zondag 30 september 2018

Half Final .. Suplement ..World Cup Women-Tenerife

Het is maar basketball hoor.
Basketball is heeeeeeeel simpel. Bedoeling is dat je de bal in het netje flikkert en zoooooo simpel is dat. De Half Finals zijn gespeeld en voor dat waren de plaatsing wedstrijd voor de plekken 5 tot 8. Die plekken geven nog recht op deelname aan de Olympische Spelen van Tokio 2020.

Althans de plek 5 en soms 6 ook.
Nou weten we dat Japan die spelen gaat houden dus zijn die al geplaatst dan gaan de nummers 1 tot en met 5 van deze World Cup Women ook naar Tokio 2020.
Dus waren de wedstrijden vroeg in den middag ook spannend om die ene ticket te bemachtigen.
Zie daar voor stukje hier onder. Bijzonder is dat Canada verloor van China en France had geen medelijden met Nigeria en de African poweeeeeeeeeeerrr ...die was op. Waar dus op laatste dag van deze toernooi de wedstrijd voor die 5รจ plek ook een Finale is tussen France tegen China.

Dan was daar de eerste Half Finals en daar was onze zuider buuuuuuuufff ..Belgian Cats .. met trots de strijd aan ging tegen Taurasi en Sue Bird en Co.
Het was de bengel van de buurt bij onze zuider buuuufff en jonge Meesseman en zeker zusjes Mestdagh die scherp schoten en zekers Ann Wauters.
Belgian Cats begon zonder enige remmingen tegen team USA en waren zeker niet bang van de blinggg ... blinggg ...van team USA en Cats wonnen de eerste kwart met 26 - 21. Lekker hoor veel energie spenderen in aanval en niet verdedigen. Kan je dat tegen team USA vraag ik me af.

Maar team USA moet wel flink aan de bak en schudden Ann Wauters en Cats  niet van hun hemd vandaan en hebben moeite met lekker niet verdedigen van Belgian Cats en gewoon met de sterren van team USA mee gaan ballen en gaan met 40 - 39 de rust in voor USA.

Als na de rust Diana Taurasi haar ervaring en fysieke spel tentoon spreid en Ann Wauters moe word en Ctas daar geen antwoord tegen in kan brengen dan loopt de marge op naar 16 punten eind derde kart. Waar in de vierde kwart deze marge vakkundig door team USA in stand gehouden word en de krachten zijn op bij onze zuider buuuuuffff dan is eind resultaat onvermijdelijk en zo wint team USA met 93 - 77 van Belgian Cats.

Als ik paar cijfers ...stats .. met jullie deel ..dan snappen we ook alls en zegt ook veeel nie waar.
Team USA  had de rebound overwicht. 44 tegen 30.
In aanvals rebounds zien we 13 tegen 5 in voor deel van team USA. Als laatste schiet team USA 19 op 19 vrije worpen raak. Dan snappen we allemaal waar de wedstrijd gewonnen is en dus staat team USA in de Final van deze werled cup.

Wie word dan hun tegenstander. Het antwoord daar op kwam dus uit de tweede Half Final wedstrijd tussen Spain tegen Australia.
Ondergetekende had het over bij zijn betoog hier onder dat factor Liz Cambage van zich zal laten gelden in deze wedstrijd. Dat deed zij ook met een weeeeeeeeeergaloze cijfers 33 punten en 15 rebounds een heuse ..Double - Double .. en van die 33 punten waren  11 rake schoten uit 16 pogingen van uit het veld.
Daaaaaaaaaaaaaaaemneeeeeeedddd ..... daar word je lekker geil van als je die stats leest... toch.

Maar goed en ondergetekende had over ...laat Cambage maar er op los scoren alszzzz de reeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeest maar niet in de wedstrijd komt.

Coach Mondelo en Spain had hun huiswerk goed gedaan en de bluf poker die coach Mondelo speelde pakte goed uit. Ook in deze Half Finals wedstrijd nummer 2.
Spain had eigenlijk Opals bijna de hele wedstrijd tuk en bijna telt niet. Drie kwarten lang was Spain gefocust en hielden Liz Cambage en Oplas onder bedwang waar zij met 8 punten voorsprong de rust in gaan. Wat schreef ondergetekende .... als de REST maar niet in de wedstrijd komt nie waar waar de forwards en de guards van Spain en dat zijn Lia Palau ... Marta Xargay zeker niet vergeten Alba Torens die waren niet bij de les tegen over de REST van Opals.

Als dan lengte van Spain minder word waardoor Astou Ndour met 5 fouten er uit gaat na de derde kwart komt het dus  op de kleine spelers aan bij Spain wat in hier boven genoemd heb. Tot aan de vierde kwart ging het zo als gepland en coach Mondelo houd toch zijn kleine voordeel en zijn meiden gefocust. Waar de vierde kwart er op er onder is en door dat Liz Cambage en Co toch nog lengte overwicht hebben gaan zij daar hun voordeel mee halen en Oplas beginnen de laatste  kwart met eerste 9 scores. Spain kon daar niks in brengen  en zo langzamer hand glipt deze wedstrijd weg uit de handen van coach Mondelo.

Als Oplas dan een 22 - 8 run hebben in deze kwart is dat het noodlottige einde en laat je dus de REST scoren en zo wint Australia van Spain met 72 - 66 en staan in de Final tegen team USA.
Boven ook genoemd en zeg ik nog een keer waar cijfers niet liegen ...toch.
Australia  heeft de rebounds overwicht  met 53 tegen 34 en zij schieten bijna weergaloze vrije worpen waar van Oplas  22 raak schieten uit 26 pogingen.
Daaaaaaaaaaaaaaaaaeeemneddddd .... daar word je ook geil van.