dinsdag 28 februari 2012

London`s Calling

Zo als de inleidende kop ook pakkend zegt ...
Het Gaat Beginnen ....
Voor wie ... onze nationale trots en verdeidegers van de oranje
kleur van de dames rolstoel nationale team .. De Oranje Leeuwinnen
onder de bezielende leiding van de bondscoache`s coach van der Linden en
coach Sloofs.

Zag op de site van onze vrienden van ibasketball.nl
site stukje over de voorbreiding van de rolstoel team , waar deze stukje ook
te lezen is op rolstoelbasketball.nl
site.
Veel lees plezier.



Door LuluHoops





Het Gaat Eindelijk Beginnen!


Rolstoelbasketball.nl – Zoals de kop al zegt “Het gaat eindelijke beginnen!”. Na het EK van afgelopen september waar de dames tweede werden, zijn ze na een korte vakantie stuk voor stuk begonnen aan een fulltime programma op Papendal onder leiding van Bondcoach Gertjan van der Linden en assistent Irene Sloof.
De speelsters hebben allemaal een bewuste keuze gemaakt, studies zijn opzij gezet of sommige zijn zelfs gestopt met werken om het doel te willen bereiken. De afgelopen maanden is er intensief getraind, ook het fysieke gedeelte is hierbij niet overgeslagen. Onder leiding van Marijn Zaal is een programma voor de fysieke trainingen afgewerkt. Ook zijn er een aantal oefenwedstrijden gespeeld tegen teams van eredivisie spelers.

Buiten de coaches bestaat de staf van het dames team uit een aantal bekenden in het rolstoelbasketbal. Mecanicien Bert Blitterswijk, Fysiotherapeut Wim Crouwel zijn al enige tijd btrokken geweest bij het heren team en Manager Jeff van Loon was vorig jaar ook manager van het dames team.

Maar nu is het dan echt zover, aankomend weekend vertrekt het dames team naar Sheffield, Engeland om vier wedstrijden te spelen tegen het Engelse Nationale team. Dit team werd derde tijdens de afgelopen EK. Klein detail… Onze dames verloren in de poule wedstrijd van Engeland, maar zette een aantal zaken recht in de halve finale. Dit is de eerste fase van de voorbereiding op de spelen eind augustus in Londen. Half mei neemt het team deel aan een vierlanden toernooi in Frankfurt, Duitsland waar de top aanwezig is: Amerika, AustraliĆ«, Duitsland en Nederland. Eind mei vertrekt het team naar Frankrijk voor een trainingsstage. Half juni gaan de dames naar Lakeshore, Amerika voor een trainingsstage met aansluitend een toernooi. In augustus staat het Papandal toernooi op het programma waar de laatste puntjes op de i kunnen worden gezet, want eind augustus is het dan zover!

Het programma voor komend weekend ziet als volgt uit:

vrijdag 2 maart 19.00 uur wedstrijd 1
zaterdag 3 maart 10.00 uur wedstrijd 2
zaterdag 3 maart 19.30 uur wedstrijd 3
zondag 4 maart 10.00 uur wedstrijd 4.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten