donderdag 8 maart 2018

Drama At Bosborus


Afbeeldingsresultaat voor logo eurocup women


Final Four tickets for UMMC, Kursk and Yakin Dogu; Sopron force a decider



Het is Play Off Timeeeeeeeeeeeeeeeeeee ...
Toch ...

Zo zou je het omschrijven wat er is gebeurd in Istanbul Woensdag jl. Het was de tweede treffen in de EuroLeague Women game 2 avond tussen de 8 ploegen die een week eerder elkaar de degens hebben gekruist. Drama was dan ook zo compleet waar de verwachtingen hoog waren voor Fenerbahce Istanbul die in eigen huis aantraden tegen Sopron Basket uit Hongarije.

Inde gelederen de oude coach van Fenerbahce Istanbul ..Roberto Iniguez en waar Sopron na groot aantal jaren weer terug zijn aan de top van Women`s basketball der Europa en zij eindigden als nr. 2 achter de nog ongeslagen The champszzzzzzz ... Dynao Kursk van coach Lucas Mondelo.

Waar een week terug Fenerbahce Istanbul won on the road van Sopron thuis met 5 punten en de verwachtingen waren dus hoog hier in Istanbul.
Fenerbahce Istanbul begon dan goed aan de eerste kwart en zij wonnen die ook met 21 - 16 en de tweede kwart is dan Sopron die warm word in deze treffen en de harde verdediging aan de beide kanten de doorslag gaf en met gelijke stand 36 - 36 de rust in is gegaan.

De gasten uit Sopron kwamen goed uit de kleedkamers waar de coach Iniguez Fenerbahce goed heeft gelezen en ingestudeerd is dan Sopron die voor staat aan de einde van de derde met 60 - 58.
Zo begin laatste kwart waar Sopron wedstrijd wilt kantelen is het 65 - 61 voor de gasten is dan Cappitaine Birsel Vardarli- Demirmen van Fenerbahce Istanbul die gitaar in handen neemt en begint te spelen en strooit eerst met een 3- punter en dan de assist achter haar naam gaat noteren waar bij zij 1 x bal stealt en zo stroomt haar team door naar 70 - 65 met nog maar minder dan 2 min. te spelen.


Photo -- fiba.com


Zou denken dit is kat in de bakkie ..nie waar. Nietschhh iszzz minder waar. Het is de kers verse aankoop van Sopron Basket ...Alaina Coates ... die met 5 op 5 shoten die raak zijn en met haar 13 punten en 8 rebounds in deze slot fase de wedstrijd kantelt en Sopron wint uiteindelijk met 78 - 72 en wij staan de gelijk in deze serie met 1- 1 en de return en de laatste wedstrijd is dan Dinsdag  14 Maart in Sopron.

Dramaaaaaaaaaaaaa ten topppbbb ....

Daar was dan UMMC Ekaterinburg die als eerste in den avond die een ticket voor de Final Four behaalde. Zij moesten uit spelen in en tegen ZVVSUSK Praha.
Daar waren de sterren van UMMC meteen bij de les en maakten geen foutje. Onze zuider buuuufff Emma Meesseman was goed voor 17 punten en 11 rebounds en zo won UMMC Ekaterinburg met 73 - 54 van ZVVS USK Praha.

Emma Meesseman
"It's obviously a good win for us,"
"We don't have to play a third game so we can go on and focus now on the Final Four.
"We had some really good stretches during the game and showed nice team play. And, when shots didn't go in, we showed that we're capable of keeping on fighting in defense."


Photo -- fiba.com


De wedstrijd tussen Bourges Bssket en Yakin Dogu Universitesi ...zeg maar YDU was er een om goed voor te gaan zitten. Het is dus voor YDU de eerste keer dat zij mee doen met EuroLeague Women en zij zijn de promovendus en The Champszzz van EurCup Women van verleden jaar en dan spelen zij tegen Bourges Basket met onze Assistent Bonds Coach in de gelederen.

Na de gewonnen  wedstrijd thuis verleden week was coach Zafer Kalaycioglu van YDU goed bij de les en gaf een moker slag aan Bourges basket al in de eerste kwart. Als er nog maar 1. 02 te spelen zijn in die eerste kwart zien we 22 - 4 voor YDU. 
Yeeeeeeeeeeeeepppppppp .... u leest het goed. Het is en was een moker slag en YDU en coach Zafer Kalaycioglu lieten geen gras over groeien waar de eerst kwart eindigd op 24 - 6 voor YDU.
Dan weet je al op deze top niveau kom je deze moker slag niet boven komt.


Photo --  fiba.com

De tweede kwart is dan 19 - 18 voor YDU en na de thee in de kleedkamers zien we hart werken en over en weer baskets waar YDU deze wedstrijd wel dicteert en Bourges Basket niet dichterbij laat komen en de derde kwart is dan ook voor YDU met 18 - 17 en zo gaan we dan de laatste kwart in.

Deze laatste kwart is dan hart en word over en weer scores gemaakt en weinig verdedigd waar bij de marge van de eerste kwart steeds op het bord zichtbaar is en de laatste kwart is dan 25 - 24 voor Bourges Basket en als we alles optellen en aftrekken vermenigvuldigen en de derde macht onthouden en de cosinus er aan toe voegen en dan het getal Pi met 3,14  er mee delen ...........eeeeehhhhh

Laat ik het maar zeggen dat YDU won met 85 - 66 van Bourges Baskets  en zo hebben zij ook een ticket voor de Final Four.
Kayla Mc Birde had ..Daaaaazlinggg  ... 20 punten en Jantel Levander had 18 punten en 9 rebounds waar Courtney Van Der Slooooooot  had 14 punten 5 rebounds en 6 assists.

Waar de ondergetekende nog steeds af vraagd ....waaaaaaaarom wij hier in onze kikkerlandje deze meid geen Ghoooooolandszzz paschhpoort hebben  gegeven.

Het zij zo en wie is ondergetekende nie waar.

Rest nog de wedstrijd tussen de nog ONGESLAGEN team in EuroLeague Women Dynamo Kursk tegen Familia Schio uit Italia.
Zij en coach Mondelo hadden het moeilijk in en tegen Famigliaaa Schio waar bij de Italiaansen goed aan deze treffen begonnen en zij wonnen de eerste kwart met 18 - 14 en zo draaften zij ook door in de tweede kwart en lieten daar geen gras over groeien wat de bedoeling was in de tweede kwart en die won Schio met 19 - 15 en dus gaat Schio met 8 punten verschil de kleedkamers in.


Photo -- fiba.com


Weet niet wat coach Mondelo in de thee deed daar in de kleedkamers  maar de derde kwart was voor Dynamo met 17 - 11 en daar stooten de leerlingen van coach Mondelo door in de laatste kwart onder leiding van Angel Mc Coughtry waar bij zij 23 punten 5 rebounds en 5 assists had en de vierde kwart was dan ook voor Dynamo met 27 - 12 en we zien dat in de breedte Dynamo beter is dan Schio en zo wint Dynamo met 73 - 60 en hebben zij de derde ticket voor de Final Four.




Door                              LuluHoops 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten