woensdag 26 september 2018

Suplement ... World Cup Women - Tenerife







De Knockkk Out dag begon met een echte boooooinggg ...

Twee aarts rivalen die tegen elkaar speelden dat waren China tegen Japan. Deze twee landen speelden ook tegen elkaar in de Final van Asia Cup , maar toen won Japan en kwam als Asia Champ naar deze World Cup. Heden dag begon Japan geweldig aan de wedstrijd en dat hielden zij 2 kwarten goed vol met afstands schoten maar China bleef steeds dicht bij en de marge kwam niet boven 10 punten.
Daar ziet een leed van 7 jaar in voor China.

In de breedte was China ietsjes beter met afwerken van de ballen onder de ring en uiteindelijk won China deze treffen en was reeeefengeee ...eeehhhh ... zoet.
Wraak is zoet na 7 jaar.

Toen was het parket voor Nigeria tegen Greece. Waar African Powerrrrrrrr zijn eer aan deed en Nigeria hard en gemeen speelde. Als je daar 2 onervaren jonge ding en neer zet als Reff... dan is dat vragen om ellende die wedstrijd niet aan kunnen. Dat was dus in na deel van techinsche basketball van Greece en het bleef spannend tussen deze twee landen. Tot aan laatste seconde bleef spannend waar Nigeria steeds voor stond met 8 punten en Greece kwam terug in monney time  waar Greece  en Nigeria gelijk staan  met 56 - 56 en Nigeria bal verlies lijd.

 Coach van Greece neemt time out en is maar nog 03.09948847737 secondes te spelen. Greece gaat bal nemen in front court met een out off bounds play. Bal werd afgegeven door de jonge onervaren Reff. en na 3 en half secondes horen we Tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuttttt....tuuuuuuuuuuuuuuutttttttttttt en tuuuuuuuuuuuuuutttt ..... 5 seconds  overtreding.

Waaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaat een ....... Luuu  eeeehhh  .... ga weg .. zout op ..... slik die fluit in en kom nooit meer treug.

Wie ben jij om op die curuciale moment in de wed. zo een call te maken en de wedstrijd te beslissen. Iedereen verstomd en ikke ook van heel ver weg achter mijn Tv en de bal gaat naar Nigeria. Die hebben geen time out meer dus word de bal ingenomen op die plek en na de bal in name word meteen fout gemaakt en de vrije worpen 1 x ingeschoten dus staat Nigeria voor met 57 - 56 en de 2è vrije worp word vak kundig gemist en zo wint Nigeria en staan in de Quarter Finals tegen team USA.


In den avond was de treffen tussen France tegen Turkey. Daar was good old Sandrine Guruda heer en meester in de eerste kwart. Waar Turkey 15 schoten nemen achter de 3- p lijn en 1 x raak schieten.

Dan is dat vragen om problemen. Na de rust gaat Turkey wel naar de ring toe maar als Sandrine Guruda uitgerust is nemen zij weer de leiding waar de boven genoemde onervaren Reff`s alles kort en klein fluiten tegen Turkey en dezelfde fouten niet fluiten onder de ring van France dan kan je daar niks meer in brengen waar deze Reff``s de zoveelste fout op doelende speelster in de aanval niet fluiten en daar reageert de bonds coach van Turkey ...Ekrem Memnun dan gaat de Reff die aan de helemaal aan de andere kant staat komt geilend en rennend over naar de bank toe en over de schouder van zijn collega die al om gedraaid is om coach aan te spreken ...... tuuuuuuuuuuuuuuuutttttttttttttttttt en tuuuuuuuuuuuuuttttt ... T- fout waar op hij weer op reageert dan komt de Reff die toen onder de bord stond er over een de 2è T- fout duszzzz weg wezen.

Tjaaaaaaaaa .... momentum in de wed. eind 3è kwart en Turkey komt van 19 punten achter stand terug tot 3 punten in de wed. en nog de 4è kwart te spelen.

Ga weg ..... slik die Dolphin in en kom noooooooooooooit meer treug. Jammer van al dat energie en tijd die in je is gestoken. Als trio ... zo een wed. fluit ...tjaaaaaaaaa.

Laat ik zeggen ... had dan de 15 x ballen ingeflikkerd in de eerste kwart dan stond je 30 punten voor en was dit niet gebeurd nie waar.
Yeeeeeeeeeeeeeeeeepppppp .....duidelijk.

Hoop dat Boboosssss ....of bij FIBA is of ergens anders .... leer nou dat de FINALES van iets waar je zo veel tijd en energie ingestoken is .... GEEEEEEEEEEEEN .... proef tuin is om iets te kweken.

Daar moeten de ervaren mensen staan. Dat je er 1 of 2 jonkies naar toe stuurt .. kan mee leven maar geen 10 die zo veel keer het wedstrijd beslissen.
Jammer ..zonde van tijd en energie.


Laat in de avond was de laatste wedstrijd en die was tussen Spain tegen Senegal. De powerrrr was op bij Senegal en Spain was zeer goed bij de les en coach Mondelo had zijn troepen en vizier op scherp gezet.



Door                LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten