dinsdag 16 maart 2010

Cruciale Decider in Dames Ere-Divisie !!!

.
.

Cruciale Dicider in Dames
Ere-Divisie !!!


Aanstaande Donderdag vind misschien wel de Belangrijkste wedtrijd van dit hele seizoen plaats in de Dames Ere-Divisie. Hoewel beiden kemphanen na Donderdag avond nog enkele wedstrijden voor de boeg hebben voor de start van de Play-off 's is het zo goed als zeker dat de winnaar van Donderdag als NR 1 zal eindigen in de Reguliere Competitie.

Een Prachtig Affiche.

Donderdag 18 Maart 2010.
Om 20:30 uur in de Sportlaan in Den Helder.

HLB Accountants Den Helder v/s ProBuild Lions Landsmeer.

Vier keer eerder troffen beiden teams elkaar dit seizoen al , en de Rivaliteit is natuurlijk onmiskenbaar. Tijdens de SuperCup werd Den Helder compleet uit de eigen sportlaan weggeveegd door de Landsmeerse Lions en werd het een ontluisterende 54 - 90.
Een dag later op Zondag Middag in het Landsmeerse Indoor Center was het Return Duel toch een duidelijk ander verhaal , Den Helder Rechte de Rug die de avond ervoor zo zwaar gekwetst was en won in Landsmeer met 59 - 69.

Twee Maanden Later troffen beiden aardsrivalen elkaar weer in de Finale van de Final Four waarvan ProBuild Lions Landsmeer de organiserende vereniging was.

Hierin kom Den Helder tot na de rust gelijke tred houden met ProBuild Lions , maar toen zaten
Laura en Leonie Kooij al in enorme foutenlast aan de kant en kwamen daar ook Kim Hartman en Marianne van der Hoek nog bij
en Halverwege het 3e Quarter uitte Den Helder Coach Meinder van Veen zijn ongenoegen over de ongelijke verdeling van de fouten , wat hem een makkelijk gegeven... 'T.. Opleverde.....
ProBuild Lions liep ruimschoots uit omdat Den Helder genoodzaakt was een enorm beroep te doen op haar bank waar merendeels U 20 Speelsters plaatshebben.
ProBuild Lions won de Finale van de Final Four uiteindelijk geftlatteerd met 58 - 72.
(Markant Detail , MVP van vorig seizoen Marloes Roetgerink ontbrak op het ápel bij Den Helder).

Begin Januari was al gelijk de Thuiswedstrijd in de Reguliere Competitie voor ProBuild Lions ,
en ging Den Helder ook toen met 66 - 55 onderuit in Landsmeer.

Maar deze ondelinge resultaten van de afgelopen maanden zegt niks over hoe het Donderdag zal aflopen. Den Helder , want de ploeg van Meindert van Veen is zich ook bewust welke stap het kan betekenen. De 1e plaats in de Eindstand van de Reguliere Competitie geeft recht op het felbegeerde Thuisvoordeel tijdens de Play-off 's ..t/m de Finale.

De afgelopen jaren is het eigenlijk nooit anders geweest dan dat de Ploeg met het Thuisvoordeel ook de Titel won. Den Helder deed dat 3x op rij tegen Binnenland. 2004 , 2005 & 2006. ProBuild Lions had in 2007 het Thuisvoordeel en won in Wedstrijd Nummer 7 de Titel tegen Den Helder. in 2008 had Den Helder het Thuisvoordeel in de Finale Serie tegen AutoCAD Amázòné en won het in Wedstrijd Nummer 6 de Titel , na 0 - 2 achter te hebben gestaan in de Finale Serie. En Afgelopen seizoen had Den Helder na een 2 - 0 voorsprong in de Finale Serie een 7e wedstrijd nodig tegen WoonBron Das waarin de beslissing viel in de slotminuten van het Basketball Seizoen , ongemeen spannend maar één van de mooiste 4e Quarters ooit gespeeld in het Nederlands Dames Basketball.

Den Helder moet na Donderdag nog wel o.a. een thuiswedstrijd afwerken tegen Wereldtickets.nl Leiderdorp en ProBuild moet nog naar Rotterdam toe om tegen Binnenland te spelen en heeft nog twee pittige Thuiswedstrijden tegen Eurosped Twente B.V. en AutoCAD A'mázòné.
Maar in principe wordt de plaatsverdeling voor de 1e en 2e plaats Donderdag Definitief bepaald.
Beiden NoordHollandse Aardsrivalen zijn er klaar voor om de degens weer te kruisen.

Van de Redactie.

Door LuluHoops.
.
.

1 opmerking:

  1. vers van de pers .......
    zo zie je maar weer , waar vrienden goed voor zijn.
    hoor net van onze razende reporter .. de snelle jelle ..
    de eindstand tussen hlb accountants den helder tegen pro build lions landsmeer 74-78 is voor lions en daar mee toch daar in den helder een gevoelige nederlaag is geleden.

    is dat dan 1-0 voor landsmeer .. gezien dat deze beide ploegen na deze all star weekend in rotje knorr .... elkaar weer treffen dan in almere voor de beker finale.
    mag ik dan zeggen dat dan de revenchh zoet kan zijn of komt landsmeer en coach lakner met die verdomde konijn uit de andere hoedje....

    we zullen het zien en
    zekers te weten wordt vervolgd.


    Door LuluHoops

    BeantwoordenVerwijderen