zaterdag 6 juli 2019

2019 Women`s Eurobasket ... Half Finals





Zoooooooooo ... zien dan de Half Finals er uit.



SEMI-FINAL MATCHES & RANKING  MATCHES
06 JULY SATURDAY
Serbia Beogradski  Arena
34
Ranking
12:30
Belgium - Hungary  
72- 56
33
Ranking
15:00
Russia - Sweden  
52-57
36
Semifinal
18:00
France - Great Britain  
63- 56
35
Semifinal
20:30
Spain - Serbia  
71- 66


De ..eeehh Het verrassing van deze toernooi zijn wel Greateee Brittaine maar vooral Temi Fagbenle die dan tegen jonge ... 2.08 cm lange  Bernadett Hatar moest tegen op boxen.
Fagbenle had er 29 punten en er 8 x rebounds van gemaakt en na een spannende eind spurt de wedstrijd gewonnen. Dus wel verdiende Half Final plek en ook nog eens OQT plek.

Tjaaaaaaaaa .... waaa is het geleden ...denk zo 8 a 9 jaartjes terug ergens in Belgium waar toen ook de jonge Mestdagh jeszzz ook van partij waar Gr.Britaine  tegen Belgian Cats  speelden zagen onder getekende en  mijn lieve vriend en doch nu onze conquerenten van onze web site de jonge Temi Fagbenle haar eerste voet stappen maken op het parket der Internationale Women`s Basketball.

Tjaaaaa .. is her al weer zo lang geleden. Daaaemnedd .. onder getekende word oud en grijszzzz.
Toch ....

De ervaren rot der coache`s ...dat is dan wel coach Mondelo van Spain en zeker Laia Palu de oude rots der point guards deden vakkundig hun werk tegen de jonge Vadeeva en de rest van Russia en coach Olaf Lange zocht wel ..vocht wel .. draaide wel onderste boven , maar de 39 jarige Palau ging voor op in de strijd en hadden na de eerste kwart geen omkijken naar jonge Russia. Let wel dat Russia en de jonge ploeg is wel de komende 10 jaar NIET TE KLOPPEN PLOEG.

Is door onder getekende met groooooooooot letters geschreven want Vadeeva en Co die komen er aan
in Europa.

The Clash tussen Meesseman en good old Sandrine Guruda  dat was een wedstrijd om echt voor te gaan zitten voor de buis met de commentaar van de Belgiekeee CANVAS tv.

Onder getekende heeft er van gesmuld en op het puntje van de stoel gezeten. Het was de good old Sandrine Guruda die tegen de jonge Meesseman op boxte en coach Mestdagh die met haar 2 dochters het leven zuur maakten van coach  Valerie Garnier. Belgie heeft hard gevochten en hard  gerend en La France en Gruda ettelijke keren Knockk Out geslagen en de refferees hebben 3 x toe tot tien geteld en steeds krabbelde Gruda op en ging de strijd voor waar het was de aller ..aller ..aller laatste aanval van de wedstrijd waar Belgium  3 punten voor stond met 68 -65 met nog maar 0.11 seconden te spelen.

 France valt aan waar de eerste poging door Sandrine Guruda werd  weg geblokt  door Meesseman en daarna een nood schot poging komt door France die van de ring af ketst daaaaaamnedddd ... iedereen naar de bal kijkt bij Belgium ...die dus voor de voeten valt van de genaturaliseerde Amerikaanse Bria Hartley  en die staat achter het Ark en  swishhhhhh waaaaat ... neeeeeeeeeeeuuuu ... gelijk 68 - 68.

Ach ... de groot moeder van Hartley die in Turkije bij Fenerbahce speelt  haar groot moeder was een Franseeesze. Dus al spreekt ze geen een woord Frans er bij , maar schiet wel de gelijk maker binnen op een geweldige moment.

Tjaaaaa .. in die verlenging daar start Gruda weeeeeeeeeergaloos en de 36 jarige ... doet slim en in het begin van die verlenging gaat Meesseman met 5 fouten er uit en dan is de aanval van jonge Belgian Cats gelijk minder en met routine en klasse wint Les Bleues.

De laatste wedstrijd van de avond is de homme team van coach Maljkovic ... Srbija  dus  voor hun thuis fans deden ze gelijk in de eerste helft hun werk en Sweden had daar geen antwoord op en winnen relatief makkelijk hun wedstrijd en zitten dan ook in die Halve Finales.




Bron -- basketfaul.com
             fiba.com


Door                      LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten