maandag 12 oktober 2009

een druilerige zondag middag in landsmeer

Super Cup

De twee luik eerste keer in de Nederlandse dames basketball geschiedenis dat een super cup georganiseerd wordt.De meningen zijn dus verdeeld. Hoezo zou je zeggen Dat de competitie vol op aan de gang is …. Zijn we met een twee tal wedstrijden bezig om de super cup. Je weet wel de landskampioen tegen de beker winnaar.Als dat het zelfde team is dan de verliezend beker finalist die dan weer een kans krijgt om te bewijzen dat ze het wel kunnen.Stel je het voor een Zondagse middag in landsmeer een van de dames basketball walhall van Nederland. Staan pro build lions landsmeer tegen hlb accounts den helder weer tegen elkaar.Als ik kijk naar de warm lopende dames van achter me pc. Is het druilerig weer buiten en kan je maar binnen zitten met een biertje ………. Eeehhh fris in je hand en om ongeveer over 20 minuten begint de return van deze super cup.Was het een off day gisteren avond … lees Zaterdag avond dat den helder in haar eigen huis verloor van landsmeer. Voor wie het nog niet wist 90-54 voor landsmeer.Of is het misschien wennen aan deze nieuwe super cup dat midden in het prille seizoen plaats vind en wie weet dat coache`s eng vinden om speelster te verliezen met blessure.Dit is dus mijn mening , maar zit wel een kern van waarheid in vind ik en …. Nog maal ik vind het een schitterende idee zo een super cup , maar misschien voor het begin van het competitie , maar moet voordeel van twijfel geven omdat misschien het kalender het niet toe lieten.Ach zeg ik dan elke begin is er een en we leren er van.Kijk ik naar het tribune die verder vol loopt en altijd een plaats voor u is gereserveerd kan er nog meer liefhebbers bij. Immers is er beters te doen dan met zo een druilerig weer binnen tv. Kijken. Kan je maar beter naar de verrichtingen van de twee bijzondere arbiters kijken die deze twee luik gaan begeleiden jan theo zorgdrager en hjalmar stoete.Als james last met zijn orkestra door de speakers klinkt en de sfeer goed in zit Is het wachtten voor die tipp off.

Als marloes roetgerink de tipp off wint is den helder die de eerste aanval heeft , maar de uitblinker kati harty met 34 punten daar in den helder , die een steal maakt en de eerste punt noteert voor landsmeer.Maar dan als leoni kooij foutief afgestopt wordt schiet ze van achter de vrije worp lijn twee maal raak is dan gelijk en de teams zijn warm.Jasmijn Overbeeke die dan de eerste 3- punter in schiet van deze wed. is het 8-5 voor landsmeer en zijn we dan echt op gang als de scores volgt achter elkaar is het op de klok 5.53 10-9Voor landsmeer.Ik ben er nog steeds zegt kati darty die een swisssss aan 3- punter af vuurt en helemaal vogel vrij is en niet verdedigt wordt en coach van veen erg boos is zien we de einde van de eerst kwart naderen waar de ploegen elkaar blijven op zoeken en toch die onnodige errors zijn Balverliezen dus , zien we op het bord 19-21 voor den helder.

Als je dan molly mc dowel heet en je schiet een feilloze swissssss weer van achter de 3- punters lijn is het wel lekker begin van deze tweede kwart voor landsmeer.Wat nou swissss ik ben er ook en kan het veel beter is het antwoord van daniq de vries Pas 18 lengtes jong op dit niveau kan ik ook 3 - punters schieten is daar de eerste time - out van coach lakner met 23-24 voor den helder is op het klok 6.42 in deze tweede kwart.Is misschien de routine en ervaring van marloes roetgerink en Karin heinen aan de andere kant die heen en weer de scores verdienen voor hun teams.Het is meer en meer gevecht wie de minste bal verlies lijdt in deze fase van deze tweede kwart , maar dat is meer aan de kant van landsmeer dan bij den helder als landsmeer maar 9 punten scoort tot dus ver in deze tweede kwart met nog 41. Sec. te gaan voor de warme thee in de kleed kamers is het 28-35 voor den helder waar tirza pentury twee maal raak schiet van achter de vrije worp lijn. Dan de zo veelste bal verlies aan de kant van landsmeer waar dan Karen van de nieuwendijke twee maal mag nemen en ze een maal verzilvert is de goed uitblinkende leoni kooij die haar 11 è punt noteert na dat ze een aanvallende rebound heeft Gepakt en de bal in legt vallend op de grond zien we en horen we de gonggg dus voor de warme thee in de kleed kamers is het 38-28 voor den helder.

Precies met nog 5.00 min. Te gaan in deze derde kwart is het 33-42 voor den helder, is het voor mij weinig schrijven maar kijken naar het gevecht van twee teams wie de vorm heeft van de dag en zin heeft om deze wed. te winnen natuurlijk.Als marloes regering haar 4è fout krijgt is aan marie hoogstraten om twee maal te schieten waar van ze een raak schiet is aan coach van veen om die brood nodige time out te pakkenIs het op de klok 4.18 te gaan in deze enerverende derde kwart is het 34-45 voor den helder.Als leonie kooij de buzerrr beater 3- punter in schiet is het weer leven geblazen aan de kant van den helder die landsmeer dichter bij zag komen en dan aan de grote zus Laura kooij het Slot akkoord van deze derde kwart zien we en horen we dat marloes roetgerink de top scorer is tot zo ver in deze wed. met 14 punten zien we op het bord 53-41 voor den helder en zeg ik toch kom maar met die laatste kwart en wetende dat landsmeer deze eerste editie van deze super cup al binnen heeft , maar die gezonde rivaliteit tussen deze teams is wel de moeite waard om nog een warme chocolade melk met slagroom in te schenken en verder te kijken naar de laatste kwart.

Wat zeg ik …. Eerst is marijn neyndorff en dan kati harty die twee keer raak schieten van achter de 3- punters lijn zien we dat 8.22 te gaan is in deze laatste kwart 49-55 voor Den helder.Als dan Karen heinen met 5 fouten en met 5 punten het veld verlaat is het tirza pentury die De zuurstof masker een nieuwe fles aanlegt voor haar team zo dat ze meer lucht krijgen is het heksen ketel hier in de indoor sport centrum landsmeer zien we 6.05 op de klok is het 51-57 voor den helder.Als marrijn neyendorff ook nog het veld verlaat ook met 5 fouten en met 7 punten aan de kant van landsmeer is aan kim hartmann twee maal raak van achter de vrij worp lijn zijn de zenuwen en de adrenaline sky high en te voelen van achter me pc , moet u voorstellen hoe het op het veld is en dan is coach lakner die dan een time out neemt op 2.25 te gaan in deze laatste kwart zien we dat 59-64 voor den helder.Wat een einde van deze bijzondere wedstrijd waar we weer een buzzzzerrrrrrBeater van leoni kooij zien en met een feilloze swisssssss schiet ze van achter de 3 - punters lijn raak en terwijl de bal los is en onderweg is naar de ring horen we de gonggggggEn de zoemer van de schot klok en de bal verdwijnt in het netje en zien we de einde van deze wedstrijd en zien we dat 59-69 voor den helder is.

Gezien over de twee wedstrijden is de winnaar van deze eerste super cup pro build lions landsmeer.Als molly mc dowell het super cup schild om hoog houd is het feest hier in de Indoor sportcentrum landsmeer.
Ik heb helaas niet geturfd .. Ik was blond maar nu ben ik oud en grijs aan het worden en dus kan twee dingen niet te gelijk, wijs ik u naar de sits van de beide team`s voor het schout verhaal.
Wel kan ik jullie vertellen dat leoni kooij met 21 punten de top scorer is en aan de andere kantKatie harty met 19.

ProBuild Lions landsmeer - HLB Accounts Den Helder 1è kw.19-21 2è kw. 9-17 3è kw.13-15 4è kw.18-16


Door LuluHoops.        

Geen opmerkingen:

Een reactie posten