zaterdag 27 maart 2010

Houdini Act

wat zegt dat tegen ons ...
heel veel toch. ik had het over de tover konijn van coach lakner
maar is het misschien de press breker van coach lakner of
de door wol geverfde coach van veen de oude sluuwe vos
die ons allen gaan verassen hier in de polder waar lente kriebels heerst.

als ik zie dat de goede helft van de zits aan de linker kant waar de roode stoeltjes zijn
wel aardig gevuld zijn en er wel een rij staat aan de kassa , kan ik jullie zeggen
dat er plaats is voor jullie ook als je de moeite neemt om deze bijzondere finale van de dames beker .... solly we gaan van af heden strijden voor de Carla de Liefde
troffe. Geweldig dat we hier in nederland onze verleden eeren zo en de liefde van de liefhebbers die alles voor over hadden voor de basketball ... nu dames basketball hier in nederland warm hartje voor dragen.

Als de lichten uit gaan zie ik mijn goede vrienden en collega`s maurice en edward
klaar staan om deze bijzondere wed. in goede banen te leiden.
als alles dan klaar staat en alle gladiatorinnen voorgesteld zijn aan de basketball liefhebbers en ikke weer licht heb om te schrijven .... zuchtt ...
is maar nog 3 min. te gaan en zeg met die houdini act.



ik zie 9.22 op de klok in die eerste kwart en is maaike klein die twee maal achter elkaar fouten krijgt en gelijk op scherp staat.
waar kim hartman eerste 4 punten voor den helder maakt en aan de andere kant de mis match op kati is en die benut ze dan ook 3 van de 4 vrije worpen in schiet.
als anouk ook met de schoores beezig gaat houden is op de klok 5.44 en zien we dat
6-4 is voor landsmeer. net op het momment dat ik deze zinnen schrijf gaat kim hartman leijlijk naar de grond waar ze hard trecht komt en dan geblasseerd uit valt en dan is de eerste time - out van de wed. voor coach van veen en is ruim 4 min. te gaan en zien we 9-4 voor landsmeer.

als kati met de eerste 3 punter voor tovert is daar meteen aan de andere kant het antwoord van leoni en zien we 2.50 te gaan 12-7 voor landsmeer.
waar we op wachten is dat deze wed. op gang komt en de strijd verhit wordt en precies
2.00 min. op de klok nog steeds in de eerste kwart is daar de eerste time - out voor
coach lakner en is me wachten op dei houdini act.
is het kati die nr.5 mascha van den helder na kijken na laat en mooie fake en dan een feilooze 3 punter in knalt 17- 9 op het bord zet zien we dat niet te lang is voor de eerste gongg en de kruiden thee op de bench.

weet niet wat er gebeurt maar in de eerste 40 secondes van de tweede kwart is het maaike van den helder die deze kreet van me gehoort heeft me ondersteuning van de kruiden thee , is ze beezig met een steal en dan lekker een ountertje en geholpen door kim die ook een steal pakt is het coach lakner die maar toe kijkt hoe den helder terug komt to 16-17 zien we deze strijd van de gladiatorinnen verharden en is nog lang te gaan in deze kwart.

wat zei ik nou , waar blijft die houdini act is misschien de verharding in deze arena der overwinnelijkheid en dat voelen de beide teams en geven elkaar weinig ruimte onder de borden war kati haar troepen voor gaat in de strijd en maaike die dan haar derde fout krijgt met nog ruim 4 min. te gaan is het gelijk op 23-23.
is het dat de kruiden thee uitgewerkt is en geen rol van betekenis heeft is daar de brood noodige time - out om de troepen in rij te stellen en we zien 1.33 op de klok
is het 28-23 voor landsmeer is daar wachten op de verlossende gongg voor de groot bakkie kruiden thee in de kleed kamers.
waar ik letterlijk van me stoel val als laura de buzzer beater in het netje gooit met die houdini act en swisssss .... is het lekker om zo naar de vers gezette kruiden thee in de kleed kamers op te zoeken en we zien dan op het bord 30- 28 voor den helder.

als ik de stats voor me krijg van bono zie ik dat kati 12 punten heeft en daar mee absoluut de top schoorsters in deze wed. tot nu toe en zien dat ook molly 9 in gegooit heeft. aande andere kant is maaike met 7 productief voor den helder en
laura er 6 in geflikkert heeft waardig bij gestaan door marloes die 5 gemaakt heeft.
zie ik daar mourice klaar staan voor de derde bedrijf in deze finale van de carla de liefde troffe.


waar we al weer gelijk staan in deze finale op 32 -32 zien we dat erg spaar zaam is
om te kunnen scooren onder de borden en waar marloes aan de kant van den helder naar de kant gaat met haar 4`e fout is nog ruim 6 min. te gaan in deze derde bedrijf
waar laura de draad weer op pakt en een 3 punter in knalt zien we 38-34 voor den helder en is nog 4.06 te gaan voor de gong.
waar ik en ook u op zaten de wachten is daar en die houdini act is dan toch de waarheid gewoorden en zien dat de beide kanten de gladiatrorinnen greetig op los schhooren zien we dat jasmijn de 3 punter in knalt en gelijk aan de andere kant dat den helder pass pass .. pass en pass na 4 keer het netje in gevonden wordt en al weer gelijk is op 44-44 en nadine met haar 4`e fout naar de kant gaat en cournty een maal raak schiet van af de vrije worp lijn is daar die strijd en passie en lust daar en wil om te winnen is 45-44 voor den helder met nog 1.20 te gaan,
de prijs is duur van elke centimeter in deze arena en er wordt gevoctenvoor elke plek
waar dus emotie versmelt in de adrelanie en dat feeft bijzonder effekt en reaktie
dat er weinig geschoort wordt en is daar de verlossen de gong voor de kruiden thee op de bank en is de stand het zelfde 45-44 voor den helder.

als ik de cijfertjes voor me oogen heb van bono zie ik dat we 7.31 staan op de klok
in deze laatste kwart 49-48 voor den helder zegt bono`s cijfertjes dat 6 x de voorsprong gewijzijgt is tot dus ver en ook 6 x gelijk gestaan hebben en is waar voor onze geld vandaag hier in de arena in de polder.

waar we het einde naderen is laura die haar team voor gaat en de strijd niet op geeft waar ze twee maal raak schiet van achter de vrije worp lijn zien we 59-54 voor den helder met nog 2.24 te gaan voor de carla de liefde troffe en als het effe tegen zit is daar de brood noodige time out van coach lakner met nog 2.06 te gaan en gaan de slot houdini act mee maken in deze kolkende arena hier in de polder
we zien dat marloes toch die spanning voelt van achter de vrije worp lijn en twee maal mist is het accoord voor jasmijn en kati met snelle handjes en een steal maakt
en schoort met een bonus en als ze dat ook verzilvert is het al weer prijs ...
bedoel gelijk op 59-59 en is nu de beurt aan de coach van veen met nog 1.36 te gaan een kruiden thee momment te pakken.

we zien kim naar de kant gaan met 5 fouten en kati missen van achter de vrije worp lijn waar ze de tweede raakt schiet en 60-59 van maakt en gelijk na paas en paass en paass is laura er weer die dan 61-60 van maakt is dus spannende slot hier.
we zien juist anouk biesters die twee maal raak schiet en coooool is van achter de vrije worp lijn is dus 64-61 voor landsmeer en is dus daar nog eens time - out voor coach van veen en we zien 0.24,6 sec. te gaan voor de carla de liefde troffe.
wat doe je dan als nadine op de vrije worp lijn staat en nog 0.4,4 sec. te gaan en je mist de eerste vrije worp, schiet je de tweede ook in of mis je de tweede zo dat de klok gaat lopen en je staat met een pun voor 64-63 ..... het antwoord is ja
ze schiet raak en 65-63 voor landsmeer en dus de time - out daar van de coach van veen en we dan terug zijn van de kruiden thee op de bank zien we dat maaike klein de bal krijgt en greetig op zoek gaat naar een schot en helaas is de schot een nood schot en is daar de verlossende gonggg voor landsmeer en zo winnen ze de eerste carla de liefde troffe.

Landsmeer
kati harty - 28
molly mc dowell - 19
jasmijn overbeke - 8
anoek biesters - 7 en bijzonder is dat ze 8 x verd. rebounds heeft

Den Helder
laura kooij - 20
marloes roetgerink - 14 ze had 7 x verd. en 3 x aanvallende reb. en zie ik 3x assist
maaike klein - 7
kim hartman - 6
leoni kooij - 5 ze had 2 x verd. en 3 x aanvallende reb.


als we verder de cijfertjes na pluizen zien we dat hoogste voorsprong voor landsmeer was op 4-12 met 8 punten dus .
en deze voorsprong dus 13 x heen en weer is gegaan tussen deze twee teams en
we 11 x gelijk stonden in deze arena der gladiatorinnen

was me waar genoegen om deze strijd te zien en zie jullie weer de volgende keer.


Door LuluHoops

Geen opmerkingen:

Een reactie posten