zaterdag 5 september 2009

Een Zomer Avond In De Polder

Wat zegt dat tegen ons.
Weet niet wat jullie zegt, maar mij en basketball minded nederland heel veel.
De eerste van twee ontmoetingen is daar hier in de Topsportcentrum in Almere
tegen de Zweedse meiden.
Is daar het momment voor onze oranje leeuwinnen om deze kolkende arena der overwinningen te betreden om eindelijk die aansluitin te hebben met de elite van de Europese top.

Zit ik met me laptop aan de rand van het arena kijkend hoe de zweedse meiden inlopen en onze leeuwinnen het parket warm maken voor het strijd , waar al dat tijd en energie en passie in is gestoken door velen en het momment is aan de speelster om te laten zien dat het waard was
dat onze meiden U16 en de meiden U20 kampioen zijn geworden en natuurlijk kunnen onze leeuwinnen daar niet achter blijven. dat voert wel de druk op en dat hoort er bij en hebben ze onze steun hard noodig. zie toch wel hier en daar wat lege stoeltjes en moet natuurlijk hutje mutje vol zijn en zo we met ze alle de steun aan onze leeuwinnen kunnen geven.
Nog effe en de tipp off is daar.

Daaaaamnedddd ..... als we dan daar staan en de ploegen zijn voorgesteld en het licht is uit
is ze daar dan de mooie sopraan van het plaatselijke conservatorium die de beide nationale himnes acapella zingt,
is wel kippe vel en de adrealine die door je lijf heen giert en zeg ik kom maar op met die tip off.

Als frida eldebrink de eerste scoore opent zijn we dan onderweg en is zweden die het netje vind.
als we dan bijna drie min. verder zijn is het 6-0 run voor zweden waar the paint .... onder het bord gedomineert wordt door loice halvarson en katrina anderson en is daar naomi halman die op 6.30 het netje vind aan de andere kant en is die akelige nul weg.
als de broodnodige time out komt op 2.58 in die eerste kwart van coach van veen zien we een mooie fast break van de zweden die goed afgerond werd door chioma Nnamaka zien we 16-7 voor zweden en plompt is daar rebecca maessen met de eerste drie punter van deze wed. is de aansluiting daar. we kijken dan naar het gevecht in deze arena waar toch die slordigge foutjes heen en weer gemaakt woorden en naomi halman haar 7 punt noteert van achter de vrije worp lijn is toch de slot accoord voor zweden en is daar frida eldebrink die na een fast break het netje vind aan oranje kant zien we dat 22-14 is voor zweden aan het einde van deze kwart.

hoor ik links naast me van me maat hoor die voor een andere site schrijft , dat zweden 70% schiet verklaart veel , maar is niet dat onze leeuwinnen op moeten geven en coach van veen wisselt dan ook door en zo dat we het einde naderen van deze tweede kwart is daar leoni kooi met haar drie punter en weder om is daar de aansluiting met 4.53 op de klok is het 33-27 voor zwedenen zegt leoni kooi ik geef niet op en na een schitterende fake schot legt ze verder op achter de driepunters lijn haar tweede drie punter in en is voor coach mila veverka de time out op 3.13 voor het einde van deze kwart en gaat het massale publiek weer achter onze leeuwinnen staan en als naomi halman dan gelijk maakt op 34-34 en is die harde werken waar ik hier boven over had geeft nu de vruchten af en hebben de zweedese schoonen al bijna 5 min. lang niet geschoort en dat is verdiensten van onze oranje leeuwinnen en hooren we de gonggg voor de herbal thee in de kleed kamer.

als ik de bevestiging krijg van links naast me van me maat dat zweden 4 in de tweede kwart en nu 2 min. lang in de derde kwart niet geschoort hebben is daar toch twee fouten van naomi halman achterelkaar en haar derde fout dus is toch zweden die het netje vind op 7.09 in deze derde kwart zien we 38-36 voor zweden.
maar daar is tanya broring die niet opgeeft en eerste keer in deze wed. oranje voor brengt in deze wed. op 6.05 en zien we 40-38 voor oranje.
het spel die heen en weer schommelt en de leeuwinnen vechten voor wat ze waard zijn is daar leoni kooi die haar derde drie punter in schiet en gaan we dan snel vergeten deze kwart en toch is daar die brood noodige voorsprong voor oranje 50-47 en gaan we de laatste kwart in en heeft coach van veen misschien die konijn uit die hooge hoed.

daar is dan naomi halman die de bucket beheerst onder de beide borden en toch is daar nr. 6 frida eldebrink die zweden dichter bij houd met 7.39 op de klok en zien we dat oranje voorstaat. 53-50.
wat een schitterende give en gooootje tussen leoni kooi en naomi halman die vogel vrij is onder de bord en het fijntjes inlegt en swissss klinkt , brengt dat iedereen hier in topsport centrum in almere iedereen op de been en eenige wat we missen is u die niet aanweezig is bij deze helden daad van onze oranje leeuwinnen en naomi gewoon door dendert in de bucket en en haar 22 รจ punt noteert is daar de time out voor zweden op 5.41 op de klok en zien we oranje leiden 57-50

de zeenuwen gieren door het lijf van onze oranje leeuwinnen en het kolkende massa hier in de arena is daar de 63-59 voorsprong voor oranje met nog 2.23 te gaan in deze laatste periode en is daar naomi halman die kruip door sluip door en hangend en wurgend niet opgeeft en die koesterde voorsprong houd voor haar team maatjes met nog 1.04 op de klok 65-59
voor oranje en als de energie en adrealine door je lijf heen gieren en die wel koesterde voorsprong blijft is daar de gongggggg en het eind signaal is geklonken zien we dat 67-59 voor oranje en toch is daar die 8 punten voorsprong die onze oranje leeuwinnen mee nemen naar zweden toe as. woensdag en is voor coach van veen die wel verdiende winst in deze thuis game.

Nederland
naomi halman - 24
leoni kooij- 19
tanya broring - 11

zweden
frida eldebrink -24
louice halvarson -10
ann kadidja andersson - 10
katarina andersson -9



Door LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten