maandag 1 februari 2010

wedstrijd Verslag Dames Ere-Divisie


Uiteindelijk met de schrik vrij gekomen.

Wereldtickets.NL Leiderdorp is momenteel het 4e team van Nederland en is dus duidelijk vooraf al een tegenstander om serieus te nemen. Vierde in de Competitie, Halve Finalist in het Bekertoernooi is waar de Zuidhollandsche ploeg van Coach Joris Zandbergen momenteel staat.Meindert start in de Basis Vijf vanavond met de gebruikelijke Line up van de afgelopen weken met Laura , Tirza , Leonie , Maaike en Marloes.De Tip - off is vanavond voor Leiderdorp maar wordt direct gestealt door Laura die met een Score + Bonus de eerste score op het bord zet 0 - 3. Butter antwoord vrijwel direct en maakt vier punten op rij 4 - 3. Marloes geeft een goeie assist op Maaike 4 - 5 en daar achteraan een Rebound + Score van Leonie 4 - 7. Butter krijgt drie vrije worpen en maakt er 7 - 7 van.

Wat later in het eerste kwart pakt Laura uit een Hatch van HLB een steal en geeft ze daarna de assist op Maaike voor 13 - 15. Maaike tipt de bal in de Rebound goed weg en Laura krijgt uit deze situatie uiteindelijk drie vrije worpen en Laura maakt er dan 17 - 18 van. Wright mist alweer één vrije worp 18 - 18 en Karen maakt de laatste score van het 1e Kwart 18 - 20.

Zo komen we tot een stand na het 1e kwart van 20 - 20.Aan het begin van het 2e kwart lijkt HLB licht weg te lopen van Leiderdorp. Leonie vanaf de vrije worplijn 20 - 22. Marianne op Assist van Leonie 20 - 24. En Tirza op Assist van Leonie maakt het zelfs 20 - 26. Maar nu komt Appers door met een driepunter voor Leiderdorp 23 - 26 en lijkt het gaatje toch weer te worden gedicht. Laura maakt uit een man meer situatie makkelijk 23 - 29 en Marloes maakt er daarna vanaf de vrije worplijn 23 - 31 van. Wright fopt Tirza op de middenlijn en pakt de bal sluw van de oost Souburgse af 25 - 31 en als Tirza daarna weer de bal verliest is voor Meindert de maat vol en komt Maaike haar vervangen. Ondertussen maakt Kourtney er even later 31 - 34 van.

Twee scores van Bridget Jäger zet Leiderdorp weer aan de goeie kant van de score 33 - 34 en
35 - 34. Laura maakt iets later de 37 - 37 en Karen pakt een Rebound + Score in de buzzer van het 2e kwart waardoor we tot een ruststand van 39 - 39 komen.De eerste score van het 3e kwart is van Maaike een Rebound + Score 39 - 41. Via Butter en Jäger wordt het vervolgens
43 - 41 en via Leonie en Marloes wordt het 43 - 45. Laura geeft een oogstrelend mooie Assist die kim de gelegenheid geeft om mooi te scoren 45 - 47. Laura gooit er iets later twee driepunters achter elkaar in 51 - 52 eb 54 - 55. Meindert krijgt een Technische Fout die erg makkelijk gegeven werd maar de tendens is dus meestal dat als je gelijk hebt dat je hem dan direct krijgt omdat het dan te heet onder de voeten wordt van Leidsmannen. Butter en Jäger gaan ondertussen ook flink door met scoren voor Leiderdorp. Marloes komt nog maar weer eens met een Sky Hook 59 - 58 en Laura maakt er met een knappe solo 61 - 60 van. Maaike en Marianne maken er in de laatste halve minuut van het 3e kwart vanaf de vrije worplijn 63 - 61 en 63 - 62 van en gaan we dus met een 63 - 62 stand na het 3e kwart het slotbedrijf in.

Wright maakt de eerste score van het 4e kwart 65 - 62 en Leonie maakt er 65 - 64 van. Butter komt met haar laatste score voor Leiderdorp 67 - 66 en Marianne maakt er 67 - 68 van. Jäger maakt er 69 - 68 van en dit zal de laatste keer zijn dat Leiderdorp op voorsprong zal komen in de wedstrijd. Zera Butter raakt op 6:38 van het einde Fouled Out bij Leiderdorp en die polarisatie leid de nederlaag van Leiderdorp eigenlijk in. Maake maakt er hierna met een Rebound + Score 69 - 70 van en vanaf de vrije worplijn maakt Maaike er al snel 69 - 72 van. Een puntgave driepunter van Marianne zorgt voor een 69 - 76 stand en Maaike geeft een Assist op Marloes 69 - 78. Wright maakt met een kruipdoor sluipdoor nog wel de 71 - 78 maar het verweer van Leiderdorp is dan al definitief gebroken. Maaike gooit er nog maar eens een drietje in 71 - 81. Marloes komt met een Spin Move vrij bij de Leiderdorpse Basket 71 - 83 en Marianne krijgt een Assist van Leonie uit een prachtige team aanval over veel schijven 73 - 85. Kim en Maaike maken in de laatste twintig seconden vanaf de vrije worplijn er 79 - 91 en 79 - 93 van.

Het was een Mat Potje in een Matte Ambiance en je mag blij zijn dat je na het uitvallen van Zera Butter uitloopt naar de beslissende voorsprong waardoor je er uiteindelijk met de schrik vrij komend vanaf weet te komen. Want deze wedstrijd had je net zo goed kunnen verliezen, maar gelukkig win je hem en blijf je aansluiting houden met ProBuild en Amazónè!!!

Scores HLB Accountants Den Helder.
Laura Kooij 20
Maaike Klein 18
Marloes Roetgerink 18
Leonie Kooij 12
Marianne van der Hoek 11
Karen van de Nieuwedijk 5

Van de Redactie.

Door LuluHoops

3 opmerkingen:

  1. Verslag op site HLB ietsje anders dan hierboven. De passage "...maar de tendens is dus meestal dat als je gelijk hebt dat je hem dan direct krijgt omdat het dan te heet onder de voeten wordt van Leidsmannen..." is er inmiddels tussenuit.
    Zou het dan toch...

    Die ene Leidsman

    BeantwoordenVerwijderen
  2. heb zelf de stukje op de site van den helder nog niet gelezen , maar iedereen is vrij om zijn/ haar zegje te doen.
    ik vind dat men tegen krietiek moet kunnen ,
    mits het in proporties blijft.

    het is makkelijk om van uit de kant krietiek te leveren ,maar daar is niks mis mee .
    punt is dan ook dat te doen met die persoon /en onder 4 ogen en samen van elkaar leren en elkaar visie te respecteren.

    zo is deze stukje bij mij aangeleverd en ik pas weinig censuur toe.

    Door LuluHoops

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik denk dat Luluhoops correct is dat Clubs her en der wel eens censuur moeten toepassen.
    Zelf was ik ook bij deze wedstrijd aanwezig en wat mij is opgevallen is dat Maaike Klein aan het begin van de wedstrijd een onsportieve fout tegen zich kreeg gefloten die nog niet eens een normale persoonlijke fout was. Er was geen contact , laat staan sprake van een gevaarlijke situatie. Later werd Laura Kooij op volle snelheid op de fast break getorpedeerd aan de zijkant bij de middenlijn. De fase rondom de Technische Fout Coach pakte Leonie Kooij een steal en toen zij allang weg was werd ze vanachter vastgepakt. Meindert vond dit ook een onsportieve fout. In het geval van Laura Kooij was dat ook echt zo. Een coach komt wel eens op voor zijn spelers en dat was dus hetgeen wat hij deed. In de reglementen staat duidelijk dat je niet mag reageren dus dat is duidelijke taal.
    Er staat ergens in de competitie een temperamentvolle Joegoslaaf die voortdurend wilde arm gebaren maakt en ook vaak op een veel minder nette manier dan bijvoorbeeld Meindert constant loopt te zeiken , en die krijgt zelden een 'T' tegen zich gefloten.

    Ook ben ik van mening dat of het nou Laura Kooij , Leonie Kooij , Robin van Persie , Teun de Nooijer of welke key player dan ook doet niet ter zaken. Key players zouden allemaal wereldweid net effe dat extra stukje bescherming moeten genieten van de wedstrijdleiding. Zodat ze niet op hun 25e kapot zijn en wij (de sportliefhebbers) nog langer van dat soort mensen kunnen genieten. Als de NBA scheidsrechters Jordan niet voldoende hadden beschermd had hij ook niet tot zijn 37e door kunnen gaan maar was hij al op zijn 25e naar de kl*te.....

    Sebastiaan

    BeantwoordenVerwijderen