woensdag 1 oktober 2014

BasCat .. Round 2 .... WC. 2014 Turkey

Na een drukke weekend waar alles te  bewonderen is hier onder ...
gaat leven door ... hoe hard het ook klinkt .. na de rust dag op Maandag  was de
laatste poules wedstrijden in de groepen op heden dag Dinsdag dus.

Elke na deel heeft zijn voor deel ... zei guru der Nederlandse voetbal .. Johan Cruijff dus en
na paar weken werken weer thuis zonder werk.
Dus had ik de tijd om LIVE op den Tv. de eerste wed. van de dag te bekijken en die ging tussen
Servië tegen China. De wedstrijd om de 2è  plek achter Team USA.

Voor mij was het effe kijken wat China kan ... basketball van andere continent en waar veeeeeeeeeeeel
geld gespendeerd word om WNBA vedetten te laten spelen daar en Servië ... hoe en wat op het
parket na de harde wed. tegen Team USA.
Zijn er krachten over .... doen de spiertjes pijn  ... willen mijn bennen wel voor uit of niet
zusjes Milica of Anna ..... eehhh Dabovic dus .. maar het werd Tamara Radocaj met 19 punten.

4 Tamara RADOCAJ

14 Ana DABOVIC (Serbia)

Ik heb mij niet verveeld in deze wedstrijd en pot thee was lekker en die ging helemaal op
tijdens deze wedstrijd. Het strijd was daar om na de wed. tegen Team USA om niet te verliezen
en dan is China je tegenstander waar voor mij erg verfrissend speelde. In side redelijk maar wel krachtig naar
de bal en agressief en fysiek spelend en daar hadden de Servische dames erg moeite mee de hele wedstrijd.
de eerste kwart is dan met 25 - 22 voor Servië waar de krachten niet weg zijn en er werd hoog tempo
gespeeld. De tweede kwart is dan maar met 16 - 12 nog voor Servië .
Dus met 41 - 34 voor Servië .. de kleedkamers in.

Ik ook een vers bakkie thee en klaar voor de tweede helft en dat is dan voor China het derde kwart.
Bij Servië zijn de krachten op ... ballen vallen niet meer en er werd te veel geforceerd en is de derde kwart voor China met 17 - 8. Dan maakt alles klaar voor de laatste periode en ikke vers bakkie thee
weer en is alles er op of er onder. De vierde kwart is  voor Servië  met  16 - 12
maar het is spannend tot de laatste seconde van de wedstrijd.
Bal verliezen en slechte passes en verkeerde schoten aan beide kanten lopen in elkaar over
als we op het midden zijn van de laatste kwart met nog iets van 5.02 te spelen is en het staat gelijk
op 60 -60 en dan gaan we een heeeeeeel spannend slot zien.

Waar de spanning en zenuwen zo dicht op elkaar zitten en de speelsters op het veld makkelijke ballen missen gaat deze wedstrijd slot fase in waar Milica Dabovic en Milovanovic ... de ervaring in de team
van Servië hun ervaring laat gelden en deze wedstrijd voor plek 2 in deze poules deze wedstrijd naar Servië trekken en zo wint dus Servië met 65 - 63 van China.

Om 18.00 Ned. tijd was dan het gast land ... Turkije aan de beurt om tegen Mocambique .....
aan te treden voor hun laatste wed. in de poules fase.
Turken hebben dus alles gewonnen is deze wed. formaliteit waar Birsel Vardarli zo gezegd een kleine
blessure heeft en dus al dag van te voren gezegd en geschreven is in de media dat zij niet zo spelen
vandaag , maar bonds coach Ceyhun Yildizoglu zei wel ... dat hij vond dat de team niet de ritme speelt wat zij had moeten spelen in de aanval .... excuses dus .. mijn mening .. om zijn wissel beleid te verdedigen.

Team Turkey

Team Mozambique

Dus was heden dag alle kansen om speelster op de bank meeeeeeeeeer .. speel tijd te geven die nummer
9 .. 10 .. 11 .. en 12 op de bank zijn .
Maar Mocambique .. had daar geen interesse in en in hun eerste deel name aan een WK. en dus de laatste wed. wat laten zien .. wissel  spelers of niet op het parket.
Turken kwamen niet snel in de wedstrijd en er werd dan veeeeeeeeel met geduld gespeeld waar
Mocambique hard van leer trok en de jonge meiden van Turkije konden daar soms niet tegen en dus
moest goooood old Nevriye Yilmaz van de bank vandaan komen om die ... RITME ... weer op te pakken
en zo won uiteindelijk Turkije met 64 - 54 van Mocambique maar de vierde kwart was voor Mocambique met 15 - 9 .......  waar men nu 2 dagen extra rust heeft naar Vrijdag  voor de kwart finales.

Heb het niet over de wedstrijd tussen Team USA tegen  Angola .... daar werd het  119 -- 44.

Wat ik wel heb zitten kijken op de Franse Sport Plus Tv. zender
met mijn sleeeeeegte frans .... de wedstrijd tussen Frankrijk tegen Canada.
De belangrijke wedstrijd achter Turkije in dat poules dus voor plek 2 daar.
Celine Dumerc  en Sandrine Gruda  moesten tot bittere eind door vechten en niet opgeven om de jonge
Canada achter hun te laten.
Met een nieuwe vers gezette pot thee in den avond voor gaan zitten en heb naar een heeeeeeeeerlijke
wedstrijd zitten kijken en mijn sleeeeeeeeeeegte frans ... die werd er niet beter op.
Un le  ...  pot theee  ....  SVP.

Het was 49 - 43 voor Frankrijk begin vierde kwart  en gebeurde veel in de minuten of 4 die daarna kwamen waar waar zo op 5.42 in die vierde kwart Nurse van Canada een lay up maakt en 53 - 50 maakt
nog voor Frankrijk. Waar als Plouffe van Canada een geweldige 3- punter in knalt zo op 4.45 staan
we gelijk op 53 - 53.
Daar na is het zeeeeeenuwen en hard werken en bal verliezen en sleeegte schoten die volgen en het is Skrella  van Frankrijk die een lay up maakt en 55 - 53 van maakt met nog maar 2.30 te gaan.
Wat hier boven beschreven is komt weer voor waar de spanning kook punt herrijst en Celine Dumerc
die op 0.18 secondes te gaan 1 x raak schiet van de 2 vrije worpen en we zien 61 - 55 voor
Frankrijk.

9 Céline DUMERC (France)

Geloof me maar daar na schiet Fields van Canada  een 2 punter raak en is 61 - 57  ..... nog maar
0.05 sec. te gaan ... dan lijd Frankrijk bal verlies en schiet Langlois van Canada de bal in het netje
en is 59 - 61 en is maar 0.01 sec. op de klok
Dit droom je niet en het gebeurt echt voor mijn ogen en Canada had deze wedstrijd voor grijpen en
verliest deze wedstrijd uit eindelijk met 63 - 59 van Frankrijk waar Canada de vruchten plukt van
een programma van 13 jaar wat zij door voeren in hun land en deze team van Canada is jong en onervaren
maar geven wel hier een signaal af naar de wereld.

Dus hier onder de uitslagen van de laatste poules wedstrijden in Ankara en Istanbul het eind stand van de poules.
Hoe gaan we dus verder ... de nummer`s 1 in de poules zijn door naar de kwart finales
Turkije ... USA .... Spanje .. Australië.

De nummers 2 en 3 in de poules gaan een tweede ronde spelen op Woensdag en de 4
winnaars daar van  gaan dan in de kwart finales tegen de boven genoemde 4 landen spelen.