donderdag 23 maart 2017

D- Day ... EuroCup Women







Het is The D- Day .......... voor de 4 Turkish Deeeeeeelight team`s waar bij zij weer de Return wedstrijden gaan spelen tegen elkaar.

Het is maar stilletjes rond om het nieuws waar bij in Apeldoorn er alles aan gedaan word om ook Europees een woordje te spelen. Hiepp Hieep ... Hoeraaaaaaaaaaa en ondergetekende juicht het initiatief ook zeer toe. Er staan nu mensen op en willen die zak met geld investeren en ook die zak met geld zoeken en daar moeite voor doen om die zak met geld voor te strijden en tijd en energie er in te investeren.

Een moet het lokomotief zijn en het dames basketball hier in onze kikkerlandje uit slop te trekken en geld en energie te investeren. Hoop dat wij met z`n alle wakker worden en ons beetje meer in gaan zetten om ook Europees mee te doen en dan zal er na wat jaartjes investeren ... wij dan ook mee doen met de prijzen. Niet meer gaan zeuren en maar smoesjes gaan verzinnen ... daar hebben wij nikschhh te zoeken.

Als wij met Orange Angels ooit mee willen doen met E.K of een W.K waar daar bij een ticket verdient word voor een Olympische Spelen is het noodzaak om eerst als club team`s mee doen met de EuroCup Women. Dat is de eerste stap naar EuroLeague Women .... het hoogste waar La Creeeeeeeme .. Du La Creeeeeeme der Taurasi ... Parker ... Gruda  en owww jaaaa .... onze assistent bonds coach Elodie Godin ...ook rond loopt op die velden en wij dan hun kunnen gaan bewonderen hier in ... op de parketten der kikkerlandje der lage landen.

Ach ... wie is ondergetekende om daar een mening over te ventileren.

Toch ......

Zie de 4 Turkish Deeeeeeeeelight team`s die dus tegen elkaar spelen en The Cup blijft dus in Turkije en dit is een Unicum in basketball wereld. Niet eens Spain ... niet eens .. Greeeece ... niet eens Les Bleues .....niet eens La Italiaaaaaaa .... noch bij de vrouwen en laat staan ook bij de mannen basketball is dit voorgekomen.

Wat blijft dan over om te vertellen ... juuuuuust jaaaaa .... paar dagen terug waren de eerste treffen tussen Hatay Buyuksehir Beldiye -- tegen de 2 x verliezend Finalist van deze Cup Bellona Abdullah Gul Universitesi ... Kayseri.

De team van Coach Ayhan Avci die dus de eerste wed. uit speelde in homme town van Hatay was van af begin bij de les en good old Ann Wauters sleepte haar team door de hel heen daar in Hatay samen met ervaren Jelena  Dublijevic. Wij weten dat Ann Wauters 2 jaartjes terug deze Cup won met BLMA en dat was in La Belqieke en Jelena  Dublijevic oude rots in den branding is als het om de prijzen gaat. Tel daar bij ook de Turkish ras echte schutter  Saziye Ivegin er bij op dan heeft Hatay het wel een stugge ploeg tegen over.

Hatay komt dus van EuroLeague Women naar beneden en heeft de laatste deel daar van goed gespeeld en op een haartje na hadden zij net de Kwart Finales plek daar van verloren tegen Franse team Bourges. Dus die waren er ook voorbereid op deze treffen tegen Bellona AGU- Kayseri.
Na een moeizame start van Bellona AGU had coach Ayhan Avci moeilijk daar in Hatay en stugge ploeg van Hatay benutte de thuis voordeel in de eerste wed. heel erg goed. Na de rust kwam de ervaring door bij Bellona AGU en Ann Wauters ... Dublijevic en Saziye Ivegin trokken van leer en Bellona AGU - Kayseri won de eerste treffen met 71 - 65 van Hatay.


12 Chelsea Gray, 4 Ann Wauters, 10 Jelena Dubljevic, 15 Lara Sanders (Bellona AGÜ) (photo: İlkin Mert Uzer)


In de andere Halve Finale troffen de team`s van Glatasaray Odebank Istanbul in hun thuis haven van Gala ... Abdi Ipekci Arena te Istanbul .. tegen de team van Yakin Dogu Universitesi -- Lefkose . De team van ''  Kuzey Kibris Turk Cunhuriyeti ''  ..... North  - Cyprus Turkish Part .... vrije vertaling.

Maar zo als politiek het onmogelijk maakt waar sport wel daar onder lijd .... speelt deze team al hun wedstrijden in Turkije en dus en zij hebben gekozen voor Istanbul.

Daar werd met hamer hard op den spijkers geslagen waar de coach van YDU -- Lefkose ...coach Zafer Kalaycioglu meteen laat zien dat zij niet bang zijn van de team waar zij tegen spelen en van hun geschiedenis. Immers heeft als eerste dames ploeg van Turkije heeft Gala ..de EuroCup Women al in 1999 gewonnen  en nog vers op den geheugen het Women EuroLeague The Champ waren in 2013 en dat was in Yeeeeeeeeeeeekaterinburg waar bij zij in die Halve Finales Yeeeeeeeeeeeekaterinburg kopje kleiner gemaakt hadden en zo de Finale bereikten en daar in tegen hun aartsrivaal Fenerbahce Istanbul tegen speelden en ook hun kopje kleiner maakten in die  Finale en zo dus in 2013 The Women EuroLeague Champ waren die Cup voor het eerst naar Turkije brachten.

Ach ... nostalgie van wel eer en de grijze duif van  ondergetekende kan het alles nog na vertellen en heeft nog geen last van lange termijn geheugen verlies waar bij de jaartjes en de grijscheeee haren mee gaan tellen.

Toch ....

Dus had YDU in deze Halve Finale een erg goede start van de wedstrijd en coach Mjalkovic ..de zeldzame vrouwelijke coache`s op top niveau had het effe niet en de eerste helft sloeg YDU- Lefkose dan hard toe tegen Gala en het marge was iets van 17 punten bij de rust. Na de Turkish Hot Theeeee in den kleedkamers kwam weer YDU- Lefkose hard om de hoek en sloeg weer toe en het marge werd 21 punten in die wedstrijd. Weet niet wat het was maar de point guard van Gala .. Isil Alben en zeker de jonge Amerikaanse Off Guard // Forward  ....  Moriah Jefferson ..  die gaven niet op en van af dat moment kantelt deze wedstrijd en coach Zafer Kalaycioglu van YDU - Lefkose kijkt er naar en ziet het marge smelten en de thuis haven van Gala ... waar de fan`s van Gala achter hun heldinnen gaan staan en ondergetekende hoort het helse lawaaaaaaaaaaaaaaaaai ..... in mijn woonkamer en de buren van mij bonken op den muur van ........... sssssssssssssssssssssttttt ...... ik kan de aflevering van Gode Tijden Sleeeeeegte Tijden niet volgen.

Het marge slinkt en YDU- Lefkose raakt in paniek en Gala ruikt bloed. Gala komt terug tot ... ''   One Ball Game ".... Maar deze effort neemt zo veel kracht en energie in beslag dan worden Jefferson en Isil Alben moe en in de 4 è kwart gaan de ballen niet zo makkelijk meer in. Gala kon net niet om buigen en na wat energie happen en zuurstof flessen werden aangesleurd door de hulp troepen werd YDU- Lefkose weer wakker en deze wedstrijd ging naar zijn einde waar bij de fan`s van Gala achter hun team stonden tot het einde. Moriah Jefferson was de Held met 31 Punten en 9 assist.


32 Moriah Jefferson (Galatasaray)


Yakin Dogu Universitesi - Lefkose won uit eindelijk deze wedstrijd met 87 - 81 van Gala en gaan met de marge van 6 punten naar hun eigen honk ....zaal ook in Istanbul deze marge te verdedigen.

Beide wedstrijden zijn op Vrijdag 24 maart en beginnen plaatselijke tijd 19.00h. Daaaaat is dus Turkish tijd en dat is dan 17.00h onze tijd.

Wij wachten af wat er gaat gebeuren en wie in de Finale terecht komt.





Bron -- www.fiba.com

http://www.fiba.com/europe/eurocupwomen/2017/news/yakin-dogu-universitesi-and-bellona-agu-step-towards-the-eurocup-women-final


Door          LuluHoops


Geen opmerkingen:

Een reactie posten