zaterdag 11 maart 2023

Women`s ... EuroBasket 2023


Photo -- fiba.basketball/fibawomenseurobasket2023


FIBA Women's EuroBasket 2023 groups confirmed


Het is dan maar zo nie waar.

Als ondergetekende van uit de luie stoel harde woorden tentoonspreid is het wel makkelijk nie waar. Hoop dat ondergetekende NIET mee te maken dat we met zijn alle hier in onze kikkerlandje na 10 jaar weer op het ZELFDE punt blijven ballen.

Wie dan nog is mag het verder vertellen nie waar.

Het zij zo  en basketball trein dendert door en daar was de loting voor de FIBA Women`s EuroBasket 2023 in Brdo Estate vlak bij Ljubliana - Slovenia.

Deze 39è editie van EuroBasket word dus gehouden in Slovenia en Israel waar de loting werd gedaan in bijzijn van FIBA Europe President Mr. Turgay Demirel en FIBA Executive Director Europe Mr. Kamil Novak.

                          Photo -- fiba.basketball



Photo -- fiba.basketball

De Groepen A en B gaan in Tel Aviv spelen hun Groep`s wedstrijden en 2è Ronde wedstrijden en Groepen C en D gaan in Ljubliana ook hun Groep`s en 2 `e Ronde wedstrijden spelen.

Nummers 1 van de Groepen plaatsen zich rechtstreeks naar de Quarter Finals en Nummers 2 en 3 van alle groepen spelen dus een 2 `e Ronde een Knockk Out Tussen Ronde zeg maar. De winnaars daar van en elke Nummers 1 gaan met zijn alle verhuizen naar Ljubliana -- Slovenia dus en van af de Quarter Finals word alles daar gespeeld.

Helaas doet  onze  Vrouwen Orange Lions ... niet mee ...Bruuuuuull ... maar dit zijn de 16 landen die wel mee doen en dus de Loting per Groep.

Group A: Spain; Greece; Montenegro; Latvia
Group B: Belgium; Italy; Czech Republic; Israel
Group C: France; Slovenia; Great Britain; Germany
Group D: Serbia; Turkey; Slovakia; Hungary

In Groep A is SPA wel heer en meester denkt ondergetekende maar in Groep B worden wel harde wedstrijden gespeeld met BEL - ITA EN CZE. Arme thuis land ISR. moet het hebben van hun thuis Advantagggeeee ... mooie Ned. woord nie waar

Maar Groep B is niet Group Off Death ... neeeu helemaal niet. 

In Groep C is FRA - wel wat makkelijker met hun draaff tempo snelle basketball en zullen volgens ondergetekende niet al te veel moeite hebben.

The Group Off Deathh  dat is Groep D. Bij deze uitgesproken door ondergetekende.

Daar zien we SRB - TUR- HUN - SVK. Hier word de Harde noten gekraakt en iedereen kan van elkaar winnen in deze Pouleszzz van daar de naam Poulesszz Deszz Doooodszzz.

Toch ...

Photo -- fiba.basketball

De Tipp Off van de EuroBasket is op Donderdag  15  Jun. 2023 en duurt tot Zondag 18 Jun. de groep`s wedstrijden. Op 19 en 20 Jun. worden die Knockk Out wedstrijden A tegen B en C tegen D gespeeld. Als dat voorbij is verhuist iedereen naar Ljubliana dus en van af 25 Jun. gaan we verder met Quarter Finals van Women`s EuroBasket 2023.

Voor deze editie is de Throphy -- De Cup dus -  een nieuwe leven in geblazen en nog mooier gemaakt dan dat het was.



Photo -- fiba.basketball -- FIBA Women Eurobasket MVP --- Sonja Vasic- SRB.


Photo -- fiba.basketbal

Bron -- fiba.basketball

https://www.fiba.basketball/womenseurobasket/2023/news/fiba-women-s-eurobasket-2023-groups-confirmed


Door                               LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten