zondag 7 juli 2019

2019 Women`s Eurobasket ... The Final



De Halve Finale dieeeeeeee eigenlijk De Finale was.



Dat is een gewaagde uitspraak van de onder getekende.
FINAL
07 JULY Sunday
Serbia Belgrade Arena
37
3-4
17:30
Serbia - United Kingdom
81-55
38
Final
20:30
Spain - France
86-66








Waar heb ik nou over .. nou de Halve Finales waren daar naast de Rankings wedstrijden die recht gaf voor een plek in de OQT. Waar dus komende jaar voor jaar wel te verstaan recht geeft om aan die toernooi mee te doen.

De eerste wedstrijd van de dag was dus Belgian Cats tegen Hungarian Cats. Ach leuk verzonnen nie waar. Daar was Bernadette ... de 2.08 cm lange Hatar fris en monter in de eerst 5 min. van de wedstrijd met een snelle jelle start van deze treffen en kwamen 9 - 2 voor en niks lukte bij Belgian Cats. Emma Meessemann was niet naar de wedstrijd gekomen.

Lichaamelijk was ze wel aanwezig op parket maar de rest niet en coach Mestdagh nam een furieuze time out en schold een en ander huid vol en ik en weeeeeeeeeeee keken LIVE and  kickking open mond naar coach Mestdagh.




Zeg ...Phliphhhh .. eehh  coach Mestdagh ..aleeeee zeeei de geeeizzz wel goed ..dachten we allemaal voor de buis ,maar coach Mestdagh was furieus en menens en van af die moment kwam ook good old Ann Wauters het  parket op en Meessemann en Co werden wakker en keken niet  meer achter om. Jonge Hatar en de jonge ploeg van Hungarian Catszzz was de koek op. Speelden al heel lang boven hun kunnen en het sprookje eindigde hier dus en Belgian Cats veroverden hier mee een ticket voor die OQT.

De tweede wedstrijd voor die OQT. was dus tussen Sweden tegen Russia. Daar  waren de krachten aan beide kanten op. Iedereen mistte veel en de jonge Vadeeva en Co die komen wel er aan maar hebben nog effe tijd nodig. Bij Sweden was dus de oude garde hun werk gedaan en die ticket voor OQT binnen gesleept. Nog een keer flammen dus volgende jaar.

Als de avond valt en de buikje is vol dan is daar de eerste Halve Finale van deze Women Euro Basket in Beo Gradski Arena en die ging tussen France tegen Gr. Brittaine.
Zo als ik hier boven al schreef  Tami Fagbenle en de jonge Gr. Brittaine ..zij speelden ook boven hun kunnen en met een beetje mazzel kwamen zij tot aan de Halve Finales.




Coach Garnier en Guruda hadden hun huis werk goed gedaan en vak kundig hebben ze Fagbenle er uit  gewerkt. Zij kwam niet aan te pas onder de borden aan beide kanten van het parket. Tel ook daar  de 1.60 cm lange jonge Franse point guard ... Olivia Epoupa ... er bij die als spideyyyyy gonzaleszzz duikt naar elke bal en iedereen op speed voor bij knalt dan hebben de spelers van Gr. Brittaine niks meer te vertellen en zo wint France deze treffen en is de eerste Finalist.


De tweede Halve Finale wedstrijd is dus die tussen homme team Srbija tegen de regerende The Champszz ... Spain dus.

Coach Mondelo tegen coach Maljkovic.
Geen van de beide teams gaven toe. Niks en nada cadeautjeszz. De Halve Finale die eigenlijk De Finale was.

Als u deze wedstrijd niet LIVE hebt gekeken dan twijfel de onder getekende aan uwer liefde en passie voor basketball. Spain begon hard en medogenloos en Srbija gaf daar antwoord. Was zo een harde wedstrijd waar de botten kraken en het geluid  door de telebuis kinderen naar onze woonkamer door kwam.  De 3 x freule vrouwelijke freeking zebra`s hadden de wedstrijd niet in de hand. Maar ach ... wie is onder getekende nie waar en Spain en coach Mondelo zijn zo erg ge focust dat alle ballen in gaan door de ring. Wat ook coach Maljkovic doet en Srbija doet Spain geeft de voor sprong niet uit de handen.

De gehele wedstrijd is Spain voor met 9 punten. Dan komt Srbija terug tot een paar punten en meteen is daar weer een basket van Spain en lopen weer uit tot 9 punten. Dat  was de maaaagische getal en Spain kwam daar niet boven en Srbija bleef schieten van achter Het Ark .. 3-p lijn dus en testten de trillingen van Beo Gradski Arena en schoten dus mis. Waar de team van coach Maljkovic wel veel daar van afhankelijk is ..zijn dan kan je Spain onder deze omstandigheden niet bang maken. Maar die momentum kwam wel met maar minder dan 1 min. te spelen waar 67 - 66  Srbija voor stond de gehavende  Anna Dabovic fout maakt op Astou Ndour op haar schot poging , gaf ze een mep na de fout gefloten was. Dat  was dus een U- fout en tevens haar 5 รจ pers. fout is dus goodbye en tot ziens ga lekker douchen. Dat  was niet slim waar Spain daar het heft verloor in de wedstrijd en deze actie
Spain weer voor bracht.





Tel na .... 2 x vrije worpen van U-fout ... 2 x vrije worpen van de team fout op schot en daarna nog eens de bal bezit van af de zij kant en dat was te veeeeeeeeeeeeeeeel.
Daar trok Spain deze wedstrijd naar zich toe en won van Srbija in de hol van de leeeeuwww.

Naam van de Finale is dus Spain tegen France. Laia Palu 39 jaar tegen Sandrine Guruda 36 jaar. Wat is er nog te zeggen.

Jaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ... het volgende ... dat wij hier in Nederland onze meiden met 26 jaar het VUT .. in sturen iets van ..Je Bent Te oud Oma ... met jonge meiden van 15 + mee te spelen.
Toch ...


The aweeeesomeee ... photo`s are from the same web page. 
Bron -- basketfaul.com
             fiba.basketball/ live-blog

http://www.fiba.basketball/womenseurobasket/2019/live-blog

Door                           LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten