zondag 15 september 2019

World Champzzzz ... Spain




Zo als  vermeld later meer en dit is dan later.
Het zal u niet ontgaan zijn dat heden dag in China de Finale werd gespeeld van de FIBA World Cup Basketball en daar in stonden Spain tegen over de Kampioen van de harten zeker de 39 jarig Luis Scola van Argentina.

Spain domineerde de gehele wedstrijd van af het begin tot het einde. Spain liet Argentina nooit in de wedstrijd komen en zeker de tooooooomeloze strijd en passie en lust en hard werken en vecht basketball van Argentina maar effe lieten zien.

Met de pickk and roll van af het topp onder andere van Gasol Jr. had Argentina daar geen antwoord op waar iedere keer Gasol een miss match tegen over kreeg van Campazooooooooo en dat is dan vragen om ellende en met run`s van 14 - 2 van Spain namen ze de heft in de handen begin de eerste kwart. Maar dan liet Argentina wel te beschikken over energieeeeeee en daar tegen over maakten zij ook een run van 11 - 0 en de eerste kwart was dan voor Spain met 23 - 14.




Spain en Italiaanse coach Scariolo hadden hun les erg goed ingelezen en lieten Campazoooo en Scola niet in wedstrijd komen en de marge bleef in de dubble cijfers in de tweede kwart. Dan is Gabriel Deck ook van Real Madrid die Argentina onder de borden helpt en de achter stand toch naar de enkele cijfers terug brengt maar Spain laat Scola en Campazzzooo nie tin de wedstrijd komen steeds en Scola heeft GEEEEN ...eeehh geen score kunnen maken op het parket en gaan we toch met 43 - 31 de kleed kamers in en dus de rust in deze Finale van de World Cup.

Na  de wel verdiende thee in den kleed kamers en Scola wat aan de zuuuurstof fles gehangen was daar de harde defens van Spain op Scola. Hij werd in de derde kwart hard handig weg gewerkt door de nieuwe sterren in de maak bij Spain en dat zijn de boertjeszzz Hernangomez .. eeeh Willy en Juan.
De tijd perk Gasol is voorbij bij de World Champszzz en dus staan er weer nieuwe op en nemen de vlag over.

Scola heeft nog steeds geen score kunnen maken van af het parket maar een paar vrije worpen raak van af de lijn en zo wint Spain de derde kwart met 66 - 47 en zo dus gaan we de laatste periode in.



In die laatste kwart ging Scola weer aan de zuurstof fles naast zat ook Campazzzooo en Co en met die verse zuurstof in de bloederen was daar de energie weer terug bij Argentian en Scola scoort waaaaaaaaaarempel een basket van af de parket en de achter stand komt terug tot 12 punten zo naar de monny time in deze Finale.

Maar dan staat Ricky Rubiooooooo op .. de MVP .. gekozen na de Finale van de World Cup en hij neemt zijn team op sleeptouw en laat Gasol Jr. op poosten en zo de puntjes sprockelen en van af daar komt Argentina niet meer terug in deze Finale en zo wint Spain deze Finale met 95 - 75.

Daar mee is Spain voor de 2 x Wereld Kampioen geworden maar Argentian is wel zeker de Kampioen van de harten.


Wij van LuluHoops  feliciteren coach Scariolo en Staff en Spain met de Wereld Kampioenschap.


Argentina: Facundo Campazzo 11 points, 2 rebounds, 8 assists, Gabriel Deck 24 points, 1 rebound, Nicolas Lapravittola 17 points, 1 rebound
Spain: Rudy Fernandez 11 points, 10 rebounds, 3 assists, Marc Gasol 14 points, 7 rebounds, 7 assists, Ricky Rubio 20 points, 7 rebounds, 3 assists, Juan Hernangomez 11 points, 5 rebounds, Sergio Llull 15 points, 2 assists , Will Hernangomes 11 points, 3 rebounds

De All Star 5

⭐️ Bogdanovic () 🇷🇸 ⭐️ 🇫🇷 ⭐️ 🇪🇸 ⭐️ 🇪🇸 ⭐️ 🇦🇷

Ricky Rubio (Spain)  15.9 points, 4.3 rebounds, 6.4 assists
Bogdan Bogdanovic (Serbia) 22.9 points, 4.1 rebounds, 4.4 assists
Evan Fournier (France) 19.8 points, 3.8 rebounds, 3.0 assists
Marc Gasol (Spain) 14.4 points, 5.5 rebounds, 4.1 assists
Luis Scola (Argentina) 17.9 points, 8.1 rebounds, 1.8 assists




De MVP 



Dit is dan de eind uitslag van deze W.K.

1. Spain                                                               
2. Argentina
3. France
4. Australia
5. Serbia
6. Czech Republic
7. USA
8. Poland
9. Lithuania
10. Italy
11. Greece
12. Russia
13. Brazil
14. Venezuela
15. Puerto Rico
16. Dominican Republic
17. Nigeria
18. Germany
19. New Zealand
20. Tunisia


21. Canada
22. Turkey
23. Iran
24. China
25. Montenegro
26. Korea
27. Angola
28. Jordan
29. Cote d'Ivoire
30. Senegal
31. Japan
32. Philippines



All the photo`s are from -- fiba.basketball

Bron -- basketfaul.com
             twitter.com / fiba
             fiba.basketball


Door                                LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten