zaterdag 17 maart 2018

EuroCup Women




Photo -- basketdergisis.com





Het is maar dat wij het weten nie waar.
Basketball om de hoek of liever gezegd basketball die dicht bij ons staat doen we niks mee en gaan geld spenderen in een of andere toernooi waar bij in verwegistan op 1 dag 3 x wedstrijden te spelen en dat te beginnen van af `s morgens vroeg.

Is dat wat wij graag die beschikbare geld die wij te besteden hebben voor de dames basketball hier in onze kikker landje aan spenderen.
Als dat het is dan graag organiseren we een Internationale basketball toernooi in een van de dorpen die onze basketball famillie rijk is en nodigen wij betere team`s uit Europa waar bij wij veeeeeeeeeeeeeeeeeeeeel ....van kunnen leren.

Het zij zo en is ondergetelkende weer negatief aan het schrijven ...of zijn het ..de feiten.
Toch .....

De een na de hoogste dames basketball competitie hier in Europa is toe aan de Halve Finales en dat is dus EuroCup Women van Fiba.
Waar bij onze Amsterdam Angels er aan mee deed en helaas de voor ronde niet door kwam.
Met een veredelde nationale team met wat jonge grut is geen kweek tuin voor Top Basketball der Europa. Waarom spenderen wij die geld niet om als CLUB ..daar aan mee te doen.

Het is al weer wachten op de eerste club uit onze kikkerlandje die de stap gaat nemen.

Wat zien wij dan terug in de Halve Finales van deze Cup.
De Kwart Finales waren spoooooooooooooookeeeeeeeeeeey ...en de reputaties zijn aan het diggelen geweest. In de Kwart Finales heeft Reyer Venezia met een wonder verricht en heeft Mersin Buyuksehir Belediye uit Turkije kunnen verslaan met een buzzer beater van een 3- punter en daar een fout op werd gemaakt en die bonus verzilverd werd en zo met een verschil van 1 punt aan doelsaldo  door ging naar de Halve Finales.

Als je een noodschot neemt met maar 0.1433737475757 sec. te gaan en je staat 8 punter achter en je neemt de bal in na de time - out op de aanvals helft weet je als scheids dat er maar getipt kan worden en dat er close verdedigd gaat worden.

De return van deze treffen was dus in Venezia en week er voor won Reyer met 5 punten verschil.
Tot aan deze situatie had Mersin geweldige wedstrijd gespeeld en de zenuwen waren voelbaar aan de beide kanten. Waar dus Mersin 8- punten voor staat tot aan deze situatie. Dus geeeeeeeeeeen 3- punters tegen krijgen is de motto en ook al scoort Venezia dan gaan  we verlengen anders is Mersin door. Waaaaaaaat zien we na de time - out de bal word ingenomen paas en paas en ver achter de 3- punters lijn krijgt Venezia speelster de bal en vallend achter over met voeten naar voren flikert zij de bal richting ring aaaaaaaaaaaaaaaanddd .............. swishhhhhhhhhhhh .... aaaandddd Tuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuttttttttttttt ......

Ga weg aub bengt geijzzz nou een scheids die op dit niveau acteert of was The Italian Mafiaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa .... ter plekke.

Ach ... misschien kijkt ondergetekende met een kleure blind bril nie waar , maar die fout fluit je niet en laat de wedstrijd dan in verlenging gaan.
Duszzzz ...schiet Venezia die bonus raak en Mersin wint deze wedstrijd wel met 6 punten verschil maar net die 1 punt bonus is 1 te meer en zo gaat Reyer Venezia door naar Halve Finale.

Andere verrassing van de Halve  Finale zijn de powerhouse van Turkije en dat is Galatasaray Odebank Istanbul. Deze team van Gala staat onder leiding van coach Marina  Mjalkovic jaaaaaaaawel de dochter van groot coach Bozidar Mjalkovic van Srbija.

De team van of liever gezegd de dames team van Gala loopt dit seizoen niet echt soepeltjes en hebben veel blessure leed geleden. In gelederen speelt Olivia Epoupa de jonge Franse point guard zag onder getekende vele jaren terug in Sittart bij voorbreidings  toernooi van onze jeugd team`s en ziet nu deze jonge point guard floreren op de velden der Europa.

Waar bij Gintare Petronyte de borden onveilig maakt en de scorende vermogen komt van Alie Quigly en zekers niet te vergeten Isil Alben van Turkije zelf.
Deze team met coach Mjalkovic hebben veel moeten door staan. Voor het eert in 10 jaar niet mee kunnen doen aan de Turkse  Cup en dat word gespeeld met de eerste 8 ploegen van de comp. van Turkse hoogste niveau. Wat er meer komt bij kijken is dat deze meiden hun salaris al 7 maanden niet hebben gehad.

Jaaaaaaaaaaaaaa wel ................ ook dat gebeurt op top basketball der Europa en dat is niet alleen in Turkije maar gebeurt overal in Europa.
Toch nog de moed en trots op pakken en vechten voor die eer op deze parket en platform van Europa.
Week eerder won Spar Citylift Uni Girona in Istanbul met 65 - 63 van Galatasaray en hebben een harde wedstrijd laten zien en waren goed bij de les.
Ondergetekende en iedereen dacht dit is makkie voor Girona in eigen huis week later , maar nikssschh ischhhh minder waar.

Ondergetekende zag op den lap top kijkend naar deze wedstrijd en op Tv dan ..LIVE volgend  andere wedstrijd ..dat Galatasaray hechte team was geworden en zeker ontketende Olivia Epoupa  die graag naar de Halve  Finales wilden door gaan.
Onder leiding van Quigly en Epoupa waar Petronyte  haar beste wedstrijd ooit heeft laten zien onder de borden en dat in een zware uit wedstrijd in Girona waar bij good old Isil Alben strooide met assists
won Galatasaray Istanbul  van Spar Citylift Girona met 72 - 65 en dat kroon op werk van lopende seizoen.

Zo als we boven aan de foto kunnen zien zijn de Halve Finale paringen rond en wat we zien is dat 2
EuroLeague Women team`s die naar beneden kwam en door drongen tot aan deze Halve Finale gaan tegen elkaar spelen en dat is Galatasaray Istanbul tegen Perfumerias Avenida Salamanca en de 2
team`s die al van af begin van EuroCup Women er bij waren en door drongen tot aan de Halve Finale gaan dus tegen elkaar spelen en dat is Reyer Venezia tegen Hatay Buyuk Sehir Beldiye.






Photo -- fiba.com



De eerste wedstrijden zijn Donderdag 22 Maart waar Hatay tegen Venzeia om 16.00h plaatselijke tijd is in Hatay te Turkije en  Galatasaray tegen Avenida om 17.30h is plaatselijk in Istanbul.

Avenida speelt zijn wedstrijden op Woensdag en dus de return van de laatste genoemde is dan op Woensdag 28 Maart om 20.30h plaatselijk te Salamanca en de return van Venezia tegen Hatay is dan op Donderdag 29 Maart om 19.00h te Venzeia in Italie.



Door                  LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten