donderdag 12 augustus 2010

Een Pintje Alstublieft

Na even hektische binnen komst en de intergalaktische verbinding die niet effe optimal is gaan we deze enerverende wedstrijd tegenmoet. het begin gaat gelijk op en waar de schoores onder het bord gezocht wordt en met name marlous nieuwveen en leonie hard werken is het stuvertje wisselen zien we 10-7 voor de oranje leeuwinnen en zijn we precies op het heflt van de eerste kwart.

Als ik dit schrijf is aan de kant van de Belgian cats de nr. 11
Laurence van malderen die dan heel ver de eerste drie punter in knalt en de ploegen zijn weer gelijk op 10 . daar mee gaan we de eind fase van de eerste kwart in en zien dat nog 4.15 te gaan is in deze eerste kwart.

Wat valt er dan te zeggen als het gevecht om de bal is om niet te verliezen aan de beide kanten en het spel gaat maar door en we snakken naar de verlossende gong en we kunnen de warme thee gaan drinken zien we aan het einde van deze kwart 18 -18 en kunnen dus
Gelijk weer opnieuw beginnen en kijken of die bal verliezen te verkleinen.
Immers komen de 2000 toeschouwers hier in de sporthal de lange munte te Kortrijk.

Wat een begin van de Belgian cats die snel van start gaan en evelien callens die meteen een drie punter in schiet en na een turnover van de oranje heldinnen de twee punter
Over heen in knalt, is het die brood noodige time out van coach van veen als ann wouters er een schepje boven op doet zien we 27-20 voor de Belgian cats en is maar 7.14 te gaan in de tweede kwart.

De wedstrijd wordt harder en ann wouters doet waar ze goed in is en schoort punten en zien dat 30-22 is voor de Belgian cats is daar toch orde op zaken gesteld en zijn de balverliezen wat verminderd aan de kant van oranje dames , maar we komen toch niet onder de borden bij de belgen is daar toch wel een problem in het verschiet.

Maar de nr. 5 van de Belgian cats Marjorie carpreaux die dan de volgende drie punter in knalt is daar toch de time out van coach arvid diels en we schooren al bijna 5 min. niet meer. het is lasting als het stroef gaat en de tegenstander is taai en de scheidsen laten dat toe en we komen niet onder de borden met onze jonkies en de ervaren heid van de Belgian cats en ann wouters die daar de leiding in neemt samen met sara leemans zien we 36-26 voor belgie
en de time out is daar van coach van veen op 1.20 te gaan voor de thee in de kleed kamers , is misschien de voorzichtigheid van coach arvid diels die op 20 sec. voor het einde van de tweede kwart zijn tweede time out neemt om de kleine opleving van onze oranje leeuwinnen kop in te drukken en de laatste aanval te hebben , zien we toch dat niets helpt en we de gong hooren voor de kruiden thee in de kleedkamers en zien dat
38-29 is gebleven voor de Belgian cats.


Als anouk biesters de eerste drie punter van de wedstrijd voor de oranje in knalt, zijn we in de derde kwart beezig en zijn ook al 4 minuuten verder waar de Belgian cats de voorsprong van 10 punten erg koesteren en waar de scheidsen die niet flooten in de eerste bedrijf nu de geluids niveau van die dolphins erg hard laten hooren en we zien dat we nog steeds niet aan de pas komen onder de beide borden en als ik effe naar de stats kijk die naast me ligt zie ik dat Belgian cats 13 def. en 10 off. Rebounds hebben en de oranje dames 9 om 6 en zegt eigenlijk al genoeg nu of moeten er weer wonderen gebeuren zo als verleden weekend in almere het geval was.

Is dat misschien beetje te vergezocht als laura al helemaal niet speelt en tanya haar vierde fout krijgt in deze derde kwart al en is dan het woord aan de jonkies die we in overvloed hebben die het dan op moeten nemen tegen de gerenomeerde dames van de Belgian cats
Die ervaren genoeg zijn om de voorsprong verder op te voeren zien we de brood noodige time out op 4.16 en zien dat Belgian cats voor staat met 54-36.

Het is lasting om het hoofd koel te houden en immers je spelt op de top van europa
Dus meiden welcome in the big league, waar de balverliezen snel achter elkaar volgen
Waar de defensie van de oranje leeuwinnen net geiten kaas is zien we deze dramatische derde kwart voor bij vliegen en de teller staat nu al op 24 punten verschil.
Dat is het sein voor coach arvid diels om de jonkies bij Belgian cats die minuuten te geven en zien en hooren het feest nu al buiten met de fanfare die driftig er op los dreunenen is daar de verlossende gong voor de oranje leeuwinnen en gaan we de thee drinken die is warmen vers gezet door assistent coach spandauw op de bank, zien we dus 69-40 boor Belgian cats.
Mijn hemel als je 31 punten in een kwart schoort dan behoorje tot de top van europa
of zijn we hier in de lange munte helemaal betoverd door de belgian pilske dat we maar 11 punten maaken. Zuchtttt …. Dit is wel een erg harde les voor onze jonkies op de top van de basketball familie van europa.

Als Marjorie carpreaux de show steelt en de eene paas na de andere weg geeft is het lekkel door wissellen aan de kant van Belgian cats en vergeten we zo snel mogelijk deze wedstrijd maar en zeggen dat het een wijze les is geweest , maar ach in lithouwen verloren we met heel veel tegen weinig en hier in the derby der low countrys
is het net een twee tandwilletje te veel voor deze jonge oranje leeuwinnen.
Kijk ik naar de stats van de derde kwart naast me dan zie ik dat bij Belgian cats dat er 5 speelsters zijn die 9 punten of meer geschoort hebben en natuurlijk de uitschieter bij de Belgian cats is de nr. 10 sara leemans en bij oranje is dat marlous nieuwveen die 10 heeft en anouk biesters die 7 heeft en dat is te weinig schoorende vermogen om deze Belgian cats hier te verslaan.


Als ik deze laatste zin schrijf is daar de verlossende gong voor deze wijze les hier en zien we dat 91-59 is voor belgie.
Rest nu nog te zeggen dat hier bijzonder gezellig is met een bom volle de lange munte en hoopelijk is de return wel voor ons en hoop ik jullie allemaal te zien daar in den polder.

Bel. Ned.

1`e kw – 20 - 18
2e kw - 38 - 29
3`e kw - 69 - 40
4`e kw - 91 - 59


Belgie

Sara leemans- 16 punten 7 reb.
Marjoirie carpreaux – 14 – 3 ass.
Julie vanloo – 12
Ann wouters – 11
Laurence van malderen – 9

Nederland
Leonie kooij – 14 punten 6 reb.
Marlous nieuwveen – 12 9 reb.
Anouk biesters – 9
Tanya broring – 5
Marloes roetgerink en
Rianne de roos – 4 punten

Rest mij te zeggen hoop dat jullie genooten hebben van me belevenissen,
de intervieuws komen nog en de foto`s ook.


Door LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten