donderdag 9 februari 2017

Twee Geleerde Liefmansjes On The Rocks







Moeizame overwinning voor Springfield DS1 in de topper van de tweede divisie C.
Zaterdag 28 januari 21.00u
.
Wat een tijd ook om een wedstrijd te spelen, maar dat ter zijde. Het was erop of eronder vandaag. De nummer 1 tegen de nummer 2. In principe valt er voor ons niet veel te verliezen met het gigantische doelsaldo, maar we hebben een ander doel… ongeslagen kampioen worden dit seizoen! Dus toch enigszins ‘the pressure’. Aan het publiek kan het niet liggen vandaag, want die zijn in grote getalen op komen draven. N.a.v. verschillende affiches en oproepen via social media. En jawel, zelfs heren 1 is op komen dagen, incl. toeters! Ook is er een live-streampje gefixt op facebook voor onze andere trouwe fans die er niet bij kunnen zijn vanavond, waaronder Merel en Simone vanuit één of ander exotisch land.
We hebben de afgelopen week een niet al te beste voorbereiding gehad. Het onverwachte overlijden, het breken van een neus, weer niet met 10 man op de training donderdag (maar dankzij Evy en Isa toch wel. Nogmaals bedankt daarvoor!) en alles en iedereen ziek, zwak, misselijk en snotverkouden. Ook Jurgen nog vriendelijk bedankt voor de leuke en fijne training van afgelopen dinsdag! Helaas mocht ie hier niet voor bedankt worden middels een stuk taart n.a.v. het 100e punt de wedstrijd ervoor. Over taart gesproken… van Jolanda, de moeder van Ashley, zouden wij wederom een heerlijke monchou-taart krijgen wanneer we 100 punten tegen Barons weten te maken. Haha, oké… leuke uitdaging!
De wedstrijd…
Zaterdagavond 20.00u. Iedereen paraat in de zaal. Helaas duurde de wedstrijd van jongens u20 een eeuwigheid en was deze pas om 20.50u afgelopen. Met een brainfucker van Jeroen Huijsmans, onze oude vertrouwde coach vanuit Black Eagles en nu van Barons, moesten we gauw gaan warm lopen onder het genot van een heerlijk beatje! Vandaag waren er maar liefst 2 dj’s aanwezig. Ook onze dank voor DJ Jurgensen en DJ Timbo!
Toch nog even gauw de kleedkamer in. In de hoop dat we ‘aan gezet’ zouden worden. Een peptalk van Cappie. Let’s go! Starting five: Geertje, Ilse, Inge, Esther en Sanne.
Moeizaam begin, nondeju! We scoren niet uit de jump-ball, dat is voor ons sowieso niet het begin van een wedstrijd wat we inmiddels gewend zijn. We komen ook meteen op een 0-2 achterstand. Gelukkig blijven we niet al te lang hangen en gaan we het eerste gedeelte van het 1e kwart gelijk op. We pressen erop los met onze men to men press, maar ook deze gaat niet zoals we gewend zijn. Gelukkig weet Ilf ons een beetje te leiden dit kwart. We eindigen dit kwart met een score van 19-21. Oké, watskeburt? Kom aaaaan!


BV Springfield


Tweede kwart. Er moet een schepje bovenop. En een flinke! De eerste 5 minuten gaat dit nog best goed. We maken een 9-0 run (waarvan 6 punten van Ilf zijn) en staan dan met 28-21 voor. Het begint weer ergens op te lijken. De press laten we even voor wat het is en zakken terug in half court men to men. Dit blijkt voor nu beter te werken dus. Echter komen we weer 30-30 gelijk. En uiteindelijk weten zij ons toch weer in te halen en verliezen we het 2e kwart weer. Ruststand: 32-35.
Tweede helft:
WE MOETEN AAN! Hard werken en weer gaan basketballen. Ook al hebben we het idee dat het wat beter gaat. We blijven continu op 4 punten achterstand. Al gauw weer in foutenlast en de ene na de andere vrije worp mag genomen worden. Aan beide kanten overigens. Ook dit gaat in ons geval niet al te best. We maken er 11 uit 29 gedurende de hele wedstrijd. Zucht! Eindstand derde kwart: 45-51.
Laatste kwart moet het dus toch echt anders. En dit is onze laatste kans. We gaan eens even iets anders proberen. Een zone-press. We maken namelijk veel fouten in de 1 tegen 1 defence. En schoten hebben ze nog niet veel gelost. Dit gaat best redelijk. We houden de bucket goed dicht. Aanvallend mwa, maar Geertje schiet er op een belangrijk moment een belangrijke skonne driepunter in. En ook Ilse voegt hier nog even een score aan toe. Ook Sanne begint de laatste minuten van de wedstrijd weer te leven. Eindelijk gaan we er over heen!! En kunnen even een beetje adem halen. Inge en Esther mogen daarentegen aan de kant gaan zitten in de laatste minuut met 5 fouten. Het publiek is in ieder geval weer wakker en wordt helemaal dol. En dankzij deze steun weten we er in de laatste 5 minuten pas echt overheen te gaan en winnen we de pot! HOPPAAAA!!
Eindstand: 64-59!
Wij danken alles en iedereen voor jullie bijdrage en support deze avond! We hebben het nodig gehad! Geen voldaan gevoel, maar wel weer even geflikt. Jolien na afloop ‘en de vreugde was groot’. Oeps! Het valt op dus. Desalniettemin is het de hoogste tijd voor een biertje in de kantine. En mogen we toch trots op onszelf zijn dat we ook deze wedstrijd in de pocket hebben.
Detail: we hebben drie van de vier kwarten verloren. Uiteindelijk pakken we door in het vierde kwart met een kwart-winst van 19-8. ‘Toen hebben jullie weer even laten zien dat jullie kunnen basketballen’ aldus de trotse coach. ‘Het was moeizaam, maar als je een echte kampioen bent dan win je ook deze wedstrijden!’ zeiden twee geleerde scheidsrechters na afloop in de kantine, onder het genot van een liefmansje.BAM bitches, kampioenen 2016/2017! Hier werden we na afloop van de wedstrijd op het veld ook voor beloond door Geert en Hilda met een overheerlijk biertje. Deze was nog nooit zo lekker zegt ons moeke die aan het proef draaien is om weer te gaan drinken (ook wel zuipen genoemd). Ze moet immers op tijd weer in shape zijn voor het kampioensfeest. En dan heb ik het niet alleen over de wedstrijd dus…
Wel even grappig om te melden… we worden in ieder geval op de 11e kampioen! Het kan 11 februari om 17.00u tegen Pendragon zijn. Maar wij streven zelf naar 11 maart om 17.00u tegen Yellow Sox. Zorgen jullie dat jullie deze avond vrij houden? Want dan wordt er gefeest in de tent! Het is dan namelijk géén zondag en er zijn ook geen zwangere. Sanne wordt voor de eerste keer écht dronken. En een bepaald iemand (zal geen namen noemen) wil dat er minimaal 4 mensen gaan kotsen! Die avond mag er dus flink geboert worden, iets waar dames 1 bekend om staat….
We gaan de platte kar op en we worden verwend door Geert en Hilda met lekker eten en genoeg drank. Heren 1 heeft beloofd aanwezig te zijn. En meisjes u20 is er ook, alleen al om de gehele avond te vloggen. Ofja… de gehele avond? Mochten er pannenkoeken zijn dan komt Frank vast ook met zijn kiddo’s. Als er vrouwen zijn met grote memmen zijn ze sowieso geïnteresseerd!
Anyhow… scores:
San aka Sander (ondanks dat die neus toch meer belemmerde dan ons lief is): 15 punten
Gurt (ondanks de 1000 turnovers): 14 punten
Ilf (is back on track): 11 punten
Ing (gaat tegenwoordig via Antwerpen, is iets dichter bij huis merk je): 8 punten
Ils (de kraai vanaf de bank) en Es (na al het vuile werk te hebben opgeknapt): 7 punten
Lies en Lau (hopelijk weer helemaal aan de volgende wedstrijd): 1
Ash: het was haar wedstrijd niet… 0 punten en een aantal turnovers…
Desondanks heeft ze moeders de taak gegeven om voor ons toch nog een heerlijke monchou-taart te maken. En daar hebben we oprecht van genoten afgelopen dinsdag! Jolanda, onze monchou-heldin, bedankt!!!
Volgende wedstrijd: zaterdag 4 februari om 13.00u tegen Bumpers in Sittard.
De week er op dus weer een thuiswedstrijd: 17.00u tegen Pendragon in de Run!
Wij zien jullie als we jullie zien!
HADOEEEE. Liefs, dames 1.



Het is zo dat als je surft op den intergalaktische diggi snelweg dat je bijzondere verslagen ... info magische stukjes tegen komt waar geest verhelderend werkt.

Zo ook de verslag van hier boven  de strijd en clashh tussen twee ploegen in den dames 2è Div. Zuid
waar de thuis club ..Spriengfieldjes uit pitoreske plaatsje ..Berlicum opnamen tegen de dames van
Barronetjes uit de andere dorpge van West - Brabant uit .... Breda.

Waar ik lachend en gierend van mijn stoel viel is dat er twee wijze liefmannetjes waren om wijze woorden uit kraamden veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer ... na de wedstrijd en dan ook in den geeeeeezellie
kantine ... eeehh ... bar ... daar in den sporthal De Run te Berlicum.

Dat er liefmannetjes on the rocks  het geeeeeest verhelderend werkte ... dat wist ondergetekende al maar Uuuuuuuuu ..... ook neem aan van wel.

Het zijn maar twee grijze liefmannetjes die geest verhelderende en visioen vermeerenderden sappige liefmannetjes zijn en on the rock`s veel meer naar boven brengt ...daaaaaaaaan .. komen er van die uitsparken er uit en tjaaaaaaaaaa .... dat moet je nemen met twee glazen liefmannetjes on the rocks.

Ondergetekende zou die twee liefmannetjes eens avondje... geheel nacht al de niet met ze geest verhelderende intermezzzoooo willen en kijken of er meer geest verhelderende wijze woorden er dan nog uit komen.

Wie de auteur is van deze bovenstaande stukje is mij niet bekend , maar als er verslagen zijn die op hun club web site geplaatst worden ...zouden wij van LuluHoops Basketball erg fijn vinden als er ook een CC`tjeeeee ... naar onze mail box verzonden kunnen worden.

Voor de moeite kan er door ondergetekende liefmannetjes on the rocks en geest verhelderende date geregeld kunnen worden.

Toch .......


Bron -- www.bvspringfield.nl

http://www.bvspringfield.nl/article/platte-kar-met-winterbanden-voor-dames-1



Door       LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten