maandag 23 mei 2011

Oranje Op Weg Naar AQT // Wedstrijd 2 Belgian Cats

Na een teleurstellende 1e game van onze oranje dames werd de 2e game een andere game om te zien na het 1e en 2e kwart. Hierbij speelde tevens de 2e game Tanya Bröring vandaag wel mee en zat Leonie kooij er deze game niet bij. Terwijl het 1e kwart werd verloren met een stand van 25 tegen 14, werd het 2e kwart ook een verlies voor de dames van bondscoach Meindert van Veen met een ruststand van 35 tegen 26.

Nederland komt pas goed op stoom in het 3e kwart tot ze in de 5e minuut tot een stand komen van 37-36 voor de Belgen nog wel. Maar de Belgische coach Arvid Diels vlucht in minuut 5.19 op de klok in een Time-out om zijn dames weer op de rails te krijgen. Dit werkt even tot 46-38 wanneer na een goede aanval van Naomi en een bonus er achter aan komt Nederland op stoom komt met een stand van 46-41. Maaike Klein krijgt in een scorende poging 2 maal en zorgt dat de stand komt op 47-43. Na een score van Nederland is even later Klein weer de goede factor met een defensive rebound wanneer Jill Bettonvill in scoringspositie 2 maal mee krijgt. Die benut beide vrije worpen wat de stand op 47-47 brengt en de dames meer motiveert. na 2 maal België en nogmaals 2 maal Bettonvill wordt het 49-49. Na een goede steal van de dames neemt Meindert een Time out met nog 00.14 sec voor 1 aanval op de klok. Naomi weet in die tijd te score en krijgt tevens een bonus mee die ze jammer genoeg niet weet te benutten. eindstand 3e kwart 47-51.

Na een zwakke start waar het gelijk op gaat voor beide, komt België terug en loopt weer wat uit naar een stand van 58-53. maar Nederland gesterkt door een goed 3e kwart haakt aan en komt terug naar een stand van 58-57. na goed werk na Tanya Bröring en een 3tje van Francis Donders. Neemt Meindert een Time out met nog 2.04 min te spelen. Nederland komt terug en komt tot 65-67 wanneer België een Time-out neemt met nog 57,3 sec op de klok. Zo gaat België veel fouten maken om toch de winst nog binnen te kunnen slepen. Maar Myrthe is de eerste aan de vrijworp lijn en brengt de stand op 65-68. Dit geeft België nog kansen met een 3tje welke niet uit de verf komt vanwege een steal van Marianne van de Hoek. Na een fout op Naomi komt een Time-out België met nog 24,7 sec op de klok. Naomi raakt er een, 65-69. Maar in de aanval van België maakt Fieke een fout, 2 maal België 67-69. dan volgt een fout, gefloten door de refs ( de refs waren deze game een stuk scherper als bij de 1e game met zelfs een T voor de Belgische coach Arvid Diels) als onsportief op Karin Kuijt welke beide mist. Na dat Nederland mag in nemen aan de middellijn maakt men nog een fout op Kuijt welke hier 1 van raakt wat de eindstand uiteindelijk bepaalt op 67-70.

Deze game was beter dan die van de dag ervoor want daar ging alles fout van Defensif naar opbouwende aanvallen tot het scoren toe wat niet liep. Was vandaag een mooie pot te zien vooral na de rust.