donderdag 17 november 2016

New FIBA Window`s Is A Fraud Say`s ... Bertomeu





Euroleague Basketball's Bertomeu meets media in Vilnius


Wat is het nieuwe FIBA Window ????

Nou zo als door Fiba Board al ingenomen is en dus de Nationale Bonden in geheel wereld aangesloten zijn bij Fiba ook bekrachtigd is gaan we de kwalificatie wedstrijden voor de EK`s en de WK` s basketball gewoon door geheel seizoen spelen.

Dat betekent ook dus .... eehhh bij de dames nationale team`s was al een begin van gemaakt en komende weekend en Woensdag er op gaat onze Orange Angels ...eehhh wacht .. was dat niet Amsterdam Angels !!!!!

Laat maar ..... ik dwaal af.

Die gaan dus de laatste window spelen en zo plaatsen de Nationale Team`s zich dus voor die EK`s en de WK`s en zo gaan we dus het nieuwe basketball van deze tijd in.

Wij weten ook dat ULEB en FIBA ...hier in Europa dan in een ingewikkelde ruzzie zijn beland her en der elkaar bestoken met woorden.

Nu de Turkish Airlines EuroLeague van af dit seizoen een volledige comp. zijn gaan spelen met 16 beste team`s van Europa en daar bij de 24 andere team`s in de 7Day`s EuroCup gaan spelen had FIBA de eerste slag verloren. Maar wel had FIBA een voet tussen de deur en dat was dus de Nationale Heren en de Dames team`s en zo hadden de voor aanstaande team`s van Turkije ... Italie .. Frankrijk etc. die niet waren uitgenodigd bij de 16 beste team`s van Turkish Airlines EuroLeague
die mochten niet mee doen met de 7Day`s EuroCup van ULEB.

Wat heeft FIBA dan gedaan voor die team`s die uit vielen ... nou FIBA heeft dus de FIBA Champions League Basketball in leven geroepen.
Daaaaaaat is  ver weg van mijn bed shooooooooow voor onze Kikkerlandje waar Lands Kampioen Donar wel aan de voorronde mee deed maar helaaszzzzchhhh ...... daar kwamen ze niet er uit.

Dus speelt Donar .... enige trots van onze kikkerlandje die Europees speelt in de 2è Cup van FIBA en dat is dus FIBA EuropeCup.

Het  was dus Knockkk Out en het werd dis 1-1 in de box ringggg tussen ULEB en FIBA.

Tot zo ver in een kort versie van  een uitleg probeersel de onder getekende over de basketball hier in Europa.

Nou is het erg geeeeeezellie als ge tijd hebt en in betweeeen job`s thuis zit en gijzzssch surft rond door de inter galaktische milky weg door de basketball web sites en op de web site van ULEB`s eigen site van www.euroleaguebasketball.net kwam ik een interview tegen van Jordi Bertomeu tegen die hijgaf in Vilnius. De CEO van ULEB.

Daar in gaf hij antwoord op de vragen van de aanwezige journalisten en over de vraag van de nieuwe window van FIBA waar de spelers zich verplicht moeten melden als zij die  kwalificatie wedstrijden gaan spelen met die nationale team`s ...zegt Bertomeu ... dat FIBA `s nieuwe Window een Farce is en dus in goed engels .... This is a Fraud .

Kort stukje van het gesprek.


Question: What is your position on letting EuroLeague players play in the FIBA windows for the national teams?

“We will never put an obstacle before the players to play in the national team. We never have in the past. My point is, why is it accepted that the national teams are going to play without the NBA players and no one questions this? Which competition are we going to offer the fans at the national team level without the best players on the courts? This is a fraud. This is something unacceptable. But if FIBA wants to deliver this product, it’s FIBA’s responsibility. As the EuroLeague, I understand very well that my responsibility and our responsibility is to deliver the best product possible to our fans. This is our responsibility and we are trying to do our best. I am not saying we do everything right, but this is our purpose, our duty and our mission. But when somebody, in this case FIBA, organizes a completion knowing in advance that the best players will not be on the court… What is the meaning of this? And nothing happened. No sanctions. No threats. Nothing. So is it fair that a player of Lietuvos Rytas decides not to go to the national team for any reason will be sanctioned when a Lithuanian player in the NBA will not be sanctioned? Is it fair? I don’t think so. But it’s what FIBA announced they will do. Again, sport values.”



Het word vervolgd en van af het nieuwe seizoen en dat is in 2017-18 gaan ook de mannen nationale team`s in windows spelen eerst  voor de WK  2019 in China.

Ik ga jullie niet lastig vallen en de link naar het gesprek van Bertomeu zie hier onder.


http://www.euroleaguebasketball.net/euroleague-basketball/news/i/7e9grwygeqbm4g3s/euroleague-basketball-s-bertomeu-meets-media-in-vilnius


Bron --  www.euroleaguebasketball.net




Door     LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten