zaterdag 4 maart 2023

Fiba ... EuroCup Women




Basketball wacht op niemand en de trein dendert door zo als het leven ook.

Aan Womens Basketball kant der Europa is de 2è Cup en dat is EuroCup Women toe aan de Semi - Finals met mooie Nederlandse woord nie waar.

Dit zijn de laatse 4 ploegen dus die de Semi - Finals gaan spelen.

Galatasaray Cagdas Factoring (TUR) v Umana Reyer Venezia (ITA)
LDLC ASVEL Feminin (FRA) v Villeneuve d'Ascq LM (FRA)


Deze series word gespeeld met een thuis en uit wedstrijd waar de ploeg die het meeste punten over 2 - wedstrijden heeft gemaakt die gaat door naar The Final.

Wat we zien is dat er 2 - La France team`s tegen elkaar op nemen -- LDLC ASVEL Feminin - Villeurbanne  tegen Villeneuve D `Ascq LM een Frnse onderonsje dus.

Betekent ook dat er een Franse team in The Finals gaat spelen. Waaaaaat een luxe probleem nie waar. 

De andere Semi - Final gaat tussen de Powerhouse uit Istanbul- Galatasaray Cagdas Factoring tegen UMANA Reyer - Venezia uit Italia. Dit betekent dat deze treffen gaat tussen 2 x winnaar van deze Cup -- Galatasaray Cagdas Factoring - die in 2019 deze cup won onder aanvoering van coach Marina Mjalkovic uit - Srbija gaat sepelen tegen 3 - x verliezend Finalist van deze Cup UMANA Reyer - Venezia.

Coach Marina Mjalkovic is nu de coach van Fenerbahce Alagoz Holding - Istanbul. De aartsrivalen dus.

De eerste genoemde team`s spelen eerst thuis en dan uit en die wedstrijden zijn gepland op 16 Maart en de return is dan op 23 Maart.

The Final is en word ook over 2 x wedstrijden gespeeld met thuis en een uit wedstrijd. The Final van EuroCup Women is gepland op 05 April en 12 April.



Bron -- fiba.basketball/eurocupwomen

https://www.fiba.basketball/eurocupwomen/22-23/news/eurocup-women-semi-finals-lineup-finalized


Door                          LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten