dinsdag 6 oktober 2009

wedstrijd verslag dames ere divisie

Gehavend AutoCAD kansloos bij ProBuild

De basketballsters van AutoCAD Amazone leden een kansloze nederlaag bij ProBuild Lions, een van de concurrenten voor een top twee plaats in de poule van Amazone. De eerste twee teams plaatsen zich na de competitie poule voor de Final Four in december. Coach Jan Poels beschikte in Landsmeer over een gestripte selectie. Guards Marloes Renskers en Francis Donders waren door blessures niet inzetbaar, Heather Zurich mocht na haar neusoperatie nog niet in actie komen. Amber Jackson was net voldoende fit om van start te mogen en boekte (ongetraind) andermaal een double double, 16 punten en 18 rebounds.

Maaike van de Bovenkamp was topschutter met 17 punten, Charlotte Kromhout (10) en Sigrid van der Toorn (10) waren de anderen met dubbele cijfers. Drie kwarten kon Amazone zit redelijk meten, maar verdedigend gaf de ploeg Lions teveel open mogelijkheden achter de driepuntslijn en daar wist ProBuild wel raad mee. Het laatste kwart liep het verschil snel op naar bijna dertig punten. Amazone werd slordiger en ook Jackson bleek na een week zonder training en revalidatie dat ook bij haar de brandstof een keer opraakte. Komende zaterdag komt STOL Grasshoppers op bezoek in de Weide Wereld (aanvang 20:30 uur), mogelijk beschikt coach Jan Poels dan over meer dan twee wissels

ProBuild Lions - AutoCAD Amazone 88-60 (20-22, 48-33, 63-45)

De start van ProBuild is overtuigend. De eerste vier aanvallen leveren evenzoveel scores op, waarbij twee driepunters van Kati Haly, 10-2. Sigrid van der Toorn komt los voor Amazone. Na haar driepunter jast Amber Jackson er snel twee ballen in en Amazone komt voor als Lions twee open kansen na steals mist, 10-11. Molly McDowell zet Lions met een drietje op 13-11, maar Jackson is niet te stuiten. Maaike van de Bovenkamp zorgt met een driepunter voor Utrechtse voorsprong na tien minuten, 20-22. Het tweede kwart kan Amazone de schutters van Lions niet aan banden leggen. Haty, Ilana Vergunst, Marijn Neydendorff (3) en tussendoor McDowell missen niet en van 23-24 sprint Lions weg naar 44-28 en is het 48-33 halverwege.

Het derde kwart houden beide ploegen elkaar uitstekend in balans Jackson blijft voor het eerst een kwart droogstaan, een week niet trainen heeft de sporen in haar precisie nagelaten, 63-45. Het vierde kwart loopt de ballon bij Amazone langzaam leeg. De ploeg verliest de grip op de rebound en het aantal foute passes loopt langzaam op. Lions verzamelt de nodige punten aan de vrije worplijn en McDowell drukt de elfde (!) driepunter voor Lions af, Kiki Geelen en Charlotte Kromhout leveren voor Amazone nog een driepunter af.

Scores Amazone: Maaike van de Bovenkamp 17 (6 rebs, 8 assists), Amber Jackson 16 (18 rebs), Sigrid van der Toorn 10, Charlotte Kromhout 10, Britt Lansaat 4, Kiki Gelen 3.
Shot: Inside: 16/30 (53%), outside 8/29 (28%), free throws 8/14 (57%). Rebounds: 28-18 (61%), Steals/interceptions: 11-14 (44%), Fastbreak points out of steals: 0-0.
Luc Reuvers

Geen opmerkingen:

Een reactie posten