maandag 18 april 2016

Women EuroLeague Champszzz 2016 ... UMMC Ekaterinburg


EuroLeague Women Final Four 2016 logo




Wie anders dan Diana Taurasi die gehakt maakte van Nadezdah orenburg Region waar Taurasi  MVP
van de Finale werd bezorgde in een harde en zinderende Finale UMMC Ekaterinburg maar hun 3è
Women EuroLeague titel. Zij wonnen dus in de Finale van Orenburg met 72 - 69 in de Ulker International Sports Arena.

Van uit deze plaats UMMC Ekaterinburg ..... van harte gefeliciteerd.


FIBA Europe President Turgay Demirel presents Diana Taurasi with the EuroLeague Women trophy



Deze Finale is dan ALL Russian aangelegenheid waar de beide finalisten geweldig speelden in de Halve Finale wedstrijden en toch verdient in deze Finale stonden. In de eerste kwart is iedereen verszzz en medogenloos en wilt laten zien aan basketball fan`s dat zij waard zijn en zo ook Dewanna Bonner en zekers Kayla McBride van Nadezhda.
Wie anders dan na de gewonnen tipp off door Ekaterinburg  is daar de 3- punter van Diana Taurasi
om deze ballroom dance te openen in stijl. Dan aan de andere kant is de center van Nadezhda die onder de bord de bal krijgt en dat is Robinson en zij maakt 3- 2 van en wij zijn onder weg.

Maar deze ballroom dance  werd geopend door Taurasi ... The MVP .... en weer aan de andere kant
is zij weer een geweldige weer een 3- punter in kanlt zien we 6 - 3 en is iedereen wakker.
Het is Anna Cruz ..de spel maker van Nadezhda die haar team op sleep touw neemt en Kirilova ook mee doet met de scores in deze 1 è kwart gaan wij naar het einde van deze eerste kwart en we zien
dat die is voor Nadezhda met 19 - 17 en Taurasi die schiet met stijl weer een 3- punter raak einde deze kwart waar de achter stand terug gebracht word naar 2 punten.

Het is Zhedik van Nadezhda die op het parket komt en met de score bemoeit waar McBride en Bonner meer en meer scores maken in de tweede kwart  is het 26 - 19 voor Nadezhda als we naar het midden gaan van deze tweede kwart en Lyttle van Ekaterinburg die op de been blijft staan.
Van daar uit is McBride de spel maker van de verrassende Finalist die met een 3- punter de marge naar 7 punten brengt we zien 29 - 22 voor Nadezhda  als we midden van deze kwart voorbij gaan.
Het is maar Meesseman die 2 punten in flikkert waar Ekaterinburg om ver gelopen word door Bonner en McBride  op het parket en The New Champszzz kijken er naar waar het marge op loopt naar 10 punten we zien 34 - 24 voor Nadezhda.

Deze marge blijft op het bord als we naar het einde toe gaan in deze tweede kwart en dus naar de rust snakken is de spel maker van Ekaterinburg en dat is Toliver die onder de borden Meesseman en Griner vind waar zij wat terug doen en de tweede kwart is voor Nadezhda met  21 - 16 en dat zegt ons dat we naar de kleed kamers gaan met 40 - 33.

Is oome Putin en Mr. krilenko blij ..... denk het wel. Hebben ze Russian tea .... al voor uit gestuurd naar de beide kleed kamers .... wie weet. We zullen het zien nie waar.


FIBA Europe President Turgay Demirel presents Diana Taurasi with the EuroLeague Women trophy

Toliver doet gewoon waar zij goed in is en haar centers vinden onder het bord zien we 1 x score van Bonner aan de kant van Nadezhda begin derde kwart en dan komt Lyttle in de wedstrijd en domineert onder de borden en komt The New Champszzz terug in de wedstrijd begin derde kwart van 42 - 39
door de scores van Lyttle is daar Alba Torens die een 2 - punter schotje in kanlt en is de marge maar1 en we zien 42 - 41 en de Russian tea .. meeeeee scheutjeee vodka er in doet wonderen.
Dan stookt het bij Ekaterinburg en is McBride die een boooooooost geeft aan haar team en de strijd in gaat voor op waar zij achter elkaar 3 x toe scores maakt als we het midden van deze kwart voorbij gaan we zien 48 - 41. Dan komen Bonner en Robinson de centers van Nadezhda in deze strijd voor en zij maken hert verschil op lopen naar 12 punten als we de laatste 3 min. in gaan in deze derde kwart van deze harde strijd en deze Finale waar we zien 53 - 41 op het bord voor Nadezhda.

Lyttle geeft niet op en gaat ook de strijd aan met de centers van Nadezhda waar dan Taurasi maar een 2 - punter in knalt  is de marge aan het slinken en Bonner is nog steeds strijd baar waar zij 1 x raak schiet van achter de vrije worp lijn zien we de derde kwart voor Nadezhda met 16 - 15 en dat zegt tegen ons dat we met 56 - 48 naar de laatste kwart in gaan.

Wat er ook is ... wat er ook komt .. wat er ook is  geweest .... het gaat om de laatste kwart. Dan moet je  er staan ..dan moet je alles laten zien ... dan moet je dood gaan op het parket en dat deden Taurasi voor op en zekerszzzz ... Shancooooo Lyttle waar zij met 18 punten .... 12 rebounds en 2 assists
absolute blinker was en de strijd voor op ging in deze Finale wedstrijd en dus die Doubble - Doubble noteerde.  Het zijn Meesseman en Griner ....centers dus de ballen in flikkeren onder de borden en met de 3- punter van Toliver is de marge terug gebracht naar 1 punt en we zien 56 - 55 begin deze laatste kwart in deze Finale.

Dan lopen de scores elkaar op en Bonner geeft meer boooost aan haar team waar we zien dat het 61 - 57 is naar het midden toe van deze laatste kwart en komt Taurasi door met een 3 - punterwaar het marge weer 1 punt word en we zien 61 - 60. Wat noooou gijsszzzz ... gijszzz schiettee 3- punter
ikkeee ook kanleee 3 - punter ...zegt Bonner en schiet ook raak van afstand en zegt tegen Taurasi
Eat Your Heart Out baaaaaaaaaabyyyyyyyyyeee .... 64 - 61 Nadezhda.

Commmmee Onnnn Baaaaaaaaaybeeeeee ...zegt Taurasi en kanlt ook een 3 - punter raak en we zien
64 - 63 nog steeds 1 punteje voor Nadezhda. Eeeehhhhhhh ... guyszzzz ..... eehhh .. ladyszzzz ...
calmm downnn ... please zegt McBride en zegt .. I Am Here All Sooo en zij kanlt ook weer een 3 - punter raak en is 67 - 63 Nadezhda als we het midden van deze laatste kwart voorbij schieten met deze 3 - punters die om onze oren vliegen.
Maar dan is het fase daar waar de krachten minder worden en de strijdende gladiatoren moe worden worden er heen en weer ballen gemist waar Lyttle die door komt met 2 x scores onder de bord en is het gelijk op 67 - 67 als we nog 2.29 min. te spelen hebben in deze laatste kwart en dus in deze Finale wedstrijd.

Spooooooooooooooooookeyyyy ..... wij gaan The Monney Time in en de juffies worden gescheiden met de Laydyszzzz en de sterren staan dan op en The MVP .... worden gemaakt in The Monney Time.
Als we dan de laatste 2 minuut in gaan is Robinson die maar 1 x raak schiet van achter de vrije worp lijn en dan is daar Taurasi die zegt ... I Am The MVP ... en zij kanlt weer een 3 - punter raak en komt
UMMC Ekaterinburg voor in deze Finale en dat is voor het eerste keer sinds het begin van deze Finale en dus na het Tipp Off dus wij zin dus 70 - 68 zo op 1.49 voor het einde van deze Finale.

Nouuuu ... uuuuuuu snapt het al ..de stop de klok fouten volgen elkaar  op en worden veel naar de vrije worp lijn gegaan en Robinson schiet maar 1 x raak achter deze lijn.70 -  69 voor Ekaterinburg zo op 0.58 sec. te gaan. Wie anders dan Taurasi die de bal krijgt .... zegt coach olaf Lange van Ekaterinburg en aan haar worden dus de stop de klok fouten gemaakt en zij flikkert 2 x toe de vrije worpen in en zij laat zien dat zij cooooooooooooooooool is en The MVP is van deze Finale en zij
noteert 72 - 69 op het bord met deze 2x vrije worpen.
Het is maar nog 0.13 secondes te spelen naar het einde toe en coach aan de andere kant .. Roberto Ineguez van Nadezhda neemt de time out en gaat met de bal naar de aanvals helft toe.
Na de time out en de getekende play .... krijgt Dewanna Bonner de bal van de wedstrijd en de bal van deze Finale om gelijk te maken ....zij schiet deze 3 - punter en .................................  mis.
De vierde kwart is dan voor Ekaterinburg met 24 - 13 en zij winnen dus deze Finale met 72 - 69/

Zo wint UMMC Ekaterinburg deze Women EuroLeague Final 4 in Istanbul 2016 en zij zijn The Champszzzz.



NADEZHDA
PTS
REB
AS
PF
4
A. Robinson
6
10
4
7
N. Zhedik
5
2
1
9
E. Kirillova
4
2
1
10
A. Shilova
0
0
0
13
E. Beglova
2
3
1
15
A. Cruz
4
3
5
21
K. McBride
20
4
3
22
V. Psareva
0
0
0
24
D. Bonner
26
9
1
32
Z. Maiga
0
0
0
33
N. Anoikina
2
1
1
UMMC EKATERINBURG
PTS
REB
AS
PF
2
S. Lyttle
18
12
2
4
O. Arteshina
0
5
2
5
E. Belyakova
0
0
1
9
N. Baric
0
0
0
14
D. Nolan
2
0
0
15
N. Vieru
0
0
0
20
K. Toliver
9
3
5
21
A. Torrens
2
3
4
25
M. Cherepanova
0
0
0
32
D. Taurasi
22
4
4
33
E. Meesseman
7
3
1
42
B. Griner
12
6
1

















FIBA Europe President Turgay Demirel presents Diana Taurasi with the EuroLeague Women trophy


FIBA Europe President Turgay Demirel presents Diana Taurasi with the EuroLeague Women trophy

FIBA Europe President Turgay Demirel presents Diana Taurasi with the EuroLeague Women trophy



Alle info is van de web site van fibaeurope.com en de mooie foto`s zijn van de lens van
Castoria waar voor onze dank voor deze geweldige foto`s.


All the info are from teh web site of
www.fibaeurope.com
and 
the nice photo`s are from the lens of
Castoria.




Door          LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten