maandag 18 april 2016

Yeszz ...or .. Nooo ... Bronze Medal





EuroLeague Women Final Four 2016 logo




Als we weten wat er is gebeurt in de Finale van Final 4 Women EuroLeague in Istanbul was voor deze Finale wedstrijd het strijd om de Bronzen plak ging.

Het is altijd een vraag ...Jaaaaaaaa... of Neeeeeeeeeeeuuuuuuuuuuu

Zeggen jullie het maar. waar gaat het om en is het wel zin vol Ja of de Neeeeeeennnn.

Het zij zo en staat in de statuten dat er gespeeld moet worden en dat gebeurde ook. Waar de verliezers van de Halve Finales op Vrijdag dan op Zondag middag elkaar treffen voor de Bronzen plak en dus de eer van je club en zekerszz voor je zelf.




Fenerbahce finished the 2016 season in third spot




Dat was dus treffen tussen de thuis club Fenerbahce Istanbul tegen de oude Champszzzz ZVV USK Praha. Na de verloren wedstrijd in eigen huis in Ulker int. Sports Arena was Fener gebrand om wat te laten zien aan hun fan`s die meer op kwamen dagen dan de Halve Finale wedstrijd op Vrijdag avond en dat zegt ook dan veel nie waar.

Fenerbahce was niet wakker en niet voor uit te branden in de eerste kwart en was de verloren spel verdeler van Fener en dat is Alie Quigley die wat wilde laten zien en wat ze ook wel deed.
helaaaaaaaaas Alie ..... jij bent 2 dagen te laat. Maar het zij zo en wie is onder getekende.

Het is niet jou schuld waar je moe word en geen bal meer kan dragen en je armen niet meer om hoog komen ...dan moet je coach dat in zien en in grijpen ..... toch.

We zien dan ook dat de eerste kwart voor Praha met 24 - 18.
Na de wel verdiende rust op de bank en de thee van Turkse makelij enneee geen vodka er in komt de thuis club wel op stoom en zekerszzz Quigley en Lavender van Fenerbahce.

De tweede kwart is dan met 19 - 10 dan ook voor Fenerbahce en dat zegt tegen ons dat wij met 37 - 34 de rust in gaan in Ulker Sports Arena te Istanbul.
Strijd is wel daar op het parket en coach Heykova van Praha is strijd baar en laat het ook zien langs de zij kant. Zo heb ik haar in jaren niet gezien en ook niet vorige jaar in de Final 4 in Praha in hun eigen huis waar zij The chanpszzz werden.

Als coach de strijd voor op gaan ... thats what i like  foolkesszz .... dat is geweldig om te zien.

Na de rust is de strijd voel baar op het parket waar coach George Dikeaulakos van Fenerbahce niet mee eens is met de beslissingen van de freeeeking zebra`s en een T- fout pakt en moet zeggen op dat ogenblik in de wedstrijd zaten de freeeeeking zebra`s niet in de wedsrrijd en coach Dikeaulakos moest wat en zijn team en dus Fener op scherp brengen. Het liep niet op het parket en ballen vielen niet en zij namen geen duidelijke voorsprong van Praha en dat deed pijn.


Fenerbahce finished the 2016 season in third spot


Niet voor ons de basketball liefhebbers en wij zagen een geeeeeeweldige strijd op het parket waar beide team`s niet zo maar verloren gaven en lieten zien ... wij willen die Bronzen Plak wel.
Dus geef het maar en kunnen  we van het zonnetje genieten buiten de Ulker Sports Arena.
Maar er moet gespeeld worden en de derde kwart  is meer in het midden , maar wel voor Praha met 16 - 12 en dus met 1 punten marge gaan we met  50 - 49  voor Praha  de laatste kwart in van deze Bronzen plak wedstrijd.

Het word via Vaughn en Petrovic 56 - 49 voor Praha begin vierde kwart en zien onder weg en de strijd en trillende handen zijn te zien van achter mijn Tv. buis. Het zijn de spel makers van Fenerbahce die strijd leveren en is Birsel Vardarli- Demirmen en Quigley die met scores door komen
en de marge weer terug brengen 3 punten  en Petrovic aan de kant van Praha die onder de bord marge weer naar 5 punten brengt en we zien 58 - 53 zo midden vierde kwart.

Qugley geeft niet op en komt door met 3 x scores achter elkaar en is maar 1 punt marge als we het middens tuk voor bij gaan van deze laatste kwart en we zien 58 - 57 op het bord voor Praha.
Waar we de laatste 3 min. in gaan staan wij gelijk op 64 - 64 en de strijd staat helemaal open voor die meer in geloofd en meer wilt laten zien. Het is maar een marge van 4 punten ... 68 - 64 voor Fenerbahce die dan laat zien in de minuut die daar op volgt en wij gaan dan naar de laatste 2 min. in van deze Bronzen plak wedstrijd waar Veremeyenka door komt met een score en zij maakt 70 - 66 er van in die laatste 2 minuut en Vaughn geeft antwoord onder de bord voor Praha.

Als dan Steinberga een 3 - punter in knalt  zien we  70 - 69 met nog maar 1.13 sec. te spelen in deze Bronzen plak wedstrijd en geeft weer hoe hard deze strijd is en de speelster deze Bronzen plak wel willen en zien hangen om hun nek na de wedstrijd.

Het is Quigley ...wie anders ... de spel maker van Fenerbahce die door komt met een lay up en we zien 72 - 69 met nog mmaar 0.50 sec. te gaan.
Dan volgen dus snelle aanvallen gehaaste schoten elkaar op waar de 3 - punter van Praha mis gaat en de 2 punter schot van Sonja Petrovic geblockt word door Veremeyanka van Fenerbahce.

In die gehaast worden de stop de klok fouten gemaakt en lopen in rap tempo elkaar op en Quigley
scoort maar 1 x van achter de vrije worp lijn en noteert 73 - 69 en dat is dan ook het eind stand van deze Bronzen plak wedstrijd hier in Istanul op Zondag middag vroeg waar Fenerbahce wint dus van Praha waar zij derde worden in deze Final 4 in  Ulker Sports Arena.




FENERBAHCE
PTS
REB
AS
PF
4
O. Cakir
5
1
2
5
G. Dogan
0
0
0
6
K. Nacickaite
2
1
0
7
B. Vardarli Demirmen
7
5
0
8
M. Korkmaz
0
0
0
10
H. Coklar
0
0
0
11
A. Verameyenka
5
3
3
12
T. Canitez
0
0
0
13
Q. Hollingsworth
10
8
1
14
J. Lavender
14
0
2
25
M. Coleman
8
3
3
30
A. Quigley
22
1
3
ZVVZ USK PRAHA
PTS
REB
AS
PF
1
K. Vaughn
17
7
0
5
S. Petrovic
14
10
5
6
K. Elhotova
0
0
0
7
A. Hanusova
0
0
0
8
I. Burgrova
5
0
0
9
L. Palau
7
5
6
10
M. Xargay
0
1
0
11
K. Elhotova
16
3
1
12
T. Vyoralova
0
0
0
14
T. Ajdukovic
0
0
0
55
A. Steinberga
10
4
4

Fenerbahce finished the 2016 season in third spot

Fenerbahce finished the 2016 season in third spot
FIBA/Castoria


Fenerbahce finished the 2016 season in third spot



Alle info en de mooie foto`s zijn van de web site van fibaeurope.com
waar voor onze dank voor deze info en mooie foto`s.


The info is from the web site of
www.fibaeurope.com
and
the nice photo`s are from the lens of
Castoria.





Door                 LuluHoops.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten