vrijdag 28 september 2018

Quarter Finals - Suplement-- WorldCup Women Tenerife

De Half Finals setting ...eeehh paringen zijn daar na een dag vol basketball van uit Tenerife.

De eerste wedstrijd van de dag was die tussen team USA tegen Nigeria ... The Africaaaaan Powerrrrr.

Die deed hun naam eer aan en begonnen de eerste kwart furieus en die was voor Nigeria met 17 - 9. Dat was kaaaaaaaaaboemmmmm ... en boooooinggg voor team USA. Waar zij erg van streek waren en dit niet hadden verwacht. Diana Taurasi keer een T- fout en van af daar was het serieus basketball van Taurasi ..Delladone ...Giriner en zekers Sue Bird.

De snel trein vaart naar de Cup van team USA begon te lopen op full speed en werd deze wedstrijd vak kundig gewonnen door team USA met 71- 40.

Dan kwamen de Ausies tegen China op het parket. Daar was Liz Cambage en Co meteen bij de les en China kreeg geen vat op de snelle schakeling van Defens naar Offens van Ausies. De tempo was vele malen te hoog voor China en bij Ausies kregen iedereen wedstrijd minuten en werd het een vakkundige tranings match en Australia won wel heel makkelijk met 83 - 42.

De avond wedstrijd met avond eten op schoot was eentje voor te gaan zitten en die ging tussen Belgian Cats tegen France.
Onze zuider buuuufffff ...daar bruist het van energie waar zusjes Mestdagh lekker los op scoren met de Bengel van de buurt .... Marjorie Carperaux die strooit met assist van ..No Loooook Paaaases en Meesseman die het gevecht aan gaat onder de bord met Sandrine Guruda.

Waar als Meesseman moe word dan komt good old .. wat nou good old ... Ann Wauters waar we over hebben en die is basketballen uitgevonden om te staan waar de ballen vallen en de scores en assist te geven waar nodig. France had eigenlijk niet mogen door komen de ronde hier voor van de wedstrijd tegen Turkey. Coach Garnier had Sandrine  Guruda een laatste kans gegeven om te schitteren op deze platform , maar het is tijd van gaan nie waar.

Door dat in Monney Time in de wedstrijd tegen Turkey die fouten niet mee kregen en alles tegen werd gefloten .... was dat goed genoeg voor France Turkey op de pijn bank te leggen en tegen Belgian Cats kregen zij de deksel  op hun neus en dus verloren zij met ...of liever genoemd Belgian Cats  wonnen overtuigend van France met 86 - 65.

De avond wedstrijd was die tussen hommmmmeee team Spain tegen Canada. Waar de uitverkochte sporthal daar in Tenerife vol zat met uitzinnige fan`s die de team van coach Mondelo naar de overwinning schreeuwden. Coach Mondelo had zijn huiswerk goed gedaan en bijna de hele wedstrijd ging gelijk op. Er werd veel van voorsprong gewisseld en werd hard verdedigd. Spain schoot veel beter dan Canada van af de perimeter en jonge ..genaturaliseerde speelster van Spain en dat is Astou Ndour ...die was weergaloos en pakte veel rebounds in de Defens en paar nuttige in de Offens.

Pas na 36 minuten spelen kwam Spain los van Canada en tot dan was coach Mondelo erg op zijn hoede en coachte zijn meiden erg goed en hield de zenuwen in bedwang zo dat zijn meiden konden focussen op de wedstrijd en van af de 36รจ minuut van de wedstrijd werd beter afgerond door Spain en zo wonnen zij deze wedstrijd met 68 - 53.