vrijdag 26 juni 2015

Lucky Who ???? .... EuroBasket Women 2015

Permalink voor ingesloten afbeelding

De dreun in hun wedstrijd in de kwart finales tegen Srbija kwam hard aan bij Turkije en dag later
moest er gespeeld worden voor plaatsen 5 ..tot en met ... 8.
Weten we het nog de plek 5 of misschien plek 6 geeft recht op deel name aan de
Kwalificatie Toernooi voor O.S. Rio 2016.

Wie was dan de tegenstander .. juist ja ... de jonge en hard spelende meiden die van ver weg ballen in knallen en die is Lithuania.
Zeg het meteen dat .... Turkije won van Lithuania met 66 - 57 en deze winst partij geeft recht op
de wedstrijd op Zaterdag voor de plek 5 // 6.

Zo als Turkije al de gehele toernooi last van heeft .. niet eens makkelijk kunnen aanvallen .. behalve in de laatste kwart van deze wedstrijd. waar Turkije kwart stand had van 23 - 15 en zo de winst naar zich toe trok.Nog steeds gebruikt coach Ekrem Memnun maar 4 en half speelsters in de rotatie en zo waren
Isisl Alben .. Nevriye Yilmaz .. Lara Sanders Bahar Caglar werden geen rust gegund en moesten lang op parket blijven en dat is dus deksel op je neus coach en kan je pas in de laatste kwart , omdat je verplicht moet gaan wisselen ...fouten lasten en zo ... je deze wed. naar je toe trekken.

Lara Sanders schoot GEEN enkel bal raak tot aan de laatste 5 min. in de 4è kwart , maar zij was weer defensief en offensief heer en meester in de rebounds ... en daarna pas de inside score had , waar nog steeds half court offens en zal moet gespeeld werd op aandringen van Turkse coach.
Zelfs al staan de point guards Isisl en Birsel heeeeeeeeeeeeeele maal vrij om te schieten neeeeeuuuu penetreren aub. is de motto.

Waar Turkije in de defens ging trappen en doublé teamen  kwam Lithuania goed uit waar open kansen waren achter de 3- punters lijn waar ze veel schoten 7/21 , maar door de defens en de trap had Lithuania ook 21 x bal verlies geleden.

De eerste kwart was dan gelijk opgaand en was 16 - 16 gelijk dus en met de schoten die wel vielen van Lithuania gingen we de rust in met 32 - 30 voor hun.

Gezien lage rake ballen van Lithuania van ver af liet Turkije dat toe in de derde kwart dat zo 6 min. lang en niet de derde kwart is van Turkije die van van Turkije kennen hadden zij veel last van in de aanval en kregen niet die gewenste boost en konen geen grote voorsprong nemen en die was maar magertjes waar met
1 punt verschil 43 - 42 voorsprong van Turkije de laatste kwart ingingen.

Zo als eerder hier boven vermeld dat Lara Sanders geen score had in de wedstrijd tot aan de 5 min. in de laatste kwart waar dus beide ploegen elkaar in vizier had en geen duidelijke voorsprong kon nemen.
Maar dan was zij daar Lara ... na dat zij die score maakte kwam de rest als snel expresssss trein achter elkaar die scores van Lara en dat gaf Turkije booooooooost.
Was 49 - 48 als dus Lara scoorde en va daar werd het door Petronyte 50 - 49 en dan weer Lara die weer scoort was het 51 - 50.Zij is hot en na 2 min is Lara weer die 53 - 50 van maakt en booooost is daar waar Birsel Vardarli - demirmen en Isil Alben na wat rust terug op parket komen waar Petronyte score op haar schouders neemt voor haar team en wie anders dan Lara 57 - 52 van maakt met nog 02.18 te gaan.

Lithuania blijft aandringen , maar de krachten zijn er niet meer en zijn de geforceerde 3- punters die mis gaan en de ervaring dan van Turkije waar onder hot womeeeeeeeeeen...... Laraaaaaaa die alle ballen nu inflikkert
trekt Turkije deze wedstrijd naar zich toe en wint dus met 66 57 waar deze winst recht geeft op de wedstrijd op Zaterdag voor de plek 5//6.

Dan was er nog de resterend 2 Kwart Finale wedstrijden op de agenda en eerste was die tussen
Spain tegen Montenegro.
Deze treffen was hoog staand basketball en zeeeeeeeeeer spannend tot aan de 11 secondes voor het einde. Wie had verwacht dat Montenegro die nog steeds zonder Dublijevic speelt .. zij is geblaseerd ....dat zij The Champ zo lastig kon maken. Spain had het erg moeilijk en zocht naar de zuurstof fles.

Met nog maar 00.22 sec. te gaan staat Montenegro voor met 74 - 72 na dat Jovanovoc een 3- punter
raak schiet en dan Anna Cruz die dan een lay up in flikkert staan we gelijk op 74 - 74 met nog dus 11 secondessssssss te gaan waar dit een score is met fout er op dus mag Cruz 1 x bonus in schieten en dat doet ze dan ook is het 75 - 74.

In de aanval van Montenegro is alle hens aan dek dan waar Robinson van Montenegro die word geblokt door Alba Torens en Vujovic pakt de aanvals rebound met nog 00.02 sec. te gaan en alle 5 speelsters van Spain staan echt rond haar heen dat zij de bal niet omhoog in de netje kan flikkeren en dan is het uit ...einde .. finishhhh .... en kruipt The Champ ... Spain door het oog van de naald en wint de wedstrijd en plaatst zich
naar de halve finales met 75 - 74.

De laatste Kwart Finale van deze EuroBasket Women 2015 waad die tussen France en Russia , waar beiden teams elkaar geen ruimte gaven om weg te lopen. The General die een game plan had en en perse tegen France wilde spelen in de laatste 2è ronde groeps wedstrijd. Nog maals hij kon kiezen en The general koos voor France.The General vertrouwde op zijn lange speelsters die onder de borden onneembare vesting van maakten tegen France en werd geleid door hun genaturaliseerde point guard Prints.

Daar had France hun ervaren rots in den branding Sandrine Gruda die jarig was en Endene Miyem die terug komt van blessure en haar ritme terug heeft.
Het verjaardag kindje gaf zich zelf een cadeautje met haar 23 punten en Miyem ondersteunde haar met 18 punten en de snelle yelle waar niet eens opvalt maar wel De Bnegel Van De Buurt is .... Celineeee Dumerc
zij had voor dat je het erg in had 13 punten voor haar team.

De eerste kwart is voor Russia met 20 - 16 waar France effe inside niet door komt bij Russian muur waar dit wat minder word in de tweede kwart en de fouten last van Russian muur meer word is de tweede kwart voor France met 22 - 15 en met 38 - 35 voor France weer gaan we de rust in.

Derde kwart is dan scores over heen en weer en beide ploegen proberen die voorsprong in de wedstrijd te hebben en dreun te geven. The Russian muur houd stand en daar tegen over is Birthday Girl ...
Sandrine Gruda die stand houd en niet wijkt van harde en gemene spel waar good old Isabelle Yacoubou ook robbertje mee worsteld onder de borden. Dit was wat The General onder ogen had en dit wilde The Genreal en kijken of dit goed valt en zien we de derde kwart 19 - 18 voor France en gaan met
57 - 53 de laatste kwart in.

Het is dan France die meer wil en door zet en niet bang is van The Russian muur en zo in het midden van de kwart is de booooooost daar en maakt France een run van 10 - 0 en neemt een belangrijke voorsprong van 10 punten we zien 67 - 57 met nog 05.47 te gaan.
The General is dan vuurig en neemt zijn team onder handen waar Sweeeet Sixteen ..... wel die minuten krijgt
van The General maar tegen Birthday Girl en ervaren Sandrien Gruda ... komt ze toch ervaring te kort onder de borden. Zij zegt tegen Sweeeeeeet Sixteeeeeeen .... hey girl .... this is my garbage field ... get out off here.

Zou zeggen dan het is over en uit voor Russia , maar niks is minder waar en met 14 - 4 run komt Russia terug in de wedstrijd waar 8 punten van deze run was van Epiphanny Prints.
Dan is er gelijk opgaande wedstrijd en kan beide ploegen deze wedstrijd winnen , maar het is wel spooooooooookeyyyyyyyyy ... waar we zien dat het gelijk staat op 71 - 71 ook al weer een score van Prints waar we zien dat het nog maar00.22 sec. te gaan is en in de defens word tegen Irina Osipova
een Unsportmens like foul ...eehh U- Fout dus gefloten en dat is een belachelijke besluit van de een van de 3 vrouwelijk scheidsrechters.
Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaalgelijk ..... ga weg aub. als je zo een besluit neemt waar je besluit in de 4 min in de 1 e kwart NIET neemt   .... dan neem je dit wel in de curuciale moment in de wedstrijd waar het GEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEN .... U- fout is.

Let wel deze wed. heb ik LIVE gezien op de SKY Sports Italie en de engelse commentatoren van deze wed. zeiden meteen dat het GEEN U- fout was. dan heb ik deze wed. laat in de avond herhaling algeheel
gekeken op de Turkse sport zender en die zeiden ook dat het GEEN  ... U- fout was.
Hoeeeeeeeeeeeee kan je zo besluit nemen ... daar kan ik met mijn verstand niet bij.
Houd op zeg ..... ga weg en ga ergens anders truien brein.

Ach wie ben ik nie waar
Dus is dit de hammeerrrrr die Russia doet omver vallen en daarna is het gefocust zijn van af de vrije worp lijn waar de stop de klok fouten elkaar oplopen en zo wint France met 77 - 74 van Russia en plaatst zich als laatste team in de Halve Finales.