vrijdag 8 april 2016

Fiba ... EuroCup Women














Als ondergetekende op Woensdag avond laat nog LIVE van uit Las Palmas de Halve Finale kijkt tussen de teams van Herbalife  Gran Canaria .. Las Plamas tegen Galatasaray Odebank waar Gala een marge van 14 punten moet gaan verdedigen in de 2 è wed. in ULEB EuroCup  ... was daar ook die avond  de Finale reeks in de Fiba EuroCup Women.

Waar de twee Finalisten ook van dezelfde land vandaan komen en dat zijn Entente Sportive BasketVilleneuve D`Ascq Lille Metropole ...eehhhhhhh ..... zeg maar ESBVA - LM tegen Tango Bourges. Waar Bourges van Women EuroLeague vandaan komt en ESBVA-LM .. de regerende The Champ is van deze Cup bij dames basketball in Europa.


Het is dus een Les bleues onder onsje waar beide team`s niet van elkaar onder doen. Tango Bourges heeft wat te bewijzen en niet waar kunnen maken in Women EuroLeague , maar wel in deze Cup de Finale spelen. The Champ heeft wel waar gemaakt waar zij 2 jaar achter elkaar de Finale halen eehhhhhhh ..... wie deed dat ook al weer zo 3 jaartjes terug ..... juuuuusstt jaaaa .. de Turkse team van coach  Ayhan Avci  Abdullah Gul Universitesi kayseri Spor .. AGU Spor dus.

Maar zij verloren de beide Finales en ESBVA -LM heeft de Cup al hun bezit en staan weer in de Finale tegen hun  rivaal Tango Bourges.

Helaas had onder getekende niet tijd vrij kunnen maken om deze treffen te kijken en kan zeggen dat de Finale die gaat over Best Off Twee wedstrijden waar dus de eerste wedstrijd in Lille Metropole werd gespeeld. Na wat onderzoek her en der en van de stats kan ik jullie vertellen dat een deeeefensss wedstrijd werd en beide teams met marges speelden.

In de begin periode werd er weinig gescoord en eindigde gelijk met 10- 10. Waar de thuis club eehhh ESBVA- LM dus in de tweede periode op stoom kwam en die werd gewonnen met 14 - 4 en dat zegt ons dat er met 24 - 14 voor Lille Metropole de rust is ingegaan.

Na de rust kwam Tango Bourges wel heeeeeeel flink uit de start blokken en gaf een dreun aan de thuis club en de derde kwart was 20 - 6 voor Tango Bourges. Hier in hadden de spel maker Celine Dumerc en Johanna Leedham van Tango Bourges veel energie in gestopt en namen hun team op sleep touw. Leedham had  11 punten .. 11 rebounds en 7 assists en Dumerc had 12 punten 4 reb en 3 assists totaal in de wedstrijd.

Die dreun kwamen de The Champs niet meer boven waar Tango Bourges de vierde kwart ook won met 17 - 10 en zo ook  dus de eerste wedstrijd in deze Finale met 51 - 40.

Dan weet de huidige Champsss dat zij een marge van 9 punten goed moeten maken in de thuis haven van Tango Bourges in Bourges dus en dat word erg lastig waar Tango Bourges thuis erg goed speelt.
We de liefhebbers wachten af nie waar en de onder staande info is wederom van de web site van
fiba europe.com waar voor onze dank.



The info below is from the web site of
www.fibaeurope.com





EUROCUP WOMEN

ESBVA-LM (FRA)
PLAY-OFF STANDINGS 0 - 1
Bourges Basket (FRA)




Door             LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten