vrijdag 16 juni 2023

Women`s EuroBasket 2023 ... Day 2


Photo -- basketfaul.com




Friday - 16 JUNE 2023
Israel Tel Aviv Arena
B
 12:15 pm
 Czech Republic - Belgium -- Waaauwww ... Meesseman -- 24-p / 11-reb / 6 -ast / 6 stl
41-84
B
 15:30
 Israel - Italy
68-88
A
 18:15
 Greece - Latvia --  Faaantastic Women  Maria Fasoula Doublle - Doubble 22--p // 11-reb
73-65
A
 20:45
 Spain - Montenegro  -- Maria Conde 20-p// Spain  4`th quarter 26 - 6
78-57
Slovenia Arena Stozice
D
 13:15
 Hungary - Türkiye -- Spooooooooooooooooooookeeeeeey !!!
68-69
C
 16:00
 France - Great Britain
63-57
C
 19:00
 Slovenia - Germany
62-66
D
 21:45
 Serbia - Slovakia
90-52
Scheduel -- basketfaul.com


Alles begon met die Oooeerr Knal nie waar.

Zo ook de eerste dag van deze Europesche Kampioenschap van Dames 2023 in Slovenia en Israel. Al meteen op de eerste dag was er verrassende uitslagen en onze Zuider - Buren en dat zijn Belgian Cats hebben meteen hun visite kaartje afgegeven.

Belgian Cats hebben meteen een Monsterrrr ..score neer gezet tegen de organiserende land en dat is Israel waar de tribunes hutje mutjeeee vol zaten en zij wonnen met 108 - 59. Daar had Emma Meesseman groot aandeel in  met haar 23 - punten maar zeker Julie Vanloo met 16- punten en zeker ook Julie Allemand met 14 - punten. Dus waren er 5 x speelster bij Belgian Cats die in Dubble - Punten zaten en boven de 10- punten marge zaten. Het was dan ook het Record aan Assits van Belgian Cats met 34 x Assists in een wedstrijd en zij hadden 14 x raak uit 26 pogingen van achter de 3- punten lijn.

The Schoooooooking winst kwam laat in den avond waar Latvia Schooooocked Spain met een geweldige win in de opener wedstrijd in hun Poules A  met 67 - 63. Daar had Kitija Laksa enorme drive in deze winst met haar 17 - punten. Maar good old Annette Steinberga schuwde de robbertjeeee vechten niet en bumpte en duwde en gaf een Rechtse Upper Cut en de trioooo zagen dat niet en mocht veel en Steinberga had 22- punten achter haar naam staan in deze geweldige winst over Spain. Met deze winst kan je wel thuis komen op de Opener Day van deze E.K Dames Basketball.

CZE Rep. had wel moeite met Italia met Cecilia Zandalasini in gelederen. Wie anders dan Petra  Holesinska van CZE Rep. die eigenhandig Zandalisini vakkundig uit deze wedstrijd speelde met een enge winst van 61 - 58 over Italia op de Opener Day.

De Underdogszzz zijn de meiden van Great Britain. Zij spelen zo geweldig basketball waar een 29 - 11 run van Great Britain over homme team Slovenia in Groep C namen ze de winst in deze opener met een geweldige finish met 76 - 71. Bij Slovenia had Teja Oblak 25 - punten maar dat mocht niet baten voor thuis publiek.


In Groep D was en zijn de rapen gaar voor de moederland van ondergetekende de team van coach Ekrem Memnun en dat is Turkiye. 

Zij speelden dus tegen de regerende The Chapszzz en dat is Srbija. Daar had meer ingezeten en Turkiye verloor uiteindelijk met 63 - 71 van Srbija. De team van coach Marina Mjlakovic is niet suppeerrrr. Zal wel erg hard werken worden voor hun om de titel te prolongeren. Maar verkeerd denken en verkeerde visie kwam coach Ekrem Memnun duur te staan. Al van op de 1è minuut van de wed. ging de Power Forward van Turkiye  en dat is  Tilbe Senyurek met een blessure naar de kant en nu kan de ondergetekende jullie zeggen dat Tilbe Senyurek naar huis kan.

Daar gaat je score vermogen coach en nu heb je maar de genaturaliseerde Amerikaanse Teaira Mc Covan die GEEEEEEEEEN BAL heeft aangeraakt afgelopen 6 x weken van wege een blessure aan enkel maar je hebt maar 1 x Amerikaanse in je team opgenomen. Turkiye heeft 10 x oefen wedstrijden gespeeld in aanloop naar deze E.K. en Mc Covan heeft in GEEN enkel wedstrijd gespeeld met de REST jonge team  van Turkiye die voor het eerst in deze samenstelling een groot toernooi spelen. Is dit je A- Plan coach Ekrem Memnun ??

Waar is jouw Plan - B en zo nodig je Plan XYZ ...??? Zo als in 2019 en ook in 2021 editie van E.K. laat je Power Forward je in steek en nu ook en je hebt nikszzzchhh ... en maar zegge Doel Iszzz Kwalificatie voor Le Pari 2024. Inderdaad tot Zondag avond is nog laaaaang .. nie waar.

Tja  wie is ondergetekende.

Toch ...

Als ondergetekende deze intermezzzoooo met onze liefhebbers mede deelt is Day -Twoouuu al aan de gang en kijken wat deze dag ons brengt.


Bron -- fiba.basketball     

            basketfaul.com


Door                   LuluHoops 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten