Mooi is BasCat and Miaaauwww .....

Mooi is het dat nu om het eggie  gaat waar we basketballend dames basketball van deze planeet
getuige zijn al een week lang waar de knockk out en de dreun daar is.

Hier hebben we week lang uit gekeken en waar of niet waar de 8 beste landen van de wereld
zijn daar om de Kwart Finales te spelen in Istanbul in de Ulker Sports Arena van club Fenerbahce.

Voor de organiserende land ... Turkije ..... dus was het billen knijpen na Ankara ... waar het publiek alle wedstrijden daar was en alle wed. uitverkocht zijn en in Istanbul .... grooooooot metropool waar
dag en nacht wat te beleven is de vraag of de fan`s ....  Potanin Perileri  .... Fairy Tailers Of The Ring
vrij vertaald ... zo heten de dames ploeg van Turken niet in steek zou laten.

Mascotts

BasCat   en    Miaaaauwwww

Geloof me in alle kranten en in media en de Tv. shows werd dit naar voren gebracht
Zijn bang dat de fan`s niet in getallen niet zou op komen dagen.
Het zij zo en als ik deze schrijve met jullie mee deel ......... over ongeveer 1 uur later waar de tipp off is
van de 3`e kwart finale van de dag Turkije tegen Servië weten wij het wel.

Dus was de dag begonnen met de tipp off met de eerste Kwart Finale wedstrijd  tussen Australië tegen
Canada.
Kan Canada met de jonge ploeg nog een keer stunten .. of  de ervaring van Penny Taylor ...  Erin Phillips
Marianne Tollo en de rest goed genoeg om hard werkende Canadese jonge honden van Canada van lijf te houden.
De eerste kwart zijn de krachten verszzz en word goed basketball gespeeld waar gefocuste Australië dit wint met 19 - 17 en kijken naar de tweede kwart al vast.
Die begint met weergaloze spel van Penny Taylor en inzicht van Erin Phillips waar Marianne Tollo
onder de borden heersen en zo wint Australië de tweede kwart met 17 - 7 waar we dus
met 36 - 24 de rust in gaan. Dit zegt al genoeg waar Australië met gedegen spel deze marge vast houd in de
derde kwart waar Canada wel wil ... maar de krachten en de energie missen in de afwerking dus
is de derde kwart 15 - 11 ook voor Australië en met 51 - 35 gaan we de laatste kwart in.

7 Penny TAYLOR (Australia)

Penny Taylor  ....

Deze eerste Kwart Finale is dan niet meer in gevaar voor Australië waar ik LIVE .... Penny Taylor
geweldig haar team voor gaat hoe je dit soort wedstrijden ten einde moet gaan brengen en dat doen de team
genoten van Taylor dan ook in de vierde kwart waar Canada slot offensief maakt maar die marge niet klein word waar de vierde kwart voor Canada is met 17 - 12 maar niet goed genoeg om wedstrijd te kantelen
dus wint Australië met 63 - 52 en dus de eerste land die de Halve Finales bereikt van deze WK.

15 Michelle  PLOUFFE (Canada)

Michelle Plouffe

Dan snel wat inwendige mens versterken en ook energie opslaan voor de Kwart Finale wedstrijd nummer
twee van de dag die ook LIVE op den buis komt en die gaat tussen Europees Kampioen ... Spanje
tegen verrassende China.
Is dit een wedstrijd ???
Word dit een wedstrijd ????
Is dit een gelijke strijd ????
Word dit een training wedstrijd voor Spanje ?????

14 Sancho LYTTLE (Spain)

Daar was Sancho Lytell en Alba Torens genoeg voor de gehele ploeg van China
de eerste kwart was 20 - 9 voor Spanje en na 6 min spelen in de kwart was Sancho Lytell 12 en ploeg
van China 8 en als daar dan Alba Torens er bij zetten in de scores dan snapt gijzzz ook al en de tweede kwart is dan ook voor Spanje met 15 - 8 en met 35 -- 17  gaan we de rust in.
Gelukkig voor mij is op den andere sport kanaal van de inter galactische Tv. zenders de groeps wedstrijd
van de Turkse Beker waar een van de groepen LIVE word uitgezonden en ikke dus de wedstrijd op dat net
de wedstrijd tussen Pinar Karsiyaka Izmir tegen Medical Park Trabzon Spor kijken en dat was spannender dan deze tweede Kwart Finale wedstrijd.

10 Marta XARGAY (Spain); 9 Laia PALAU (Spain); 11 Núria MARTÍNEZ (Spain)

Dus snapt u het al waar als Lytell er effe rust kreeg kon China wat doen en niet meer dan dat maar Alba Torens en de ervaren Spaanse ploeg kwam niet in gevaar.
De derde kwart is dan met 21 - 18 voor Spanje  waar zij de voorsprong ergens eind derde kwart naar 19 punten brachten en dus de vierde kwart is dan een moetje.
De bonds coach van China brengt al eind derde kwart zijn jonge meiden in het spel en dus de vierde kwart
is dan ook voor China met 20 - 15 en winnen de jonge Chinese meiden van Spanje een kwart maar is niet genoeg om groote achterstand goed te maken en met 71 - 55 is Spanje de winnaar en dus de tweede
ploeg die Halve Finale haalt.

Nu wat gaan eten en pot heeeeeeeerlijke thee zetten voor de home team de derde Kwart Finale wedstrijd van de basketball volle dag Turkije tegen Servie en kijken of de zaal hutjeeeeeee mutjeeee is.

Alle foto`s zijn van de web site van fiba.com waar voor mijn dank en het zijn prachtige foto`s.