Wat een inzettingsvermogen
Wat een toernooi
Wat een harde dreun
Wat een team

Als u deze wedstrijd NIET LIVE hebt gevolgd ....... dan zijn er die twijfels aan de liefde voor
dames basketball.

Na dat de clashhh in de Group F daar was en de harde dreun die door kwam in de eerste wedstrijden
daar in die groep en waar The Russian General en ook tevens vader voor dat team na 19 punten voor
gestaan te hebben tegen Lithuania .... waren de afstand ras echte schutters van Lithuania  die Rusland in maar 3 min. wed. in begin 4è kwart daar in die wed. harde dreun gaven en die achterstand van 19
punten terug brachten tot 2 punten en daarna Rusland Knock Out sloegen en wonnen die wedstrijd.

Dan was er maar 2 team`s die nog ongeslagen zijn in deze EuroBasket Women 2015.
Dat zijn tot aan Vrijdag avond de heersende Europees Kampioen Spain en Frankrijk.

Waar laat in den avond de clashhhh was tussen Les Bleues .. Frankrijk tegen Fairy Tailers Of The Ring
juuuuuuuuuust jaaa .. Turkije dus in de Group E en deze wedstrijd was voor de nummer 1 plek in deze
groep en ook met ander half been in de kwart finales staan.

Laat ik het meteen zeggen ........ Turkije won met 62 - 54 van Frankrijk en gaf aan de twijfelaars een visite kaartje af en zag met deze zege en geweldige defens op de nummer 1 plek klimmen in deze groep.
Tot dus ver in deze toernooi was Frankrijk goed voor 71 punten per wedstrijd , maar Turkije hield ze maar op 56 punten waar harde werk van de Twin Towers van Turkije die van midden afstand goed schoten in de aanval deed Frankrijk de das om waar Turkije met hun harde defens en zone press dwong Frankrijk toe tot 17 bal verliezen en dat was wel de key point .. sleutel in deze wedstrijd.
Toch liegen de cijfers nooit als de stats zeggen dat Lara Sanders met haar 23 punten totaal in deze wedstrijd en haar 9/9 vrije worpen belangrijk geweest voor deze winst van Turkije.

Frankrijk kwam goed uit de start blokken en onder leiding van Sandrine Gruda ... wie anders ... waren de eerst 3 min. van de eerste kwart voor Frankrijk met 8 - 4. Maar de zone press van Turkije waar ze om bekend zijn in deze toernooi kwam Turkije terug in de wedstrijd waar waar onder de borden goed werd afgewerkt door Turkse twin towers en de younkieee die starting 5 aan de wed. begon Olcay Cakir en zij schoot een verre 3- punter raak en we zagen 13 - 12 tegen het einde eerste kwart , waar toch is Frankrijk die deze gelijk opgaande eerste kwart wint met 16 - 15.

Bezeten Frankrijk kwam weer goed uit de start blokken waar Ciak en Michel aan de kant van Frankrijk
de scores plaatsten en de run van 5- 0 plaatsten de marge begin deze tweede kwart brachten van 5 punten verschil 20 - 15. Het is dan ook Saziye Ivegin .. de ervaren forward van Turkije die met een 3- punter antwoord geeft aan deze run van Les Bleuessss ... en Turkije plaatst  dan ook een run van 7- 0 waar we op de helft zitten van deze kwart zien we dat Turkije voor staat met 22 - 20.

Als de vermoeidheid toe slaat en Turkije is dan slordig met de ballen waar zij veel balverliezen lijden in de aanval , maakt Frankrijk hier erg goed gebruik van met snelle aanvallen en makkelijk  lay up`s en zo de gong horen voor de rust waar Frankrijk voor staat met 33- 30.

Zeg ... oberrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ... nog een warm thee graag

Toch is het wel zo dat de point guard`s van Turkije ... Birsel Vardarli - Demirmen en Isil Alben weinig schieten en dat is te zien op de stats waar beiden maar 1/ 11 schieten.
Maar zo als gewoonlijk wacht Birsel Vardarli - Demirmen de laatste kwart om de gitaar in hand te nemen en te gaan spelen met de deuuuuuntjes.

Niet Les Bleues ..... maar Turkije die kaaaaaaaaaaaaaaaaaa boeeeeeeeeeeeem ... uit de start blokken kwam in de derde periode waar zij Frankrijk vele malen dwongen tot balverliezen.
Het is de harde defens en geweldige twee man`s spelletjes met Lara Sanders die dan vrij kwam en de bal kreeg van Birsel en van Isil waar zij die ballen wel inschoot is de verzet van Frankrijk nog een keer gebroken. Frankrijk bleef begin deze derde kwart beetje op de been door de afstand 3- punter van Skrela
en de punten van Ciak onder de borden zien we 40 - 35 voor Frankrijk als de midden is van de derde kwart.De boven genoemde twee mans spelletjes met Sanders maar ook met gooood old Nevriye Yilmaz ook die Turkije in de wedstrijd houd tegen het einde derde kwart waar gelijke stand is op 2 min. van het einde 42- 42 en gaan we ook gelijk eindigen ten einde derde kwart 44 - 44 en is alles voor de befaamde
laatste kwart.

Sanders zeiden we toch en met haar 4 fouten bleef ze Turkije voor gaan en de andere younkieeee van Turkije .. Ayse Cora kwam het parket op om die energie te verspillen en dynamiek en haar inzet te tonen.
Frankrijk botste nog steeds tegen de zone press en ook de 2-1-2- zone defens op en daar hadden ze begin laatste kwart geen antwoord op en we zien 49 - 46. Als dan Nevriye Yilmaz en Bahar Caglar de vrije worpen in blijven flikkeren is maar nog 4 min. te spelen in deze laatste kwart en stata Turkije voor met
55- 52. Frankrijk verloor hun ritme in deze fase van wed. Dumerc op 4 fouten ... Yacoubou op 4 fouten en Guruda met 3 fouten uit de wed. Knockkk Out geslagen is The Fairy Tailers off The Ring .. die door denderen en wat zeide ikeeeeeeeeeee ... wacht de 4è periode af en wacht dan op Birsel Varsarli - Demirmen en zij schiet die 3- punter raak en we zien 60 - 52 voor Turkije met nog 2 min. te gaan.

Is dan Isil Alben die met nog 0.45 sec. te gaan die met een geweldige slalom van af de 3- punters lijn iedereen voorbij dribbelt en Guruda op verkeerde been zet en om Yacoubou overheen de bal in flikkert is de 10 punten marge daar 66 - 56 voor Turkije en zo verpulverd dan Turkije Frankrijk`s ongeslagen status in deze toernooi en zo klimmen zij op de nummer 1 plek in deze Group E.

Dit was de laat in de avond de andere verrassing nummer 3  in deze groep waar eerder in de avond
de team van coach Dikeaulakos ..... Hellas dus won van CZE - Rep. met 74 - 71.
Waar gelijk opgaande wedstrijd werd in de laatste kwart en met name in de laatste minuut werd beslist.
Met nog maar 1.58 sec. te gaan was gelijk op 68 - 68 waar veel harde duels werd gevochten onder de borden en het is Kaltsidou van Hellas 70 - 68 maakt op 1.02 te gaan naar het einde.
die harde duels werden heviger en de stop de klok fouten en zo en Kaltsidou die dan 2 x raak schiet
van af de vrije worp lijn 72 - 68 met nog maar ......  00.14 sec. te gaan en wie anders dan Hanusova van
CZE - Rep. die een verre 3 - punter in knalt 72 - 71 .... daaaaaaaaaamnedddd .... wat een thrillerrrrr.
Het is dan nog steeds trillende handen en de ballen mis gaan en weer Kaltsidou die de vrije worpen raak schiet en zo win dus Hellas van CZE - Rep. met 74 - 71.

Marrrreeeeeeeeee .. de verrassing nummer 1 was op de eerste wedstrijd in deze Group E  waar
Montenegro en Belarus op het parket kwam. Waar we zagen dat Belarus in de eerste ronde alles kort en klein sloegen en zo als groeps winnaar naar de tweede ronde kwamen zagen we hun eerste wedstrijd verliezen tegen CZE - Rep. Was dat dan voorbode van de verrassing nummer 1 zo vroeg in den middag.

Het is ook dat Montenegro speelt zonder de powerrrrrrrrrr forward Dublijevic waar zij geblaseerd raakte in de wedstrijd tegen turkije. Als bezeten  begon Montnegro aan deze wed, en is de eerste kwart voor hun met 21 - 14 en de dreun is daar. Daar kwam Belarus wel overheen met Leuchanka onder de borden en de tweede kwart is dan voor Belarus met 17 - 12. het is dan Milica Jovanovic die antwoord geeft aan Leuchanka onder de borden en de wil om te winnen van Montenegro is te zien op het parket.

Waar deze wedstrijd voor hun wel de Must Win Game .... kost wat het kost .. winnen is de motto en de derde kwart is dat te zien 23 - 18 Montenegro.De harde strijd is geeeeeeeeeeeweldig om te zien en beide ploegen vechten voor die winst punten en in de laatste kwart is het overleven en zuurstof toe voegen aub.en ik wil winnen mentaliteit die heerst op het parket. Zo op het midden van de laatste kwart is gelijkmop 58 - 58 en wie anders dan Leuchanka maakt 60 - 58 ongeveer 5 min te spelen.
Na ongeveer minuut later is het gelijk op 60 - 60 door play maker Skerovic van Montenegro.
Met nog 00.50 sec. te spelen staat Montenegro dan voor met 72 - 70.Waar dan Veremeyenka die na de score van Robinson van Montenegro 74 - 72 van maakt en van af dat moment noch Harding .. noch Veremeyenka en noch Leuchanka die het netje vinden bij Belarus waar Perevanovic en Skerovic blijven scoren voor Montenegro en zo is deze wedstrijd voor Montenegro met 77 - 72.

Hier onder de stand tot dus ver en die is van de web site van fibaeurope waar voor onze dank