zondag 26 maart 2017

This Is Our Final


Bellona Agu to play Yakin Dogu Universitesi in EuroCup Women Final


Het was D- Day voor EuroCup Women en raad maar eens wie er naar de Finale gaan spelen. Juist jaa All Turkish Final , maar daar konden wij niet om heen niet waar.

Het is wel alles op `n plaats en ook hier in onze kikkerlandje is het Finale weekend van al de Bekers.Van onze kant uit feliciteren wij team van coach Paul van den Heuvel uit Bemmel met veroveren van de Cup ... Carla De Liefde Troffee... en zekers alle meiden die daar voor strijd hebben geleverd. Onder getekende was niet ter plekke , maar heeft wel effe gekeken naar de LIVE ... samenvatting op de Uuuuuuuu ....tooooubeeee ... zeg maar achter af bekeken.

Kon maar 1 kwart kijken en daarna is ondergetekende afgehaakt. Dank aan Hooooooopsss Junk in samen werking met I basketbaaaaaaaaal en zekers de commentatoren Bas Hendriks en coach Kieftenbelt. Helaas was op de Uuuuuuuuuuuuu ...touubeeeeeeeee .... de kwaliteit zo slecht dat er niks konden horen van de commentaar en dat heeft gestoord en is dan niet meer te volgen.

Ondergetekende kon niet achter halen of het aan de oude lap dingens ... van ondergetekende lag of het ..de kwaliteit van de opname en dus de uitzending later op diggi snelweg. Het commentaar stoorde en was niet te volgen. Helaaaaas en het zij zo waar ondergetekende wel deze initiatief zeer toe juicht en meeeeeeeeeeeeeeeeeeeeer dames basketball LIVE zou ondergetekende zeggen.

Na de geweldige dreuns her en der in de return wedstrijden zijn de 2 Finalisten bekend van EuroCup Women van Fiba Europe.

De team van coach Ayhan Avci ...Bellona AGU - Kayseri speelde in hun thuis haven voor een 3 kwart volle bak daar in Kadir Has Spor - Kongre Merkezi Hal. Net geen volle bak daar en Hatay Buyuksehir Beldiye kwam daar dus op bezoek om niet van parket weggeblazen te worden. Marge was maar 6 punten en Hatay was furieus en schoot de lichten uit daar in Kadir Has Sports Hal in de eerste helft en met 35 - 25 de rust in gingen. Coach Ayhan Avci was niet blij mee en eisten van zijn dames dat zij furieus voor hun passie en hartstocht volle publiek voor gingen in de tweede bedrijf.





Dat begereep de point guard van Bellona AGU ... Tanisha Wright en trok van leer met 19 punten totaal en Jelena Dublijevic ... Montenegro ... international die kwam haar te hulp met 16 punten totaal. Aan de kant van Hatay was Courtney Paris ..de omvangrijke center had een heuse Double - Double met 20 punten en 16 rebounds maar mocht het niet baten en Bellona AGU won de return met 64 -58 en zo waren zij de eerste Finalisten van EuroCup Women en dit is de 3`e Finale van coach Ayhan Avci en van Kayseri in deze Cup.





In de andere treffen was de Noord Cyprus Turkish team Yakin Dogu Universitesi ontving wel in Istanbul de andere gigant in Turkije de dames team van Galatasaray Odebank Istanbul waar de marge daar ook 6 punten was na de eerste treffen. Nu in hun thuis haven van Caferaga Spor Salonu  te Istanbul was de coach van YDU ...Zafer Kalaycioglu er op uit om de Finale te halen voor hun eigen publiek en er waren veeeeeeeeeeeeel fan`s komen opdraven van uit Noord - Cyprus naar Istanbul.

Onder bezielende support van hun fan`s op den tribunes kwamen de meiden van coach Zafer Kalaycioglu op dreef op het parket en zij hadden geen twijfel achter gelaten wie de Finale wilden spelen de Rookies van deze Cup ... YDU ..dus. De bezielende spel van Kayla Mc Bride waar zij 24 punten totaal noteerde had ook Courtney Van Der Sloot geinspreerd en zij had al weer heuse Double - Double met 14 punten en 12 rebounds.

Yakin Dogu Universitesi (photo: Fehmi Özgüler)



Door deze dreun won Yakin Dogu Universitesi deze return met 81- 68 en zijn zij als Rooooooooookie geplaats voor de Finale.
Deze Finale word dus tussen Bellona AGU - Kayseri en YDU gespeeld over 2 wedstrijden en dat is op 05 April en 12 April - 2017 waar de eerste wedstrijd in Istanbul gespeeld word waar dus YDU eerste wedstrijd thuis speelt en dan de return is dan op 12 April in Kayseri.


Bron -- www.fiba.com


http://www.fiba.com/europe/eurocupwomen/2017/news/bellona-agu-to-play-yakin-dogu-universitesi-in-eurocup-women-final



Door           LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten