zondag 25 maart 2018

EuroCup Women ..Half Final




Photo -- basketdergisi.com


Waar waren we gebeleven...
Juist jaaaaa ... de volgers van onze site weten nog van die Italian Mafiaaaaaaaaa praktijken in Venezia.
Nouuu ...die Venezia was dus naar de Half Final`s doorgedrongen ten kosten van de Turkse team Mersin Buyuksehir Beldiye ... zeg maar Mersin dus.
Waar dus gouverneur van provincie ..Mersin te Turkije ..de plaatselijk dames basketball club warm hartje toe draagt en zij zo tegenmoet gekomen worden in wat kosten.

Zouuuuuuuuuuu zeggen ... Rechtszz gebrabbel hier in onze kleine kikkerlandje ... Minster President en het regering ...wat let jullie om zo de clubs te sponseren zij dan in uw gemeente Het Breedte Sport op sleeptouw nemen en onze toekomst onze kinderen een toekomst bieden met perspectief.

Eeeeeeeeeeeeeehhhhhhhh .... is dit dan te veel Sollidariteit ...of is Mark Rutten en de zijnen alleen van rechtszzzz gebrabbel die nu al 3 decenia lang doordramt hier in onze kikkerlandje.




Photo -- fiba.com


Het zij zo en wie is ondergetekende en ondergetekende zoude zeggeen ... Kies Voor Doen ....

Die Umana Reyer Venezia moest in de Half  Finals tegen de andere Turkse team ook van de middelandse zee regio van Turkije en dat is Hatay Buyuksehir Belediye..zeg maar Hatay dus.

Nouuuuuuuuu daar was geen maffiaaaa meer te bekijken en het was dus de eerste wedstrijd en dat was in Hatay zelf en de meiden van Hatay waren klaar met al die Maffiaaaa praktijken en gaven gas en keken niet meer om. Het is Biggggggggg Girl in the middle ...Courtney Paris die met een heuse Doubble -Doubble haar team voor ging met het team strijd en zij had 13 punten en 17 rebounds.
Daaaaaaaaamneddddd ..zeg 17 rebounds gegrabbeld bij elkaar.

Daar bij waren de good old en zeer ervaren Katsiaryna Snytsina die 17 punten noteerde waar de amerikaanse Leilani Mitchel haar hielp in deze strijd en zij had ook 17 punten en zekers onze Zuider Buuuuuufff  international  Hind - Ben Abdelkader speelt weergaloos in de team van Hatay waar zij 16 punten had 4 rebounds en 3 assists noteerde.

Al dit geschreven hebbende ....
Hatay begon goed aan de eerste kwart iedereen nog fris is en alle acties uitgeprobeerd werd en is de eerste kwart voor Hatay met 17 - 12. Dan komt de dreun voorbij en dat is in de tweede kwart en die won Hatay met 20 - 9 en dat is kaaaaaaaaaaaboemmm en die dreun is zo dof en gaat met  met 37 - 21 de rust in daar in Antakya te Provencie Hatay.

Als de ver geztette Turkishhh tea ... lekker is in den kleedkamers zien we energie op het parket en werd er lekker veel baskets gemaakt en is de derde kwart voor Venezia met 22- 19.

Dan is de laatste kwart daar en het is monneeeeeeeeeey timeeeeee ... en het eind spurt is voor Hatay en met een 10 - 0 run in deze laatste kwart is het een Knockkk Outtt voor Venezia.
De vierde kwart is voor Hatay met 18 - 11 en het eindsignaal is daar waar hert almachtige scorebord onverbiddelijk is en we zien 74 - 54 voor Hatay is 20 punten marge die naar de andere kant van de middelandse zee plas over gaat gezwommen worden op Donderdag as.

Head Coach Off Hatay -- Aikaterini Chatzidaki ...
"I want to congratulate Venezia for the fight they showed on the court. But I also want to say congratulations to my players because they demonstrated a good character today. We will go to Italy next week and we will not think about the 20-point difference we gained today."



Nouuuuuuuuuu ..effe kijken of Italiaaaaaaaaaan Mafiaaaaaaaaaaa ... ter plekke aanwezig zullen zijn en de freeeeeeeking zebraaaaaaas dan al die gruwel praktijken weer zullen laten zien.

Hoe was het dan met de andere Half Final ...

Nou zo als we dat ook weten ging die tussen 2 team`s die van EuroLeague Women vandaan kwamen  en speelden tegen elkaar en dat waren Galatasaray Istanbul tegen Perfumerias Avenida uit Salamanca. Dat was een wedstrijd waar niet zeiken maar door gaan ook al heb je een dreun gehad zo als Olivia Epoupa te zien is op de foto.

Olivia Epoupa (TUR)

Photo -- fiba.com


Zij was de Pit Bul van Gala en zij was getergd om in Caferaga Spor Salonu te Istanbul in de eerste treffen tussen beide team`s in hun eigen huis betere prestatie neer te zetten.
Onder getekende zag deze wedstrijd LIVE via de club televisie van Galatasaray duszzz bedankt GSTV en zou een voorbeeld moeten zijn voor de Tv zenders hier in onze kikkerlandje.

Meer en meeeeeeeeeer dames basketball op de open Tv kanalen is de mottoooo van de ondergetekende en dat kan ooooooooooook hier in onze kikkerlandje ..jaaa geloof me eeeeeeggggg waaaaaaaar.

Als je Oliviaaaaaaaaa hebt als Pit Bul in je team weet je dat de defens goed staat en tel daar bij ook Jelena Dublijevic er bij de good old Jelena die al menige jaren in Turkije speelt menige team`s versleten heeft en nu dus bij Gala speelt ook als PincHitter om een voetbal term er door te gooien.

Oliviaaaaaaaaaaa zeiden ikke nie waar.
Zij was overal en met een game hoog ... 8 steeeeeeealszzzz was zij de Pit Bull van Gala en daar had Avenida heel erg last van. Oliviaaaaa had 7 punten .. 4 rebound ..4 assists en duszzz 8 Steaaaalszz. Waar bij de laatst genoemde doorslag gevende was tegen het einde van deze wedstrijd.
Jelena Dublijevic had 15 punten 7 rebounds en 2 assists waar Gintare Petronyte de jonge women in the middle van de bucket die steeds beter en beter gaat spelen had 12 punten en 4 rebounds.

De eerste kwart is snel en veel kansen creeren over en weer en zien dat gelijk is met 18 - 18 en dan is de tweede kwart ook nog lekker snel en de vermoeidheid is er nog niet zien we dat Galatasaray die wint met 18 - 12 en gaan we de rust in voor de Turkishhh Hot Tea  in de kleed kamers en we zien dat gala voor staat met 36 - 30 en kom maar op met de tweede bedrijf in deze voorstelling.

Onder getekende gaat weer een zelf gekooookerelde Turkishhh Tea weer inschenken en gaat er weer wat lekkers op tafel zetten en zit er weer klaar voor.

Beide team`s willen een goede prestatie neer zetten en Gala weet hoe moeilijk is in Salamanca te spelen en die punten marge willen ze op het bord zetten en Avenida is het te doen om veel minder tegen te krijgen en zelfs winnen en de derde kwart is dan weer hard en gemeen en weeeeeeergaloos en actie volgen elkaar op en Oliviaaaaaaa ... die stealt onmogelijke ballen na een baskets van haar team en ondergetekende ziet het met verbazing en ziet Oliviaaaaaaa geweldige wedstrijd neer zetten en de derde kwart is dan maar met 1 punt verschil voor Avenida en dat is 18 - 17.

Dus gaan we met 54 - 47 naar de laatste kwart in hier in Istanbul. Zou je haaaaaaaast zeggen de 7 punten marge moet Gala niet meer uit handen geven. Nikszzcch isscchhh minder waar en de vermoeidheid en harde strijd waar Pitt Bull Oliviaaaaaaa erg hard bijt en niet los laat en Dublijevic dreun na dreun krijgt enzij dan ook over gaat om ook uit te delen en Tuuuuuuuuuuttt en Tuuuutt en Tuuu Tuuut .... zij een Un sportief fout tegen op een curiciale moment in de wedstrijd. Waar 63 - 55 was voor Galatasaray en we in het midden zaten van de laatste kwart met nog iets van 5.30 min te gaan tot het einde.

Zou je denken van Gala zet dit door en gaat een wat hoge marge neer zetten en toch gaat fouten last parten spelen Petronyte is moe en mist simpele ballen onder de bord waar Avenida beter gaat spelen en zij 11 op 20 vrijworpen schieten en bij Gala zijn de 3- punters die af laten weten als je maar 2 op 14 raak schiet dan weet je dat je het zwaaaaaaaaaar gaat krijgen waar de Caferaga Spor Salonu hutje mutjeeeeee vol zat met de uitzinnige  fan`s die Gala niet alleen lieten in deze wedstrijd.

De echte cijfer die het omslag maakte voor Gal zijn de 22 punten die zij maakten van uit die steals en dan gaan wij de laatste minuut in wat zien wij tot onze verbazing ..Avenida staat dan voor met 63 - 62 en wij hebben maar precies 60 secondeszz te spelen in deze wedstrijd.

Heeeeeeeeeelp ...Spooooooooooooooooooooookeyyyyyyyy .....  eeehhhh vrouwekeeeeee ..zou je voor mij een nieuwe Hot Turkishhh Tea willen inschenken ... ik kan niet weg voor het tele buis vandaan ..het is spooooookeeyyyyyyyyy.

Dan is de Pit Bull ...Oliviaaaaaaa daar en van uit een score maakt zij 2 tal steal`s en met deze dreun overrompelt  Galatasaray in die slot fase Avenida waar Gala totaal 16 steals had in deze wedstrijd.
Weet niet wat ondergetekendeszzz ogen zagen in die slot fase van deze wedstrijd maar het was geeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeweldige avond EuroCup basketball met alles er op en er aan en dat dan LIVEEEEEEEE ... en freeee op den Tele  buis.

De vierde kwart is dan voor galatasaray met 16 - 14 en dat zegt dan tegen ons dat Galatasaray deze treffen wint in Istanbul van Perfumerias Avenida ...Salamanca met  69 - 62 en heeft dus een marge van 7 punten die zij mee nemen naar Salamanca.


Head Coach Off Galatasaray --  Marina Mjalkovic 
"We exerted a great team effort. Avenida are a tough team to play against, as they are playing very physical basketball. We made a small step towards the Finals but it's going to be a tough game in Spain. We will do our best to keep our advantage."



Bron -- all the info are from the web site off
              www.fiba.com

http://www.fiba.basketball/eurocupwomen/17-18/news/galatasaray-gain-an-advantage-over-avenida-in-semi-finals-first-leg

http://www.fiba.basketball/eurocupwomen/17-18/news/hatay-get-onto-front-foot-against-reyer-venezia-and-jump-towards-first-final



Door          LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten