maandag 8 juli 2019

Campeonas De Europa





Awesomee photo ... twitter .. Ingrid Lopez


Het is Spain gelukt om voor 4x kampioen van Europa te worden bij het EuroBasket Women toernooi in Beo Gradski Arena .. Belgrado te Srbija.

Na de tijd perk van USSR  ... voor de jongeren onder ons Soviet Union  en dat is na 1991 is Spain 3 x achter elkaar .. Three Peat ... verpulvert Spain dus hun record.

Hier onder heeft onder getekende ook al geschreven en zegt het nog een keer ... De Finale  Spain tegen France was geen Finale. Waar de Campeonas uit Spain korte metten maakten van France en de Finale wonnen met 86 - 66.




Dat is geen Finale meer waar ondergetekende al zei dat de Halve Finale Spain tegen Srbija de echte Finale was en dat bleek ook zo te zijn.
Waar Marta Xargay .... de ECHTE MVP van de toernooi ...eehh voor de onder getekende dan. Marta begon 3 op 3- punters en gaf Spain de boost waar de good old Laia Palau haar energie door gaf aan haar ploeg maten waar Laia met haar 39 jaar alle strijd voor ging.

Waar we die energie boost zien op het bord na de eerste kwart en we zien 32 - 21  voor Spain en daar is de Knockkkk Ouuuuttt  voor France. Nog de jonge ster  speelster van France en dat is Johannes nog Miyem of Epoupa kunnen het bij benen. Enige die stand houd is 36 jarige good old Sandrine Guruda.

Hoop dat dit voorbeelden zijn voor ons hier in onze kikkerlandje dat wij onze meiden met 26 jaar niet  de VUT in sturen.

Toch




Deze dreun kwam France nooit meer boven waar de Finale nooit een Finale was en ook met een beetje mazzel de verkeerde land tegen over Spain stond in de Finale. Dat heeft te maken dat France aan de goede kant van het schema zat en relatief makkelijk had. Alleen tegen Belgian Cats hadden ze mazzel. Srbija had in de Finale moeten zitten maar die hadden pech dat ze aan de moeilijke kant van het schema zaten.

De resterende kwarten was Spain nooit in problemen gekomen. Zij controleerden vakkundig deze Finale  onder de bezielende leiding van coach Mondelo van af de kant en waar Laia Palau de drigent was  als  Capt. van de ploeg op het parket stuurde zij Marta Xargay het weide op om er op los de knallen met haar 23 punten waar 5 op 8 drie punts schoten waren waar er 4 assist noteerde op het bord. Deze performance van Xargay had ze ook in de Halve Finale tegen Srbija.  Xargay had deze stats ook in de Kwart Finales  tegen Russia.




Photo -- twitter.com/baloncesto


Als je in de Knockk out fases zo een prestatie neer kan zetten dan VERDIEN je ook om als MVP van de toernooi gekozen te worden. Astou Ndour is gekozen door de wijze heren ...eehhh dat word Media Experts genoemd door Fiba.

Belachelijk voor worden. 
Alle respect voor de skilszzz en tallent van Ndour maar zij was NERGENS in de Finale en bakte r niks van toen Spain haar nodig had toen haar team scores nodig had. Marta Xargay stond op en Laia Palau vond haar blindelings en zij werd vrij gespeeld door Nochols en Laura Gil en Xargay schoot raaaaaaaaaaaaaaaaaaak.

Waar Palau effe zuurstof masker nodig had en naar de bank ging kwam de andere oude rot van de bank af en dat is Silvia Domingez 32 jaar oude rots in den branding.12 punten 4 reb en 3 assists.
Met deze cijfers kom je dus van de bank af als 6`e speelster.




Photo -- twitter.com.EuroBasket Women



Houd op aub. en dat zijn dan EXPERTS. Met 500000000 miljoen punten scoren in een wed. maakt je geen MVP. Dat moet je in meerdere wedstrijden laten zien en als je team niet kan dan moet je op staan. Is onder getekende blind ooooff ... word onder getekende oud en leeeeeelijk.

Toch.

Laia Palau met haar 39 jaar verdient groot respect en na de wedstrijd op de Franse sport kanaal
Canal + Sportes zeide ze iets van ..... Jaaaaaaaaaaaaa ..eehhhh Les Olympicoszzz .. onder getekende  verstond geen bal  van ..onder getekende Franse taal is net zo vreemd als uwer, maar als je die worden door krijgt dan kan je er van uit gaan .. One Moooore Yeare .. dus zien we haar nog en genieten we nog effe van haar kwaliteiten op het parket.

De Medailes van Laia Palau





1️⃣2️⃣ medallas LAIA PALAU
πŸ₯‰ Eurobasket 2003
πŸ₯‰ Eurobasket 2005
πŸ₯ˆ Eurobasket 2007
πŸ₯‰ Eurobasket 2009
πŸ₯‰ Mundial 2010
πŸ₯‡ Eurobasket 2013
πŸ₯ˆ Mundial 2014
πŸ₯‰ Eurobasket 2015
πŸ₯ˆ Juegos OlΓ­mpicos 2016
πŸ₯‡ Eurobasket 2017
πŸ₯‰ Mundial 2018
πŸ₯‡ Eurobasket 2019


Wat blijft dan nog over ... just jaaa ... de ALL--  STAR 5 en de MVP.


ALL - STAR 5

Marta Xargay -- Spa
Sonja petrovic -- Srb
Temi Fagbenle -- Gbr
Sandrine Guruda -- Fra
Astou Ndour  -- Spa




MVP 






Aweeesomeee photo`s are from the  same web page.


Bron -- fiba.com


Door                               LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten