zondag 5 maart 2023

EuroLeague ... Women


Photo -- twitter.com/EuroLeagueWomen

In na volging van 2è Cup der Women`s basketball hier in onze continent Europa  is ook het hoogste niveau der Women`s basketball toe aan de Quarter Finals. Ook al weer mooi Nederlands woordje nie waar.

Dat heet dan ook FIBA EuroLeague Women. Daar zijn de laatste reguliere wedstrijden gespeeld in de Group A en Group B van EuroLeague Women.

De nummer`s 1 tot en met 4 van beide Groepen gaan tegen elkaar spelen in deze Quarter Finals wedstrijden waar Nr. 1 van A gaat spelen tegen Nr.4 van B en dat gaan ze doen in Best off Three wedstrijden. Wie dus 2 x wedstrijden wint gaat zich plaatsen voor de EuroLeague Women Final Four.

De Reguliere wedstrijden waren van belang omdat de nummers 1 en 2 van elke groep de thuis voordeel gaat krijgen in deze Play Off series. Onze trots van Nationale Dames Team speler Laura Cornelius speelt zo als we weten in Mersin bij CBK-  Mersin Yenisehir Belediyesi Basketbol Klubu. CBK dus.

Laura ... ondergetekende mag ...Laura zeggen ...Toch ... 

had die oversteek gemaakt naar Turkije in de tweede seizoens helft en zij is goed bezig daar in Mersin. Haar Stats in de laatste groeps wedstrijd thuis in Mersin tegen Kangoeroes Mechelen onze Zuider Buufss team die dus EuroLeague Women speelt ... waren uitstekend.

Laura had rond de 27 min. speel tijd en daar in had zij 12 - punten waar van 2 uit 5 aan 3- punters  1 x - rebound en 3x -assists.

Dat zijn mooie cijfers om trots op te zijn Laura. Weet wel dat je speelt naast Chelsea  Gray en Tiffany Hayes. Weet niet of je nog bij staat maar ondergetekende zei ook dat je beter kan focussen op wat er komen gaat en niet wat er geweest is.

 Dit is nou wat er te wachten staat en Laura Cornelius gaat Quarter Finals spelen en dus Play Off spelen in EuroLeague Women Top basketball hier in Europa.

Ondergetekende weet ook dat in de Turkse hoogste dames competitie CBK boven aan staat en daar natuurlijk de alles verwoestende aardbeving een stempel heeft gedrukt. Laura ... aardbevingen gebeuren en kunnen overal gebeuren en in Turkiye gebeurt het wat vaker.

Dit zijn dat de team`s en de Line Up van de Quarter Finals van EuroLeague Women.

Fenerbahce Alagoz Holding (TUR) vs Sopron Basket (HUN)
Beretta Famila Schio (ITA) v Valencia Basket Club (ESP)
CBK Mersin Yenisehir Bld (TUR) v Tango Bourges Basket (FRA)
ZVVZ USK Praha (CZE) v Perfumerias Avenida (ESP)


Deze Play Off wedstrijden zijn gepland op 14 Maart en 17 Maart en als er nodig is is de laatste wedstrijd in deze Play Off serie gepland op 22 Maart waar dus Hommmeee Court Advantageeeee zijn voordeel heeft en daarom is verstandig om hoog te eindigen. Toen Laura Cornelius bij Cukurova Basketbol Kulubu - CBK kwam stonden zij ergen 4 of 5 plek in Groep B. Maar daarna werd er goed gespeeld en is de nummer 1 plek zeker in deze Groep B voor CBK.


De 4 x  winnaars van deze Quarter Finals gaan dus door naar de EuroLeague Women Final Four en die is gepland op 14 - 16 April 2023. Plaats van handeling word na deze Play Off series bekend gemaakt bij een van de 4 deelnemende clubs.

                  Photo -- twitter.com/EuroLeagueWomen



Bron -- fiba.basketball/euroleaguewomen

            basketdergisi.com

https://www.fiba.basketball/euroleaguewomen/22-23/news/euroleague-women-quarter-final-matchups-confirmed


Door                        LuluHoops 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten