zaterdag 14 augustus 2010

Na Pilske Is Altijd Lekker

In al die hektiek en de snelle opruimen na de wedstrijd
ben ik als raazende reporter achter enkele citaaten aangeloopen
zo om vers na de wedstrijd de emoties te op te vangen en
die deel ik graag met jullie.



LuluHoops - wat zijn zo vers na de wedstrijd uw gedachtens
coach van veen - heel erg telleurgesteld. ik dacht dat we na zondag de winst partij tegen croatie dat we zo door zouden gaan . dat hebben we ook gedaan in het begin van deze wed. maar toen effe tegen zat hier was het ook over en uit.
LuluHoops - is het met alle respeckt dat de onervarenheid van de jonge speelsters die we hebben , dat we te kort kwamen onder de borden wat ik zag van boven uit
coach van veen - nou dat zegt me niet zo veel met die jonkies gebeuren
LuluHoops - stel ik de vraag anders ... waren de belgian cats sterker onder de borden en we konden daar onze werd. niet op in stellen
coach van veen - de belgen hebben veel te veel agresiever gespeeld dan wij.
kijk het iedee van werdeidigen is de dingen te doen die zij niet willen.
dat gaat dus compleet anders om hier heden avond. ze maken compleet de dienst uit en wij zijn niet in staat om ze af te stoppen.
LuluHoops - als ik effe spiek en de stats bij haal zie ik dat er bij de belgen 4 of 5 speelsters boven de 10 uit komen met de schoores en bij ons is dat maar een a twee . wat zegt dat tegen u
coach van veen - dat heet dat we dik van ze verlooren hebben in vak termen en we ...... staan te ruiken met ze alle.
LuluHoops - snel vergeten of leering uit trekken
coach van veen - nou tjaaa snel vergeten is niet het manier. de beelden terug kijken en die dingen tussen uit halen die speelsters niet goed doen verbeteren want de volgende tegenstander is italie en weer een kans om te winnen natuurlijk.
LuluHoops - deze belgian cats hebben van italie gewonnen ... kunnen wij ook
coach van veen - ja kijk we spelen dan thuis en we hebben laten zien dat er verschil is uit en thuis


LuluHoops - je gedachtens zo kort na de wed. leonie
leonie - ja erg baalen natuurlijk. na lithouwen dat we weer met zo veel verschil verliezen weer.
dat mag niet geburen natuurlijk.
LuluHoops - lag dat aan de knullige balverliezen die we leden
leonie - de rotatie in de verdeidigging gaat niet goed en als het niet loopt
dan loopt het heel erg mis en we kunnen dat nu niet stoppen in het veld en dat mag dus niet gebeuren op dit niveau.
LuluHoops - was het verschil dat we ervaring in dit soort wedstrijden tekort komen
leonie - daar was vandaag niet het verschil denk ik. het te maaken had met werklust van heden avond.precies is niet uit te leggen hoe en wat , maar als we de beelden terug zien dan kan ik iets zinnigs over kwijt.
LuluHoops - je gaf aan dat het niet boterde in de verdeidiging was het de consentratie
leonie - we weten hoe de vork in steel zit en hoe we de dingen uit moeten voeren en door geroteert zo als gezegd en ze kreegen veel te veel tweede en de derde kansen en dat moet je ze niet geven natuurlijk.
je weet het begint met verdeidigen als je dat kei hard doet dan win je wedstrijden en vandaag was het niet zo en als jij me vraagt of we fysiek te kort komen tegen dit soort tegenstanders ... zeg ik neen ...
dat doen we absoluut niet.


LuluHoops - je hebt niet gespeeld .. rug klachten ... kan je je gedachtens toch met ons delen ook zo kort na de wedstrijd
laura - telleurstelling natuurlijk en die verdomde turnovers hebben ons een beetje de das omgedaan eigenlijk.we hebben de kleine dingen die mis ging niet op kunnen pakken, jammer is dat maar we kunnen niet treuzelenen moeten weer verder zo als je ook weet.
LuluHoops - vraag ik ook aan jou is het de ervarenheid van de belgen die de wedstrijd naar hun toe trok.
laura - dat ze wat breedere bank hebben dan wij dat is wel waar ja , maar we hadden zeker kans om van ze te winnen en dat hebben we laten liggen vandaag en als je naar het bord kijkt zie je groote uitslag wat eigenlijk niet weerspiegelt wat we wel kunnen, maar dan moeten we ook in onze organisatie spelen en niet daar van uitwijken en dat deden we voor al in de
tweede helft niet.
LuluHoops - beetje moeijlijke vraag maar stel het toch ... oranje thuis en uit zijn twee verschillende werelden hoe komt dat
laura - daar kan ik je geen zinnige antwoord op geven. weet het niet . is nu dat we twee keer uit dik verliezen maar is de intentie niet om zo te spelen geloof dat maar.



Na de oranje kamp had ik ook een kleine onder onsje met de belgian cats bondscoach arvid diels.

LuluHoops - natuurlijk van harte gefeliciteert met deze overwining , zou u gedachtens met onze lezers uit nederland willen delen
coach diels - ja dank je wel . we hadden twee verschillende wedstrijden moeten spelen. kijk de verplaatsing lastige opdracht van lithouwen naar hier naar toe en van nederland winnen met 40 punten, wel een zeer fysieke wed. willen spelen en 20 a 30 minuuten zeer goed basketball gebracht en van nederland gewonnen. kijk nederland thuis en uit is twee verschillende werelden. het doel was voor ons met de ganse team te roteeren van af de eerste minuut en dat gebeurde ook nog , maar niet onmiddelijk met succes.
nederland heeft zeker in de eerste helft het spel gebracht wat ik verwacht had die ze speelden tegen de croaaten wat ze defensief man to man met afwisseling van zone defens en we hebben geprobeert om elke momment te benutten om een run te plaatsen van 10-0 en dat is pas gebeurt in de derde kwart en van daar uit hebben we nog twee keer gedaan en dat zag je op het bord. het is een positief gevoel die nu door mij heen gaat en dat heel veel belovend is voor de rest van deze campagne.
LuluHoops - dat zijn duidelijke woorden.was u voorbreid om hard van leer te gaan meteen al in de eerste minuuten van de wedstrijd om zo nederland harde slag te te brengen
coach diels - ja zekers.je moet kijken naar je speelsters.niet elke speelsters breiden zich op dezelfde manier op voor de wedstrijd.
je moet de verplaatsing lithouwen en dan tegen nederland spelen moet je mentaal anders voorbreiden.
LuluHoops - wat zegt het tegen u als ik de stats na kijk en zie dat bij de belgian cats 5 speelsters zijn boven de 10 punten en bij nederland maar twee
coach diels - dat zegt heel veel over het doel die we voor oogen hadden als team en die was dus om door te roteren met de geheele team.
denk ook als je de stats goed bestudeert thuis dat niet alleen het schorende kant van de wedstrijd maar ook de andere belangerijke aspeckten ook duidelijk naar boven komt dat we met veel speelsters hoog zitten met de precentages die er over gaan.denk aan assist en rebounds en dat geeft ook vertrouwen naar het vervolg van deze campagne. als je merkt dat we de eerste twee wedstrijden zaakelijk gespeeld hebben met hoofdzaakelijk de ervarende speelsters is nu goed om te zien dat het ook anders kan en die we ook voor oogen hadden.
LuluHoops - geheel andere vraag ... is het de toekomst van de nederlandse dames basketball rooskleurig met heel veel jonge speelsters in de oranje.
coach diels - het is niet aan mij besteed om daar uitspraak over te doen.
maar als we heden avond ook met zelfde categorie speelsters hadden gespeeld die dus rond de 20 a 21 jaar zouden zijn dan hadden we hier een gelijk gaande wedstrijd gehad. we hebben paar jonge meiden bij die U16en U18 spelen en dat zijn twee verschillende generaties zo als je weet.
kijk we hebben een ann wouters en kathy wambe die dan heel veel ervaring in brengen en die heeft nederland natuurlijk nog niet , maar komt wel.
dan zal nederland dus geheel andere plan maken voor de komende jaaren dan belgie dat zal doen. Het is fantastisch om te zien dat elke lijn bij nederland van af U 16 die naar de A divisie is gegaan.
LuluHoops
- wat is de doel in deze kwalificatie reeks voor u
coach diels - dat kan maar een ding zijn en dat is de eerste plek die recht op geeft om de rechtstreekse deelname aan de EK.
maar als lithouwen blijft winnen is de tweede plaats ook een goede resultaat. ( zo als jullie ook weten ... als ik dit schrijf op deze site dat italie won van lithouwen dus staat alles open in deze groep. red. )
LuluHoops - kan oranje stunten in deze reeks thuis en is misschien zo ook de belgian cats daar mee geholpen
coach diels - kijk de stunts van oranje zijn al in de maak maar neturaal zijn is wel de troef. ze winnnen wel van croatie thuis en de volgende is italie die langs komt en als ze heden avond verliezen dan hebben ze drie keer verlooren en dan komt een geheel andere team van italie naar nederland
dat kan dus wel anders worden ja . ( nog maals italie heeft dus wel gewonnen. red. )
LuluHoops - dank u wel voor uw tijd voor onze site en zien elkaar in Almere
coach diels - graag gedaan.



Ik bedank iedereen nog maals voor hun tijd en energie die ze voor mij hadden en voor de liefhebbers van deze site.



Door LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten