donderdag 2 maart 2023

FIBA ... Basketball World Cup




Het leven is zoooo puur en ook fragiel dat het een dun lijn is. 

Om de ondergetekende heen is het zo dat het wat minder was afgelopen tijd en veel pijn werd geleden.

Vechten voor  gezondheid wat die ook mag heten en het leven gaat door nie waar en zo ook basketball.

Ondergetekende heeft lang over nagedacht om wat van te zeggen en al 10 jaar kijken wij van een afstand naar alles wat Basketball is in onze kikkerlandje. 

Wat heeft deze 10 jaar opgeleverd ... nou niet veel en staan weer aan de zij lijn vandaan te kijken. Ondergetekende werd de deur gewezen en was niet meer wellcommee en 10 jaar verder is er niks veranderd en staan net ... nieee van af te zij lijn te kijken met onze Jonge tallentvolle spelers en speelsters.

Als je net niet genoeg bent dan ga op zoek naar iemand die je wel over die streep te trekken en geef maar een NL - Passpoort maar.

Dat doet Srbija ook ... Dat doet Spain ook ... Dat doet Germany ook ... Dat doet Italia ook Dat doet Turkiye ook ...

Wees niet bang dat je talent volle jonge speler effe niet MOET opstellen als je op DAT plek een Amerikaan of een verdwaalde Europeaan een NL - Passpoort hebt gegeven en die speler moet gaan spelen.

Volgens mij was zo 2 - jaar terug Sam Dekker in Leiden in 5- Mei Hall wel duidelijk met zijn gebaren na de gewonnen wedstrijd van Bahce Sehir Colleji tegen ZZ Leiden in de Halve Finale van FIBA Europe Cup. Hijs is dus met NL roots wel een speler op dat positie die wij nodig hebben.

Als ik weer zeg dat .......  Pull Upp schot heeft van Parameter dan moet je hem laten spelen op training tegen die NL - Passpoort Amerikaan die wel ons schiet naar de volgende ronde kwalificatie en wij WEL naar E.K of naar de W.K. gaan. Als Point Guard ... geen schot hebben van uit de dribble is wel een gemis op de hoogste podium.

Word ondergetekende  nou helemaal verbannen uit Nederland ...

Het zij zo en ondergetekende heeft niet meer het eeuwig leven meer.

Dan was  dus alles klaar en de landen zijn daar die de FIBA Basketball World Cup gaan spelen. Het veld is compleet en de groep`s indelingen en dus de loting vind plaats op Zaterdag 29 April in Araneta Coliseum te Mannila op Phlippines.


Dit zijn de landen die Kwalificeerd zijn per continent.

Africa: Angola, Cape Verde, Cote d'Ivoire, Egypt, South Sudan
Americas: Brazil, Canada, Dominican Republic, Mexico, Puerto Rico, USA, Venezuela
Asia: Australia, China, Iran, Japan, Jordan, Lebanon, New Zealand, Philippines
Europe: France, Finland, Georgia, Germany, Greece, Italy, Latvia, Lithuania, Montenegro, Serbia, Slovenia, Spain


Wat er over blijft is dat de landen die niet W.K. gaan spelen en de top 12 hoogste ranggeschikte landen die gaan mee doen met FIBA Olympic Pre- Qualifiying Tournament. Voor een ticket voor de O.S spelen -- OQT van Paris 2024.

Meer info te vinden op de link.


Bron -- fiba.basketball

https://www.fiba.basketball/basketballworldcup/2023/news/fiba-basketball-world-cup-2023-field-set

Door                      LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten