helder.
Wat doe je dan als karen heinen de beide vrije worpen in schiet en coach van veen een t- fout krijgt en is nog 5.11 te gaan zien we 50-39 voor landsmeer waar kati harty haar 31`e punt noteert en dat siert met een 3- punter is nu al te zeggen dat het gelopen is voor den helder ben ik dan voorbarig ……
Nou nee als coach van veen er driftig er op los wisselt is dan te zeggen dat het galery play voor kati en haar mede gladiatoren en zien die gonggg klinken en kijken we naar het bord is het 62-42 voor landsmeer en is leoni de top scorer met 14 punten en kati aan de andere kant met 34.

Als kati haar 5è drie punter in schiet en dus haar 37 è punt noteert is dat ik effen dacht dat het nog niet gestreden is met dit gevecht in deze kolkende arena is de helft voor bij van deze laatste kwart zien we dat 5.30 te gaan is en dat 67-52 voor landsmeer is.
De achterstand blijft 15 punten is dat coach lakner die een time out pakt met nog maar 3.23 te gaan is dat aan den helder kant Laura en marianne in komen met 4 fouten beiden zie ik dat coach van veen de laatste houdini ackt van stal haalt is dat nog maar 13 punten achterstand is en prompt komt coach van veen met een time out
Zien we de laatste twee minuten in gaan en die houdini ackt moet nu echt uit komen en zien we 72-56 voor landsmeer.
Als vandaag is rood klinkt door deze arena weten we dat probuild lions dit gevecht heeft gewonnen terecht de winnaar is van deze finale van deze editie van de final four waar kati harty met 37 punten de absoluut chief gladiator is die de harde strijd voor gegaan is en zien we het eind uitslag op het bord dat
72-58 voor landsmeer.

Voor de stats ach ….. zou zeggen gaat ook de moeite doen om naar het sits van de beide teams na kijken.
Wel kan ik zeggen dat kati harty 37 punten heeft en aan de den helder kant
Leoni kooi 16 punten.


Door LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten